Questions for u!

Gud jag är så pepp med ridningen just nu. Härligt härligt. Imorgon tränar jag för Lina igen, det kommer gå sjukt bra :) Titta vilken inställning jag har, haha. Nu är jag lite nyfiken på er och era hästar, som kanske de flesta förstått så har Fifa väääldigt lätt till tölt och är en gångart som är väldigt älskad av oss båda, hur är det för er?


1. Vilken är din hästs starkaste och bästa gångart?
2. Vilken är den svagaste/svåraste gångarten?
3. Var någonstans i ridningen ligger ni nu?
4. Vad är ditt focus i ridningen idag och vad är dina mål denna sommar?


Mina svar:

1. Jag vet egentligen inte vilken hennes starkaste gångart är, för tillfället är ju tölten den som är lättast att få fram och den som både jag och Fifa trivs bäst med, men i framtiden kan det lika gärna vara traven som är den starkaste och bästa gångarten, men på grund av skadan och den svaghet hon för tillfället har vågar jag inte yttra mig så mycket om vilken gångart som är starkast.

2. Samma svar här som ovan fast då traven för tillfället är den svåraste gångart att nå in på just nu, men när den dock kommer fram och hon trampar på hyfsat bra så är den riktigt fin.

3. Oj vad svårt, ja vi har ju egentligen börjat med ridningen från ruta ett sedan några veckor tillbaka, men hon är bra mycket starkare och balanserad idag än vad jag trodde hon skulle vara. Hon kan gå samlat i kort tölt och börjar jobba på riktigt bra där, vi har även börjat få ett mer tempo i tölten. Traven är på G, hon skall bara finna balansen och viljan att ta fram den och försöka bära sig bättre. Galoppen har vi inte börjat med på plan än men skruttar runt utomhus. Hon lyssnar lätt på hjälper, är väldigt mjuk och smidig, har börjat länga steget i både skritt och tölt väldigt fint. Men vi är bara i början trots det enorma framsteget. Från ingenting till detta på bara några veckor, wow :)

4. Min focus i ridningen idag är främst att Fifa skall länga steget och alltid ha med sig energi, jobba mycket på grunderna. Att jag skall försöka tänka bättre och kunna kontrollera mitt inre, jobba mer på mitt självförtroende. Mina mål är att få till alla gångarter balanserat och stabilt på plan. Att hon skall ha lätt att få fram traven med ett bättre bärande. Tölten ställer jag lite högre krav på och vill ha ett ännu längre steg och högre tempo. Att hon skall hålla sig frisk och hel!



                                                                              Linda






Kommentarer
Adina & islandshästen Funi

1. Funis starkaste gångart är om man tänker poäng på tävling skritten. Där har t.o.m Jristin fått en 7a (!!) på tävling en gång. Men den gångarten som jag tycker är bäst när man väl får till den är nog traven alternativt galoppen ibland. Svårt. Men han har tre starka grundgångarter



2. Tölten är det svåraste, mestadels då han inte har musklerna som han behöver, egentligen har han inte svårt för någon gångart men tölten märks hans muskelbrist som mest.



3. Vi jobbar med att få honom lätt för hjälperna, mer på bakdelen för att få honom att hålla längre. Han är nitton år i vår, alltså finns det inte så mycket utrymme kanske egentligen på att stärka saker, men vi jobbar på att hålla honom i den formen som han är, och om vi har tur - även kunna bygga upp överlinjen med lite mer muskler. Det är välbehövligt.



4. Pga hans ålder så har vi inga höga mål förutom, som jag skrev i tidigare frågan, hålla honom i trim, få honom att hålla länge. Sedan har vi självklart drömmar, kanske bara jag eftersom jag är dum nog, haha, men jag vill få honom mer personlig, social och nyfiken. Att han ska börja bära sig bättre osv är ju en dröm, men hur mycket muskler som man kan bygga på en nittonåring är ganska okänt. Men oddsen är inte så vidare höga precis ..

2012-04-12 @ 23:07:11
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Julia

1. Stelpa har inte riktigt någon starkaste gångart nu, skritta kan hon ju. Men alla de andra gångarterna är det något att fixa, länga steget i tölten, bli stadig i traven och kunna samla galoppen och få den renare. Så det är ganska jämt på dom gångarterna, ingen går speciellt mycket bättre eller sämre än den andra.



2. Ungefär samma svar, det växlar från dag till dag. Ibland kan hon inte alls trava och ibland inte tölta..



3.Vi har länge fått träna på att länga tölten och få ner huvudet och i samband med stadigare tölt också få stadigare trav. det jobbar vi fortfarande med. Galoppen har vi inte hållt på så mycket med.



