Trafikolycka + ett kanon ridpass!

Min dag har inte varit bra.

Jag har gått med migrän under hela skoldagen, mått riktigt dåligt. Efter skolan låg man i soffan halvt död och önskade att den där sadelprovningen kunde bli en annan dag. Meeen så släpade man sig till bilen ändå.

Jag måste börja förklara att jag är en väldigt rädd bilförare, många gånger under vintern jag har grinat i floder när jag ska ha begett mig ut på de hala vägarna. Har även varit nervös att köra i stadstrafik, är ganska så åkrädd när andra kör, alltså jag är en mes MEN kör därmed bra, försiktig och lugn i trafiken.

Idag krockade jag. PANG! sa det och jag snorde runt ett halvt varv så bilen pekade i motsatt riktning. Högerregeln LINDA!! Jag körde rätt fram när en annan bil på höger sida smällde rätt in i min bakdörr. Mitt fel. Dock är ett stort hus i vägen så man såg ju ingenting, fast det spelar ingen roll!!
Karlarna i HYRbilen var lugna och var mest brydd om jag gjort mig illa. En annan blev orolig över hunden men han såg mest brydd ut där bak. Ingen gjorde sig illa alltså, men en fet räkning kommer vi få, bakdörren är ju totalt förstörd. Vi har trafikförsäkring så självrisken täcker ju den andres bil skador, men inte våran. Jag mår bra, kändes knappt men lite darrig i benen är man.

Linda, den skötsamma och försiktiga trafikanten- eller? Det känns hemskt, jag skäms över mig själv, stackars min sambo dessutom även om han tog det coolt, min älskling, och hur kommer detta påverka min körrädsla framöver? Jag kan säga att jag var på HELSPÄNN vägen hem.

Fortsatte sedan till stallet och provade en massa sadlar på Fifa, INGEN passade. En sadel provred jag efter att dom tyckte den låg bra på henne.  Fifa protesterade till MAX! Hon slängde sig förbannat hit och dit. Suck.. sedan blev jag väl inte klokare den här gången heller. Jag tror jag får ta sadel-letandet i egna händer.  Jag är grymt trött på det här alltså. Dock tyckte jag en liton passade henne perfekt enligt ögonmått, fast detta var en hoppsadel 15" och tydligen har det blivit något tok med det märket, man får tydligen inte tag på det för tillfället? Men en dressyr lipon Vid 16," kanske?

MEEEN jag har en bra sak att tala om iaf. Fifa travar till 100% rent. Jisses jisses jisses jag var som ett litet barn. Red i paddocken, det är helt otroligt, hon travade på jättefint och oj vad hon tyckte det var roligt! Snacka balans en annan har, ööökad trav och man satt som en smäck! Haha jag bara berömde och skrattade, det här var dagens höjdpunkt alltså! Hon sökte sig så fint ner och riktigt längde på steget, jag kände verkligen hur ryggen lyfte upp mig. Hon höll ju för fasen traven i hörnen till och med!!! Förr rollade hon extremt eller kom upp i någon slags passgalopp så fort det svängde lite. Ååhåhååhå jag längtar till nästa gång!!  Vi ska nog ta och trava lite mer imorgon också ^^

Ja så min dag har varit upp och ner.

Linda






Kommentarer
Erika

Men oj :O

vilken tur att ingen kom till skada.



Va kul att fifa travar rent! :D

SV:

Grim åker hem nästa vecka, onsdag (den 28e) :'(

2011-09-20 @ 22:18:22
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Frida

Oj! Vilken tur att allt gick bra ändå, det är bra att du kör försiktigt. Jag känner mig som en biltjuv bara jag sätter mig i bilen fast jag också är försiktig. Och här i Arboga har de massa konstiga korsningar som man blir nervös över.

Roligt att hon travara iaf, kan du inte få någon film på det?

2011-09-21 @ 08:12:26
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Sanna

Ursh, lät inget roligt med en krock, skönt att ni klara se helskinnande!!



Jag hade hemma en dressyr Lippo och en Islands Lippo underbara sadlar, men tyvärr alldeles för smala :(

I alla fall för Odinn, å han e endå inte håååårda bred.

Men annars är lippon väldigt skön att rida i och väldigt kort å fin.



Men vid, som är den vidaste storleken de har, va för smal för min pållen i alla fall. Hoppas du hittat någon snart:)

/ Sanan

2011-09-21 @ 08:39:29
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Frida

Svar: Precis. Haha, ja han kan göra sig till ibland :p

2011-09-21 @ 09:00:07
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Sanna

Oj så läskigt! Kan tänka mig att det kommer att kännas ännu värre att köra bil ett tag framöver!

