Bomlösa sadlar??

Aaaj ja om sanningen ska fram så kikar jag faktiskt lite på sådana nu med (nätet) läser lite för att få mer information om dessa sadlar. Jag är inget bomlös-fan precis. De är otroligt fula sadlar och jag själv tycker inte de är så bekväma att rida i, men ska jag vara ärlig, jag är riktigt spyless på sadlar just nu, jag orkar verkligen inte med strulet!

Så nu vill jag att ni ger mig information om dessa bomlösa sadlar och skillnaden mellan dessa och bomsadlarna. Jag kanske får offra mig under en tid.

Star trekk har några tipsat mig om vilket jag faktiskt blev lite mera nyfiken på, berätta gärna lite mer om dessa du som har kunskap!

Vad är för- och nackdelar med bomlöst? Har hört mycket surr om att det kan vara skadligt för hästryggen (men även så en icke-passbar bomsadel såklart)

Haha jag fick med en hemsk bomlös sadel när jag köpte Fifa, tycker ni den passar ^^??







När vi ändå är inne på bomlöst. Denna hemska och vidriga sadel av dåligt kvalite lade jag ut på blocket för 1000:-. Över 50 stycken hörde av sig och var superintresserad, jag sålde till den första som hörde av sig, många tyckte jag var dum som sålde den så billigt. Jag förlorade ju inget på det då jag fick den men hua jag ville bara bli av med skiten!!

Linda






Kommentarer
Frida

Den var ju inte snygg :p



Svar: Jaha! Men hon som pluggar samma sak fast på distans, eller hur det nu var, då? Som du skrev var med i Härnösand i något inlägg för ett tag sedan :)

2011-09-24 @ 15:12:00
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Hanna Helin

hehehehehe... ;) Jo du, jag har också ridit i en sån soffa till bomlös sadel och det var det värsta jag suttit i. Men det finns ju så bra bomlösa sadlar som verkligen känns som en vanlig sadel. Det jag gillar är att sadeln har mycket lättare för att forma sig efter den specifika hästryggen. Därför är det också värt att tänka på om man köper en beggad bomlös så att den inte är helt åt skogen formad efter hästen innan. Jag har en Startrekk Espaniola och fördelen med den typen är att den har ett järn framtill i sadeln. Det gör att du ändå får anpassa järn efter hur bred din häst är, och sadeln blir väldigt mycket stabilare. Behöver kan jag till och med sitta upp utan pall och sadeln ligger fortfarande där den ska. Gillar du inte det akademiska utförandet i espaniolan finns det andra ST som är mer engelska och ändå Snygga!



Du får inte hoppa i en bomlös, nej - men ett skutt över bäcken ute i skogen är inga problem. Och har du tänkt hoppträna nån gång kanske någon i stallet har en sadel som du kan låna för ögonblicket.



Sen får du kolla på anläggningsytan även när det gäller bomlöst, vissa är kortare är andra och där är väl ett av problemen du stött på med vanliga också. Många bomlösa går dock att beställa med andra paneler och då kan du ju få ett par som är kortare och som passar din Fiva - ut och mät sadelläget så vet du vad du har att spela på.



Ja du, jag skulle inte vilja ha nåt annat än bomlöst, men sån är jag :)



Förresten, angående ETn så skulle jag har ringt nuvarande ETn och förhört mig om vad han tycker om den andra personen. De flesta inom branschen har väl iaf lite koll på varann.

2011-09-24 @ 15:28:04
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Alexandra

Det är inte snyggt alls nej och jag har får mig att det borde gnida på ryggraden eller liknande.. Jag är heller inte insatt men tycker ändå inte att det känns jättebra med bomlöst.

Dock verkar ju Star Trekk bättre, jag har också varit inne på en sån men den kostar ju en del!

Men de verkar helt klart bättre än den du fick med. Finns ju en del begagnade, verkar som att man kan byta koppjärn också och det är ju bra!

Lycka till med sadelletande, ska bli spännande att se vad det blir för någon.

2011-09-24 @ 15:29:28
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Erika

Fördelen kanske är att man kommer nämre hästen.

Har ridit i bomlös ett par gånger.

Men njae inget jag skulle skaffa till någon av mina.

Möjligtvis Grim för han är så lätt att rida på.



Men nae fy fasen.

Dom är gräsligt fula dessutom. ;)

2011-09-24 @ 16:19:43
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Frida

Svar: Så hette hon, hoppas du lyckas :)

2011-09-24 @ 16:56:05
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Bea

Alltså alla dom där bomlösa som liknar soffor är ju helt vidriga, men finns ju en jääävla massa andra bomlösa! :)

Hatar själv också att rida i bomlösa som Barefoot osv. men ordentliga bomlösa/flexibomsadlar är ju URSKÖNA att rida i! :) Lika bekväma som bomsadlar men mycket bättre att rida i eftersom man kommer närmare hästen! Skulle jag få välja skulle jag verkligen rida i bara bomlös! "Min" bomlösa" är som att typ sitta barbacka, underbart!

