Nu lägger jag av!

Ibland känns det verkligen som om man vill ge upp allt. Man kämpar kämpar och kämpar, lägger ut tusentals med pengar på behandlingar, utrustning och andra tjänster men motgångarna kommer efter varandra hela tiden.

Idag kände jag att nu får det vara nog. Jag ville bara slänga mig på backen igen. Jag skyller inte på hästen för ingenting är hennes fel, absolut ingenting, jag har bara en sådan fruktansvärd otur hela tiden och jag gör så gott jag kan stup i ett, jag lägger ner så mycket tid och pengar på dessa hästar, pengar som jag egentligen inte har. Min fina sambo, gud vad han har stöttat och hjälp mig med allt, utan honom hade det aldrig gått, hur står han ut egentligen?

Jag tog en tur till skogs. Fifa ställer sig makalöst åt höger hela tiden, känns tung och lite tillbakadragen. Varför blir det aldrig bra? Är det barbackan som stör henne? Har hon blivit dålig igen? Är det bara tid som krävs? Är sadel våran räddning? Jag vill bara kräkas för jag känner att jag har kommit till en gräns där jag känner att jag inte orkar mer, när ska vi få njuta och börja kliva framåt? Snälla bara en lufsig mysig ridtur? Inte ens det?

Okej, jag har bara ridit henne två gånger efter ryggbehandlingen, så jag ska väl inte "grina" för fort men.. ja.. jag känner mig helt hjälplös, jag har fortfarande kontakt med min veterinär och ringer kiropraktorerna för råd och hjälp, kollar efter sadlar och mailar både sadelförsäljare och sadelprovare ständigt, läser på internet om allt möjligt, pratar med folk, försöker få mer kunskap om allt. Jag försöker hela hela tiden och försöker ge det bästa åt mina hästar, tydligen räcker inte det och jag vet inte vad jag ska ta mig till, även JAG är inblandad i situationerna och även JAG påverkas och mår dåligt inte bara hästarna, om JAG ska klara av detta så måste JAG komma på fötter och må bra igen, varje dag har jag en klump i magen och jag mår verkligen inte bra, jag sover inte på nätterna och tänker inte på något annat än hur jag skall bära mig åt för att mina djur ska få det bra. Jag hoppas hela tiden att IDAG ska det gå bättre, NU kommer allt bli bra.

Jag tror det är få som verkligen vet vad jag går igenom, det är inte lätt och att ständigt känna denna press på att prestera bra hela tiden, min sambo far illa över hur jag mår och hur det går för mig, han är den som ser och vet och han är den som får hjälpa och stötta precis hela tiden, det måste vara en tung börda, han känner nog pressen på att försöka göra mig lycklig hela tiden. Jag är lycklig med det jag har men inte med hur det går.

Nu känner jag mig verkligen som en jäkla gnällkärring, vad gnällar jag i liksom? Det finns ju dom som har det betydligt värre och att mina problem är en fis i rymden, fan vad svag jag är. Jag har två helt underbara hästar, en härlig hund och en fantastisk sambo, men jag var tvungen att skriva av mig, för det känns riktigt tungt just nu.

När kommer vår tid?

(Kommer inte Fifa kännas bättre till nästa månad far jag till veterinären igen och ber dom kolla upp henne ytterligare en gång till för att vara på den säkra sidan)

Linda





Kommentarer
Josefine m. ridtravaren bellie

Hoppas på de bästa för er!

2011-10-22 @ 18:45:07
URL: http://minfux.blogg.se/



Erika

Men gud vad trist. :/

Förstår dig, har också otur.

Har förlorat så många hästar igenom åren, så man tappar motivationen.



Men hoppas för din skull att Fifa blir bättre.

Och kommer bli helt återställd.



Kämpa, och försöker att inte ge upp.

Vet inte vad du går igenom direkt, förutom detta med Fifa.

och de ä sjukt tufft, och det kostar sjukt mycket pengar.



