Jag orkar inte..

Ta upp hela historien med Fifa, när hon kom till mig, hennes dåvarande problem, vad hon kunde, hur hon var, hur hon har blivit, vad vi tränat på, hur hon utvecklades, när skadan upptäcktes, hur hon gick då, hur hon har blivit behandlad, vad för rekommendationer jag fått av veterinär och kiropraktor, hur hon har förbättrats, utvecklats o.s.v

Den historien orkar jag inte ta upp igen, den är alldeles för lång. När jag får kommentarer som att jag kanske inte bör rida, göra si eller så- vet man inte hela historian så tänk efter lite innan man kommenterar. Såna kommentarer orkar jag inte svara på, inte för att jag blir arg, nej nej utan för jag orkar inte förklara hela historien.

Om min veterinär och kiropraktor har gett mig ett schema hur jag ska hålla igång Fifa i ridningen så att hon ska bli bättre, om min kiropraktor säger att jag måste rida henne för att ryggen ska bli starkare och stabilisreras, räta sig där den ska vara, om min häst har blivit sjukt mycket bättre pga av profersionella råd så lyssnar jag till dom :) Har man missat detta och så mycket mer är det inte lätt att veta men jag orkar inte ta upp hela historien och kanske därför vissa inte får ett riktigt klart svar. Jag vet vad jag gör och jag vet vad jag kan :)

Jag ÄR en person som tänker och oroar mig mycket i onödan, sån är jag bara. Jag oroar mig över att hunden ska skälla i lägenheten efter mig när jag går, jag oroar mig att jag ska missa bussen, jag oroar mig att jag ska ha en jäkla tumör i hjärnan för migränen. Jag oroar mig över saker som jag ändå innerst inne vet är onödigt, för jag vet att hunden skäller väldigt sällan och mår bra trots att jag går, jag vet att jag inte missar bussen om jag gick i tid, jag vet att jag inte har en tumör i hjärnan om symptomen inte är mer än lite migrän. Jag vet men oroar mig ändå. Jag oroar mig över att Fifas tölt inte är bra men jag vet att tölten kräver mycket samling, mycket jobb, mycket ridning, mycket spelar in som kanske barbackaridningen, pälsfällning, dålig dag, träningsverk, brunst, kvav dag o.s.v och jag misstänker att traven har "förstört" tölten lite, jag vet att tölten kommer att komma tillbaka. Ändå oroar jag mig hela tiden för TÄNK OM.

Jag måste även tillägga en sak som många kanske missuppfattat: Fifa rygg är inte katastrof! Den har blivit sjukt mycket bättre, den är inte så pass illa att man inte kan rida, hon är bara under en fortsatt rehablitering, den där stora behandlingen av rygg och ben är över, nu är det mer att ryggen ska bli ännu starkare, ännu friskare- en fortsatt behandling som bara är nyttig och säkert. Om jag väntar med ryggbehandling 1-2 månader gör inte det något, så illa däran är hon inte. Hon kommer få behandling av ryggen regelbundet, kollas kanske 1- 2 gånger om år just för att hon haft en skada, man skall vara på den säkra sidan. Detta är ord från mina kiropraktorer och veterinär.

Skulle jag inte rida Fifa skulle hon inte bli bättre.

Linda






Kommentarer
Erika

Du är lite som mig, målar upp värsta skräckb bilden så fort de är något.



I somras höll mina kompisar på o bli tokig på mig, varje ridpass alltså 2-3 dagar i veckan så hörde dom ifrån mig.



Är han halt, ser han halt ut, ser han stel ut.

Eller tvärtom ser hon halt ut, ser hon stel ut osv.

Fick för mig att båda hästarna skulle bli halta för ingenting bara för att Grim var så halt när han kom. :P



Så är jätte nojjig o nu när Raski har mugg inbillar jag mig svullnad osv.

Men när jag ser ber någon annan titta, säger dom nej de är ingen svullnad alls. :P

2011-09-30 @ 11:32:59
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Erika

SV:

De är väl ett tecken på att man bryr sig om sin häst, att man oroar sig för minsta lilla o så.



Fast ibland blir de liite överdrivet ifrån min sida. ;)

Men man bryr sig ju om dom, och alla människor är olika en del oroa sig mindre o andra mera. :)

2011-09-30 @ 11:47:31
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Elina

Jag är precis likadan! Oroar mig för allting, hela tiden fast det är i onödan.



SV: Haha ja, han är riktigt kraftigt byggd! Men jag gillar hästar som är lite kraftigt byggda ;)



Ja, det är jättesvårt med bilder! Men om man ska gå efter vikten i kilon så väger han inte så mycket nu, men ser fortfarande fet ut.. :s

2011-09-30 @ 13:01:12
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se



Alexandra

Man vill ju inte att något ska hända ens lilla guldklimp så självklart oroar man sig.

Men bläddrar man tillbaka lite bland dina inlägg kan man läsa här och där om ET också, man borde ju då förstå att du har skönt hjälp och vet vad du gör.

Men du skulle kunna göra som jag, skriva ett inlägg om historian och sedan ha en länkad bild i menyn eller liknande.

Kanske en kategori för Fífa så man kan gå in bland de inläggen och se.. Tex, så det blir lättare för dig :)

2011-09-30 @ 14:04:37
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Sanna

Det låter som att vi är ganska lika. Jag är också extremt bra på att oroa mig för allting!

Jag tycker att du verkar vara en väldigt bra människa och att du verkligen gör ditt bästa för dina djur!!!

2011-09-30 @ 17:05:50
URL: http://sannasant.blogg.se/



Agnetha

Jag är helt övertygad om att du gör det som är bäst för Fifa. Fortsätt kämpa på, du är jätteduktig! Men det är lätt att det blir missförstånd/feltolkningar när man "bara" får helheten via bloggen liksom.

2011-09-30 @ 18:01:10
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



I

Förlåt, menade inte alls att uttrycka mig så du tog illa vid dig.

Jag är säker på att du bryr dig och sköter om din häst exemplariskt. Jag var bara lite undrande till varför du red på en häst med ryggproblem.

Jag har inte följt din blogg mer än ett par veckor så jag har säkert missat många detaljer.

2011-09-30 @ 20:22:26



Karin

Nu vet inte jag vad Fifa haft för problem med sin rygg, men när jag köpte min första häst upptäcktes strax därefter att hans rygg var helt låst. Det krävdes många behandligar av ET för att det skulle bli bra, och många uppföljningar därefter, men tillslut blev han bra och han formades till en helt annan häst. Kanske inte enbart pga att ryggen blev bra utan även för att ridningen utvecklades. Det jag vill komma till är att ge inte upp! Lyssna inte på alla "som vet allt"! Du känner din häst bäst, tro på din magkänsla och fortsätt kämpa! Det kommer säkert bli bättre!!! :)

2011-09-30 @ 21:31:19
URL: http://nupur.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?