Och ang. gnida ryggraden så skall man ju alltid ha en tryckfördelande pad under, HAF -pad eller liknande. På det sättet utsätts ryggraden inte för trycket. :)



Här är iaf en hel lista/diskussion om olika bomlösa, där ser du iaf att det finns verkligen ett stort utbud! :)

http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=823365

Buke kryllar annors också av bomlösa - trådar. ;)

2011-09-24 @ 17:10:10



Agnetha

Den där sadeln passar inte.

Alla modeller passar inte alla hästar, den jag hade passade ju väldigt bra på många olika faktiskt. :-)



Angående ryggproblem, det funderade jag också mycket på innan jag slog till. Men jag har hört från så många som använt BARA bomlöst och ridit MYCKET (tex. ett antal distansryttare) som absolut inte haft problem - tvärtom! så jag tror att det är bra. Du kommer märka själv när du börjar rida med bomlöst ;-D Det är ju inget som hindrar hästen från att muskla sig som det är tänkt att den ska, därför att sadeln makar sig efter hästen och inte tvärtom.



Men välj med omsorg och snåla inte, säger jag. :)

2011-09-24 @ 17:47:12
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Sanna

SV: Nej, jag tycker inte om bomlöst!

Under en (tack och lov) kort period hade vi en bomlös star trekk gaiter (tror jag den hette, islandsmodellen) på en av våra tidigare hästar, och jag ogillade den verkligen!!!

2011-09-24 @ 18:24:27
URL: http://sannasant.blogg.se/



Sanna

På bomlöst rekomenderar jag Masterback.

Ser ut precis som en vanlig sadel å är, enligt mig, en väldigt bekväm sadel att rida i. :)



2011-09-24 @ 18:57:36
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



tanja deimo

Vi köpte ju en bomlös för bara någon månad sedan. Den har otroligt bra och skönt säte. Lite som en soffa faktiskt men mer lik en vanlig sadel. Jag är både för och emot. En bomlös sadel ska man inte rida allt för ofta. Därför är det ingenting att ha som "sadel" men att däremot byta mellan en bomlös och en vanlig sadel med bom är bra för hästens rygg då trycket ändras.Vissa dagar hatar jag den, andra dagar går det riktigt bra i den. Det jag kan tycka är bra är att du verkligen känner hästen under dig och kan verkligen få en aha upplevelse. Men som sagt det är verkligen inte för alla det här med bomlös. Jag tycker att det är en riktigt bra att ha en som en andra sadel. Dessutom så är det skönt att rida längre turer i dom sadlarna för då får man inte ont i baken.

2011-09-24 @ 19:05:03
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Mikaela

Jag är inget fan av bomlösa sadlar, dels för att bommen är ju till för att jämna ut trycket och inte lägga det direkt på ryggraden.

Plus att dom inte är direkt snygga;)

Men vissa verkar ju älska dom.. Kolla med ET och se vad den tycker?

2011-09-24 @ 20:06:09
URL: http://svippostina.blogg.se/



Agnetha

Märk väl att det finnas bomlösa typ Topreiter och Diddidynan etc. Det är de man anser att man kan ha som "variation".

De "riktiga" sadlarna från Sensation, Barefoot, Masterback osv. kan man använda jämt. :)

2011-09-25 @ 12:17:00
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Jenny

Jag förstår att du inte är förtjust i bomlösa sadlar när du haft en sådan där soffkudde, de är verkligen inte vackra och man sitter som ett röppel i dem. Men det är stor skillnad på bomlös och bomlös. Jag propsar fortfarande på att du ska testa en Sensation Ride om du får chansen, liksom för att bilda dig en uppfattning om sadeln. Jag tycker i alla fall att jag själv sitter lika bra i den som i en bra bomsadel :)

2011-09-25 @ 18:51:19
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Daniella

Bra blogg du har! Jag har läst igenom några av dina andra inlägg och jag diggar vad jag ser :D.

2012-03-19 @ 00:47:12
URL: http://hemförsäkringidag.se



Anonym

http://www.locateabuckettruck.com/2012-42-eti-dodge-bucket-truck/




Bypeswape

Retinol works best [url=http://eretinol.com]retinol[/url] you should steer clear of the worst type of lotions at any cost. retinol Normal Age Reversing Skincare Items - Slowing time's effects http://eretinol.com Countertop Skin Care Items
fnmthtmdnib [url=http://eretinol.com]retinol reviews[/url] hekbmizp retinol reviews tfxuqreg http://eretinol.com mmzdnzmw
bysepypyxfm [url=http://eretinol.com]retinol[/url] jftdeazj retinol reviews uttblhlg http://eretinol.com eugaexxt
lphscedlbcs [url=http://eretinol.com]retinol reviews[/url] sfhdridt retinol kjndodil http://eretinol.com naictpgq
bebahrqegqb [url=http://eretinol.com]retinol[/url] srohesji retinol reviews bspeptlk http://eretinol.com whczypya
sndyahpsrfy [url=http://eretinol.com]retinol[/url] robzetib retinol reviews jafwfmlp http://eretinol.com weggwxkh

2013-03-14 @ 18:31:12
URL: http://eretinol.com




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?