Är själv orolig för kostnaderna kring Raski nu.

Även om man ha dom försäkrade så kostar de skit mycket pengar.

Fick höra av en, men de nog ju inte dyrt du har ju färksring.

Jo, men självrisken kostar, medicin kostar, transporten dit m.m. kostar.



Vi får väl peppar varandra lite via bloggarna. ;)

2011-10-22 @ 19:43:52
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Janina

Säger som Erika...

Vi får peppa varandra genom bloggarna.



Er tid kommer! Det är bara att gilla läget och fortsätta kämpa. Vad har man för val, liksom?

2011-10-22 @ 20:36:15
URL: http://jannefix.blogspot.com



Ulliz

Åh, gumman vad jag önskar det fanns nåt jag kunde göra! :(

Du ska se att allt ordnar sig till sist, fortsätt kämpa, du är värd att få det du vill ha!

Stor kram på dig <3

2011-10-22 @ 22:08:45
URL: http://unicorn.blogg.se/



Alexandra

Du ska se att det blir bra! Så himla tråkigt att Fífa inte känns helt undra än :( Hoppas verkligen att hon känns bra snart. Jag har tyvärr inga tips att ge dig.

Styrkekram på dig!

2011-10-23 @ 10:45:41
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Agnetha

Det kanske blev lite mycket - fysiskt - för henne att åka transport och härja runt som en vilde med Bitter, och - psykiskt- att flytta igen?

Ge henne lite tid! <3

Kram!

2011-10-23 @ 10:55:20
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Agnetha

jo, appropå barbacka... under en BOMLÖS sadel, ska man ha en pad som fördelar trycket för att det inte ska bli besvärande/störande och s k a d l i g t punkttryck av ryttaren... Rider man barbacka utan någon som helst sadel blir det just det punkttrycket.. :-s förlåt.

2011-10-23 @ 10:56:28



Agnetha

Förlåt för att jag är så rak och direkt och kanske hård. :( Jag tycker att du är duktig med din fina häst. Och du är ivrig och ambitiös. Bara massa gott.

Hoppas du inte blir allt för arg/ledsen på mig. :(

2011-10-23 @ 11:00:25



Agnetha (sjuttonde gången??)

förlåt,s nart blir jag väl portad. ;-D

Jag tänkte på en till grej.

När Strumpan brunstar/brunstade så brukade hon bli jäkligt stel i ena sidan och "dra" åt ett håll. Jag kollade upp henne två gånger = frisk och hel, inga problem. Men när hon brunstade blev det så. Jag tror baske mig hon hade PMS.

2011-10-23 @ 11:05:04



Jenny

Ibland måste man få klaga av sig, det är inte roligt när man bara stöter på motgång efter motgång så jag förstår dig precis.



Har du kollat upp dig själv förresten? Hos läkare eller kiropraktor? Bara en tanke, om det är så att du skulle råka vara lite sned i kroppen kan det ju lätt smitta av sig på Fifa.



Annars tror jag hon kan påverkas av ditt tankesätt, när du hamnar ut för så mycket motgångar är det rätt naturligt att börja bli negativ och då är det möjligt att det går sämre än det egentligen skulle göra om du var neutral eller positiv när du sitter upp på Fifa.



Bara spekulationer från min sida, så klart.



Jag tror att du måste ge det mer tid. Förvänta dig inte att hon ska gå fantastiskt bara för att du gjort som veterinären sagt och låtit henne vila, varit med hennes hos kiropraktorn osv, att komma tillrätta med ridningen kan ta en tid även om det inte längre är något fel på henne.



Styrkekramar till dig, vännen! Jag vet att du vill Fifas absoluta bästa.

2011-10-23 @ 12:34:36
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Josefine

Håller alla tummar och tår för er!

Åh ge aldrig upp! Kämpa kämpa kämpa! Jag tror på er, ni klarar detta!

2011-10-24 @ 20:00:11
URL: http://Isbitarna.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?