Det där med övertramp

Jag är skitpetig med Fifas steg, hon får absolut inte korta, inte ens vid promenader, kanske låter jag hård men det har verkligen gett resutat. Hon länger steget mer och mer naturligt. I skritten vid hand har jag alltid med mig ett spö som hjälp vid att länga steget och trampa in under. Rösten brukar funka ypperligt med.
 
Fifa har alltid övertramp, och jag räknar i en ungefär hovstolek i övertramp, men att enbart ha en hovs övertramp är korta steg för mig. Jag vet att hon haft nästan två hovar emellan som i somras när hon gick som bäst, det blir alltså nästan tre hovars övertramp, kanske två och en halv för att inte överdriva. I början av dagens pass hade hon en hovs övertramp och enligt listan nedan korta steg, mer in och i slutet av passet hade hon långa steg alltså två hovars övertramp. Jag ska rita lite så förstår ni bättre.
 
 





Kommentarer
Julia

Melroose har mycket övertramp naturligt i sig :)

2012-12-14 @ 17:39:11
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Ida Klausner

sv: Tack så mycket! :)

2012-12-14 @ 20:02:37
URL: http://idaklausner.blogg.se



Erika

De är ju bra att du är noga med hennes steg. :-)

2012-12-15 @ 01:25:53
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Tove

Haha, en till som är noga med övertramp ;)
När jag köpte Raudur så trippade han i skritten så jag har jobbat massor med det! Skritten är väl den sämsta av hans gångarter och jag antar att det hänger ihop med bakbensaktionen i tölten också. Träningen har iallafall gett resultat och nu kan han skritta med bra övertramp (när han inte spänner sig!) ^^

2012-12-15 @ 14:36:43
URL: http://raudur.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?