Hjälp oss?

Älskade kära läsare, jag behöver faktiskt alla tips jag kan få nu. Jag har bra hjälp av Lina och jag vet att vi så småning om kommer fixa det men jag behöver höra från fler folk som har varit med om samma sak och som också har erfarenhet av de "problem" vi har. Jag behöver få höra lite vad som funkade för er och hur resan var, behöver liksom lite stöd OCH mer tips.

Fifas trav är lätt att få in men den är inte lätt att få något vidare ren eller med action, det som händer är att hon landar med framfötterna före bak och det blir en väldigt stötig och tung trav. Vi kan böja, driva och låta henne söka sig ner en hel del så kan den fortfarande vara lika oren och tråkig, ibland brukar de första stegen vara finast men mer är det inte, jag grinar inte över detta för jag vet att traven kommer lösa sig och jag vet att hon har en fin trav, men jag vill ändå höra lite solskenshistorier från er och få mera tips som jag kan prova.

                                                                        

                                                                                 Linda






Kommentarer
AgNetha

Haha jäkla telefon! Sänker huvudet=stretchar överlinjen/ryggen. :-D



Fota skaver. Vilken pad har du? Det kan vara den. När strumpan fällde fick hon skav av padden (hade HAF).



Weeei! Köra är ju jättekul! :-D

2012-04-19 @ 17:54:26
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Jenny

Jag kan tyvärr inte komma med något bra tips, jag har ju turen att ha en häst med riktigt bra trav, fast med nästintill icke existerande tölt istället :S



SV: Jag har inte tänkt på att försöka byta in sadeln, trodde inte man kunde göra så men jag kan ju alltid höra mig för. Sedan vill jag ju ha en bomsadel också, en dressyrsadel med riktigt djup sits, men den får jag köpa sen när Rósa är tillbaka i normalhull.



Ja, två veckor går hiskeligt fort! Fast kanske inte för Rósa som måste gå och släpa på den magen ;) Jag får se vad hon och fölet tycker sedan, helst börjar jag ju rida henne så snart som möjligt, men jag vill helst inte ha med fölet så det är upp till dem hur länge de ska ta innan fölis kan vara utan henne :)



Ja, visst är det trevligt med bra trav, men iom att hennes tölt är så dålig så är det ju lite trist. Men vi ska jobba på det när vi kommer igång med ridningen igen!



Men hur funkar det att mocka med traktorn i hagen när det är stenigt och en massa backar? Blir det inte svårt att få upp skiten då?

2012-04-19 @ 18:19:22
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



AgNetha

:-) bra! Du är en duktig ryttare! :-)

Tycker du kan lyssna på helen för det vart ju lika för mig och strumpen. :-)

Ah så du fyller år och allt... Jamen en rockard låter väl som en alldeles lämplig present! ;-D

2012-04-19 @ 18:35:03
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Sessan

Tack så mycket, blev nöjd med dem.

2012-04-19 @ 19:17:50
URL: http://impalaa.blogg.se/



Mikaela

Min förra häst hade svag trav som unghäst och det som hjälpte honom var trav i ojämn terräng. Det blev inte alltid helt rent då men han tyckte ju att det var så mycket lättare när han kom ut på plant underlag sedan:)

2012-04-19 @ 20:33:18
URL: http://svippostina.blogg.se/



Janina

Rid travövergångar då? Ta ner till skritt innan traven blir sådär dålig. Hellre lite bra trav än mycket dålig trav.



Myran har en jätteflott trav, men i början gick det bara att trava om hon fick trava jättefort! Nu kan vi trava långsamt, men så fort huvudet åker upp eller om hon tappar ryggen så blir hon fyrtaktig.



Hon travar som bäst på mellanstor volt i lång och låg form.



Men för oss har det tagit några år att komma dit! Hade jag jobbat rätt från början hade det säkert gått snabbare, men man lär sig ju.



Jag har jobbat väldigt mycket med traven, och i långa perioder. Tölten har liksom fått vänta. Men skulle jag börja jobba med tölten nu tror jag ändå att traven är så bra befäst att den sitter där den sitter.

2012-04-19 @ 21:42:33
URL: http://jannefix.blogspot.com



Julia

Stelpa hade ju väldigt svårt för traven i början och den är fortfarande inte så stark. Men vad jag fick göra på Stelpa med de flesta tränarna var att tölta mycket. Jobba på tölten och sen när man märker att hon börjar tycka det blir jobbigt så tölta en bit till och sen ta trav. Då blir det något hon vill göra eftersom det är jobbigt att hålla tölten så länge.

Sen när dom börjar "acceptera" traven mer och mer så kan man ju be om den utan att ta tölt först.



Det fungerade på Stelpa, jag jag har ju fortfarande en hel del att jobba på men hon har ju blivit bra mycket bättre på att trava och fått finare trav.

Så det kanske du kan testa ;)

2012-04-19 @ 22:17:08
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Alexandra

Travövergångar är bra, rid i ojämn terräng, testa att ha boots bak också det hjälper att hitta takten.

Kanske fungerar det bättre uppför? Borde ju bli mer tyngd på bakbenen, eller är jag helt ute och cyklar?

2012-04-19 @ 22:18:03
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

Jag har aldrig haft det problemet. Men det enda jag kan tänka på skulle i sådana fall vara att träna igångsättningar och sluta innan den "dåliga" traven kommer. Att inte kräva allt för många steg och succesivt bygga på för att inte träna in någonting felaktigt! :)

2012-04-19 @ 23:28:56
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



cia

testa att ha viktbootsen på bakhovarna, de bruka hjälpa många att hitta takten och stärker då även upp bakdelen :)

2012-04-20 @ 07:13:32
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se



Jossan

Eftersom första stegen brukar funka bäst, så rid en massa massa övergångar :)

2012-04-20 @ 15:15:04
URL: http://minfux.blogg.se/



Jossan

Herkules har aldrig haft haft problem att få in trave, däremot att hålla den ren. För oss funkade det bäst att helt enkelt låta han trava på helt fria tyglar, gärna i ojämn terräng, i olika tempon, så småningom kunde jag ta tyglarna igen.

2012-04-22 @ 12:25:16
URL: http://isbitarna.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?