Jag är också väldigt försiktig och har en enorm respekt för trafiken, och varje liten händelse gör att jag tycker att det är jätteobehagligt och vill bara sluta köra och gå därifrån.

I våras gick ju bromsarna sönder på bilen jag körde, och ibland när jag åker hem från jobbet och kommer till det stället så har jag verkligen hjärtat i halsgropen för att jag får för mig att bilen jag kör går sönder....

Jag höll också på att krocka igår, eller snarare backa in i bilen bakom. Jag stod vid stop och väntade på att kunna korsa vägen, och då kommer en lastbil och svänger vänster precis framför mig. Det är en lång långtradare, och jag inser att släpet kommer att smälla i min bil, vilket gör att jag reagerar i ren panik och backar. Jag hade en enorm tur som inte backade in i bilen bakom! Men hade jag inte backat hade jag ju blivit påkörd av lastbilssläpet...

2011-09-21 @ 09:33:26
URL: http://sannasant.blogg.se/



Erica

Usch gumman! Vad hemskt tur att det gick bra.. Vet du vad jag gjorde igår då? Tippa hela traktorn.. dom får komma med truckar och kranbilar för att få upp den.. den väger en hel del ton.. Du ska få se bilder.. en annan kastades mot sidorutan och där låg man i en knöl sedan! Det var inte våran dag igår.. kram

2011-09-21 @ 10:04:08



Erika

SV:

Ja ägaren kommer hålla igång honom hemma. :)

Fast han kommer nog inte gå riktigt så många dagar som han gjort hos mig.



Men kanske längre pass dom dagarna han går.

Hos mig har han gått 5-6 dagar i veckan, fast vissa dagar 30-40 min med mycket skritt.



Hemma kommer han gå 3 dagar i veckan kanske.

Vissa veckor 4 dagar.

2011-09-21 @ 10:29:23
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Carro

Usch vad hemskt =/

2011-09-21 @ 11:39:06
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/



Hanna Helin

Vilken himla tur att det gick bra!! otäckt det där, vi har också en korsning här i stan med högerregel och ett helt hus ivägen, det är ju som gjort för krockar :/



Jo jag tänkte bara prata ur egen erfarenhet om kortryggade hästar att du kanske bör satsa på en sadel med rundbossa så att den inte trycks framåt. Ser ut som att du mest testat kilbossade sadlar hittills och fått problem. Och så tänker jag vara dryg mot dig och fråga varför du inte kan tänka dig en bomlös om det nu faktiskt skulle visa sig att det är en av dessa som är det perfekta för Fifa?? Bättre att ha en sadel som passar, som formar sig efter hästen och som inte ger onödiga tryckpunkter än att tvunget leta sig blå efter en bomsadel om det nu verkar vara så svårt. Hehe ;)

2011-09-21 @ 14:44:51
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Agnetha

Ojoj, vad skönt att det gick "bra" ändå. :(



Tråkigt med sadeln.. du borde prova en BRA bomlös... Förlåt. Jag ska sluta tjata men det kan vara slutet på ett evigt bekymmer. :p



Tack för det långa svaret. Du har givetvis rätt, jag ser ju bara det du skriver på bloggen och drar slutsaser från det. :)

2011-09-21 @ 19:27:59
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Jennifer

MEN LINDA!!! =/=/=/

Ja tur att allt gick bra med dig och Elmo! =)

Är du hemma på söndag så kom gärna förbi och fira lillkillen våran på 3års kalaset ;)

Kram!

2011-09-21 @ 20:21:15



Elise

Oj, gud så läskigt!förstår det där med kör rädsla. Är själv livrädd så fort jag sätter mig bakom ratten. tur att det gick bra!



Jobbigt det där med sadeln! Hoppas du kommer hitta en som fungerar snart! :) Har hört att draupnir och hrimnir har bra sadlar, dock kostar dom ju en del.. :/

2011-09-22 @ 12:28:23



sofie

Hejsan!



Supermysig blogg :) Jag har precis startat en ny isis-inspirerad blogg, kika gärna in.



Kram Sofie

2011-09-22 @ 23:10:05
URL: http://toltaren.blogg.se/



Jenny

Ojojoj, vilken tur att ingen skadades! Sådant är himla läskigt alltså :S



Men jättekul att ridningen gick bra i alla fall, så det varit något positivt :)

2011-09-25 @ 18:34:35
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?