Nu är han hemma!

Nu är mammas pojke hemma igen :) Jag blev så himla glad då jag såg honom i hagen att han inte haltade lika mycket, han haltade knappt alls faktiskt. Fram var inte jättesvullet om jag skall vara ärlig, bak var fortfarande som en ballong. Dock är han ju helt klart redan på bättringsvägen.

Det var lite sorgligt att lämna Summa och Jennifer, det var ju inte alls såhär det skulle bli, men Bitter måste stå inne och ta det lugnt med alla sina fyra så det fick bli så.

Nu står han inlindad och ombäddad i vindskyddet, det funkar bra och han är faktiskt väldigt lugn. Ingen feber heller :) Vad mysigt jag och Bitter ska ha det i veckan, ingen liten snorunge som tar all uppmärksamhet heller!




Linda






Kommentarer
Q med ridtravare i fokus!

sv:egentligen är det ingen nyhet .MEN denna studie handlar om växande travhästar(2 åringar) och deras prestation på endast grovfoder.Grejen är ju den att man kan utan tvekan justera foderstaten med endast grovfoder om man ser till att skaffa fram tillräckligt bra värden för individen.Eller om man inte har det helt enkelt skaffa annat grovfoder som täcker upp .Jag hoppas personligen att detta får genomslag ordentligt så att de som producerar grovfoder helt enkelt tar fram foder som har tillräckligt bra värden och tillhandahåller analys för olika individer och det är fullt möjligt.Det går om man vet vad man pysslar med.



Jag har som du kanske läst även haft kontakt med jordbruksverket för nån veckan sen och bollat detta med ansvarig för märkning av foder.Och vi var rörande överens om att rätt grovfoder till rätt häst är det ultimata.Det handlar bara om att hästägare ska bli tillräckligt kunniga och ställa krav på grovfoderprodusentera och inte köpa vilket skithö som helst .Rom byggdes förvisso inte på en dag så det kommer ta tid.Men kraftfoderbolagen kommer förhoppningsvis få lite hett om öronen om detta får genomslag hos den stora massan hästägare.Och grejen är ju den ..högkvalitativt grovfoder är BILLIGARE än kraftfoder .Och om folk kan tänka om och kräva bra grovfoder från början kommer konsumtionen av kraftfoder att minska. Och mitt sätt att se på det så är det bara BRA!Hästar är inte gjorda att äta ditt och dutt och tillskott hit och dit.De är gräsätare och jag hoppas att detta öppna upp för en helt annan dialog mellan hästägare och grovfoderproducenter i det långa loppet.Grovfodret är grunden i hästens foderstat och så har det alltid varit.Men kraftfoderbolagen vaggar in hästägarna i tron om något helt annat för att få mer kunder att sälja sitt foder till.Kommer denna forskningstudie visa dessutom att hästarna presterar precis lika bra på bara grovfoder eller tom bättre finns det nog många hästägare/uppfödare/tävlingsryttare/kuskar som kommer stå med skägget i brevlådan .För det är otroligt vanligt med tänket "min häst måste ha kraftfoder för att orka med"

mvh/Q

2011-10-17 @ 15:15:16
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Caroline

SV: Jag har alltid varit sån att igen fått rida mina hästar, men nu med två hästar och att hålla Örn i tävlings kondition kräver enormt mycket tid, så känner att jag ville ha en som kan hjälpa lite med Gáski. OCh jag har verkligen hittat ett guldkorn, hon är super bra, seriös. Så har verkligen hittat rätt, tyvärr har hon inte ridit islandshäst men det är ju inte försent att lära sig,



Örn har bara utvecklats tok mycket. Det är så kul. Så han kommer nog att stanna, så jag få se vart detta slutar =)

2011-10-17 @ 21:20:11
URL: http://islandscarro.blogg.se/



Elina

Han är ju så himla fin! Hoppas han blir bra i sina ben igen :)



SV: Det kommer bli jättespännande med nytt stall :) Nära till ridhus (skrittavstånd) där min gamla dressyrtränare håller till, nära till skogen och samtidigt är det ganska nära min lägenhet så jag kan promenera/cykla dit :)



Det är jättetråkigt med Dollan, men det är för hennes bästa. Jag har inte tid för henne, och hon älskar att få komma ut på tur. Vi köpte henne luciahelgen 2009 :)



Braela är fortfarande till salu, de flesta som varit intresserad har slutat höra av sig.. :S så det är verkligen inte läge att sälja häst nu men hon får vara ute på annons ett tag till iaf. Sen får vi se om jag behåller eller vad jag gör.

2011-10-17 @ 23:58:58
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?