Rida under graviditet?

Ja hur ställer ni er till den frågan? Tycker ni det är värt det? Tycker ni det är säkert nog?

Jag vill säga att jag idag tycker det är rätt så onödigt och riskfullt. Varför egentligen utsätta barnet för den risken? Allt kan hända, även den snällaste gamla skrutthäst kan bli skrämd och dra iväg eller slänga sig åt sidan, det går snabbt att falla av och kanske får vara med om ett missfall. Då var det försent, man valde den där ridturen som man kan ta flera gånger om i flera år, men barnet kan man aldrig få igen.

Tänkt dig själv den tanken, OM det skulle hända- Skulle du förlåta dig själv? Skulle du ångra? Skulle detta påverka ditt liv? Tänk om du inte kan få barn igen? Var det värt det? Kanske barnet klarade sig men fick medfödda fel?

När man väljer att rida vid graviditet prioriterar man sig själv först och barnet blir i andra hand. Ridning ÄR ett intresse även om det är en livsstil så är det inget grundBEHOV en människa behöver för att leva, alltså ett intresse som hon väljer att ha.

Blir intresset viktigare än barnet? Vågar man chansa om den lilla individens liv som ligger där i magen? Man väljer att själv uppfylla sin "lust" sitt intresse genom att sitta på hästryggen, det är vikigare att uppfylla sina "lek/intresse-behov" än att vara mån och rädd om de lilla barn som faktiskt bara ligger i magen i nio månader.

- Hästen vantrivs om den inte får stimulans, aktiveras. En häst dör inte av att få en liten längre vila, det kan tvärtemot vara nyttigt. Men det finns faktiskt val här i livet. Sälja, lämna ut på foder, skaffa en medryttare.  Man kan även aktivera den med annat.

Även om man såklart inte vill barnet illa så har man ändå gjort ett val, ett val där man sätter sig själv först medvetet eller omedvetet.

Jag tycker det bara är dumt att rida när man är gravid. Jag anser att barnet är betydligt viktigare än mitt intresse.

Det är vad jag tycker. Aj aj det känns som om många kommer reagera på detta inlägg för det är inte så ovanligt att rida under graviditet, men jag måste ju få säga och stå för vad jag tycker :)

Linda






Kommentarer
Erika

Jag skulle inte rida om jag var gravid ifrån den dagen jag vet att jag är de då skulle jag sluta rida faktiskt.



Det lär blir många många månader utan ridning.

Men tänk sen när barnet kommit ut då kan man börja med sin ridning igen.



Och då är barnet säkert.

Så tycker INTE man ska rida om man är gravid.



SV:

Ja någon borde passa.. sen är de ju frågan vilken, o i vilken pris klass. :P

2011-09-15 @ 21:39:26
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Alexandra

Gud vilken vacker isis!! :)..

Min vännina som ja har min häst installad hos red inte när hon va gravid, därimot körde hon sina hästar.. Jag vet inte om de e lika illa eller inte men så länge hon ville göra de så är de henne val :) Nu har en tok söt liten pojke på snart 6 månader :D

2011-09-15 @ 21:58:23
URL: http://viggenochjag.blogg.se/



Jennie

SV: Jo, det är sant. Man kan inte vara på topp jämt :P Tack, jag försöker så gott jag kan även om det tär på mig många gånger så är det faktiskt tålamodet jag har fått lära mig att hantera. Jag har INGET som helst tålamod "utanför" hästarna, jag tänder till för minsta lilla. Men när det gäller hästarna så har jag helt enkelt fått lära mig att tålamodet kommer man långt med ;)



Jag vill så gärna fixa det här med Avons och jag är säker på att det kommer lyckas. Men jag kommer verkligen att behöva hjälp. Därför har jag ibland funderat på att skicka han på tillridning till någon i närheten så jag kan åka dit varje dag och var med och se. Skulle nog aldrig palla att skicka iväg honom och hämta hem honom om någon månad utan att verkligen se vad som hänt.

2011-09-15 @ 22:01:42
URL: http://nobleride.blogg.se/



Elina

Det där tycker jag är så svårt. Jag hade inte tänkt skaffa barn än på ett tag, men när jag gör det har jag hoppats att kunna hålla igång lite med ridningen. Min kropp mår som allra bäst när jag rider regelbundet, slutar jag rida för en period får jag värk i knä/rygg/nacke så därför hoppas jag att jag kan hålla igång med ridningen även när jag är gravid. Dock kommer jag väl vara så nervös så någon får leda mig på hästen. Men det beror ju även på vad för häst/hästar jag har då. Har jag min lugna islandsvalack kvar, då är det inga problem. Men har jag t ex unghästar/svårridna hästar då kommer jag definitivt inte rida under graviditeten, då har jag hellre värk än att utsätter mig för sånt.

2011-09-15 @ 22:28:55
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se



Frida

SV: hihi, tack så mkt! :D

2011-09-15 @ 22:52:15
URL: http://litenryttare.blogg.se/



Sanna

Du skriver så tänkvärda inlägg hela tiden!! Dock vet jag inte riktigt vad jag ska svara...