4. Just nu är det focus på tölten och traven, men i sommar så skulle jag ju vilja börja lite med galoppen också :)

2012-04-13 @ 07:08:50
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Alexandra

1. Måste vara traven. :)

2. Lär ju vara flygande passen som han endast visar i samband med sken.. xD

3. Någonstans i töltsättningen. I slutet av en inridning kanske man kan säga, för han hade bara skrittats, travats och galopperats på rakt spår ett par gånger. :P

4. Få en FIN tölt.. Eventuellt komma ut på en liten tävling i sommar. :)



Sv; Jo, jag ska nog försöka få med mig någon som kan fixa det! :D

2012-04-13 @ 10:58:21
URL: http://alexaka.blogg.se/



Jossan

1. Det starkaste gångarten just nu är galoppen. Men på sikt så kommer nog tölten bli den bästa gångarten.

2. Svagast är han i tölten men han tycker nästan att traven är svårare tror jag.

3. Jag ligger i töltsättnings fasen på min pojke :) så allt är lite ostabilt och lite från dag till dag just nu.

4. Mitt fokus ligger just nu på att få fram en stabil kort tölt. Mitt mål för framtiden är att nå SM och mitt mål för i år är att komma ut och tävla lite och separera och stärka gångarterna mer. Även att få fram ett mellan tempo i tölt :)

2012-04-13 @ 11:39:15
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Maria

sv: Jag har bara ridit honom sedan januari. Och vi har mest jobbat med att få muskler på honom och att han ska vara ren i tölten. Det på filmen var första gången vi red lite mer tempo i tölten så det är därför han är lite upp bland stjärnorna. Så kort sagt är det mest att få honom ren i tölten, i alla tempon så vi har inte hunnit jobab så mycket med form överhuvudtaget. Men vi är på gång! :D

Tycker det är jättekul att du kommer med konstruktiv kritik och få veta vad alla tycker. Det är många som inte vågar säga något och bara säger att han ser fin ut. Nog för att det är kul men man kan ju inte glida på en räkmacka hela tiden tills den dag allt bara slår emot eftersom man trott att man skulle vinna SM

Haha, det blev sjukt rörigt men hoppas du fattar :)

2012-04-13 @ 12:36:06
URL: http://islandspower.webblogg.se/



Paulina

1. Vilken är din hästs starkaste och bästa gångart?

Absolut traven och galoppen!

2. Vilken är den svagaste/svåraste gångarten?

Tölten, men den börjar arta sig.

3. Var någonstans i ridningen ligger ni nu?

Töltsättningen

4. Vad är ditt focus i ridningen idag och vad är dina mål denna sommar?

Mitt mål är att komma ut på tävlingar och tölta :D

2012-04-13 @ 19:18:25
URL: http://fotopaulina.blogg.se/



Lizette

Nu får du ett svar från en "Halvblodsmänniska" :)

1.Hm...svårt att säga, galoppen har blivit otroligt mkt bättre... traven också (han har en fantastisk ökad trav).Han har lätt för att samla sig, både i galoppen och traven.

2. Skritten

3. Fortsätter att jobba med kvalite´n i allt vi gör. Att hitta takten och gunget i traven, fortsätta jobba med passagen för att utveckla den samlade traven ännu mer.

4.Samma som föregående, samt att få en jämnhet i Msv A, St. Georg och kanske debutera en Intermediere i sommar!

2012-04-13 @ 20:07:33
URL: http://www.cgswhataman.dinstudio.se



Jenny

Tja, jag som har en häst i vila kanske inte riktigt har så mycket att svara, men jag kan ju göra det ändå :)



1. Traven är Rósas starkaste gångart, följd av skritten.



2. Tölten ligger inte speciellt nära till hands för henne och hon har svårt för tölt i största allmänhet.



3. Innan hon ställdes av jobbade vi mest på att befästa tölten och försöka mjuka upp henne i kroppen, i synnerhet i framdelen.



4. Ingenting, men när hon och fölis sedan är redo tänkte jag sätta igång henne lugnt och försiktigt :)

2012-04-13 @ 20:58:08
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



malin

1. Vilken är din hästs starkaste och bästa gångart?

Skritten, haha nej men det måste vara hans galopp.

2. Vilken är den svagaste/svåraste gångarten?

Tölten

3. Var någonstans i ridningen ligger ni nu?

Arbetar med arbetstölten

4. Vad är ditt focus i ridningen idag och vad är dina mål denna sommar?

Focus ligger på arbetstölten och tävlingarna i sommar!

2012-04-13 @ 20:59:57
URL: http://malinsjolander.com



Anonym



1. Traven helt klart, men han har 4 väl separerade och trevliga gångarter

2. Tölten är svårast, men har alltid varit taktren så det är bara styrkan att orka som fattats.

3. Just nu lär vi bara känna omgivningarna i det nya stallet och utveckla formen i alla gångarter.

4. Vad är ditt focus i ridningen idag och vad är dina mål denna sommar?

Fokus just nu är att hitta bättre form i alla gångarter, speciellt tölten där den är alldeles för hög fortfarande, och bygga upp styrkan i tölten.

2012-04-16 @ 11:15:17




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?