2011-09-15 @ 22:53:10
URL: http://sannasant.blogg.se/



Elina

SV: Absolut finns det en lösning på det!



Dock har jag testat det mesta, ridningen är det bästa för min kropp och det bästa för att lindra smärtan. :)



Hehe, det finns inte mycket som skrämmer honom. ;) Och blir han skrämd så tittar han på det farliga, tar ett steg åt sidan och sen suckar han och går vidare. Men han brukar snubbla till, så det mest troliga är ju att han går omkull och det vill man ju inte riskera.



Men som sagt, jag har inte tänkt bli gravid på några år och mycket kan ändras tills dess.. ;)

2011-09-15 @ 23:12:28
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se



josefine m. ridtravaren Bellie

Jag kommer absolut rida under graviditet, om jag ska ha barn senare i livet. :-) Tror på motion och att göra det man tycker om.



Annars ska man inte gå utanför dörren ens. Inte gå ut och gå, inte åka bil, buss osv. Man kan ju krocka....

2011-09-16 @ 07:56:10
URL: http://minfux.blogg.se/



Frida

Svar: Det är tur att det finns födelsedagar och julafton :p

2011-09-16 @ 07:58:40
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Sofia

När jag var gravid fick jag rådet av min barnmorska att rida så länge som det kändes bra för mig, ridningen i sig gör ingen skada på barnet.



Det farligaste för barnet är dock bilresan till och från stallet, så är det något man borde sluta med när man är gravid så är det att åka bil ;)

2011-09-16 @ 08:39:04



Yrsa

Hmm.. Bra tänke ställare!

Sv: Nope, ingen planerad kull här inte.. Det bara blev av :)

2011-09-16 @ 10:34:00
URL: http://yrsaarbelund.blogg.se/



Anna

Jag har ridit genom bägge mina graviditeter utan problem. Och genom 2:a graviditeten red jag 2 hästar nästan dagligen. Dock lättare ridning på slutet när jag blev större;)



Håller med både Josefine och Sofia...man kan krocka med bilen eller skada sig på annat sätt i vardagen också när man är gravid;)



Jag tror att det där är någonting som var och en tar ställning till själv. VAD som känns bra för mig personligen. Finns inget rätt eller fel...bara vad som känns bra & rätt för just mig:D



Mvh Anna & Tabasco:)



2011-09-16 @ 12:20:24
URL: http://anaby.bloggplatsen.se



Agnetha

De flesta undviker att tex. röka, dricka alkohol, och utsätta barnet för andra (onödiga) risker under graviditet, så varför rida?

Jag red ett tag i början när jag väntade min dotter. Men när jag hade åkt av en gång så insåg jag att det är dumt att riskera nåt. Framförallt om man har en sån snäll, trygg kuse... för det är inte de bråkiga hästarna som är problemet utan när deth änder sånt som man inte räknat med. Hästen kliver ned i ett hål och man går omkull te.x



Sen gör väl var och en efter eget huvud. För mig var det viktigaste att på alla sätt och vis skydda mitt barn. :-)



Angående sadlar förresten: Är det Karin Åberg som ska ut och prova ut? Hon är jätteduktig!

2011-09-17 @ 12:08:03
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Jenny

Jag red fram till grav.vecka 20 ungefär :) Och jag var lite tveksam först, ska man eller ska man inte? Men så hade jag en diskussion med min barnmorska och hon såg då inget hinder i varför jag inte skulle rida! Så länge de kändes bra för mig och kroppen så skulle jag rida, enligt henne. Barnet ligger väldigt skyddat där inne i magen :) Det kan va lika illa att drutta omkull på platta marken, OM de nu vill sig så illa dvs...



Anledningen till att jag slutade rida var för att magen började bli stor (byxorna gick inte att stängas haha) samt att det mkt mer krävande fysiskt att va gravid - man orkar inte helt enkelt rida så länge!

Så då tog min medryttare över.



Självklart vill nog alla (hoppas jag) skydda sitt barn och vill det sittt bästa, men var å en gör som man vill. :)

Och tycker t.o.m barnmorkan att de är OK så tycker jag att de är okej oxå.. :)

Men alla är vi olika ;)

2011-09-17 @ 12:21:10
URL: http://jen81.blogg.se/



Jenny

Jag tycker det är helt upp till den blivande mamman vad denne väljer att göra under graviditeten, i alla fall när det kommer till sportande och hobbyutövningar, men att röka och supa tycker jag man ska ge fan i.

2011-09-17 @ 21:11:09
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Lizette

Jag red när jag var gravid, red till drygt 5:e månaden och det var inga problem. Att vara gravid är ju ingen sjukdom, men man ska naturligtvis inte ta onödiga risker. Jag mådde bra av det och allt gick bra! Kram

2011-09-18 @ 07:32:08
URL: http://www.cgswhataman.dinstudio.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?