Islandsridning- oinspirerad?

När jag ser många som tränar sina islandshästar och även tränare blir jag lite brydd ibland. Det är så mycket träning på volt och fyrkantsspåret.

Nu rider ju jag westerninspirerat hela tiden på Fifa och det finns så grymt mycket olika övningar man kan göra. Jisses det finns hur mycket rörelseövningar som helst. Mycket detalj övningar, mycket bomövningar, böjövningar, ryggningar, halter i olika övningar, sidoförflyttningar i olika slag, mycket trailövningar som innebär en del lydnadsövningar, att kunna styra hästens minsta lilla steg.. ja det finns hur mycket som helst!

Jag vill inte påstå att jag predikar för just western, men jag tycker det finns enormt mycket övningstips i just den grenen. Det är en sån bred ridgren och det finns så mycket smaskigt att ta med i sin ridning.  

Men som med islandsridning, jag ser sällan någon som rider mer än på volt, ovalbana och fyrkanten på sin islandshäst och även många tränare. Jag drar såklart inte alla över en och samma kamm, men jag ser sällan samma övningsbredd i islandridning som exempelvis western. Är det samma trend som att inte ha schabrak under sadeln ;)?


Linda






Kommentarer
Erika

Har inte mycket koll på islandshäst ridning eftersom dom gånger jag varit iväg, rätt många så har vi ridit i skogen.. ;)



Har ju varit på turridning hum för många gånger för o orka räkna.



De är först nu med Grim jag ridit på ridbanan på en islandshäst.



SV::

Jag blir tokig, ström måste på hagen för o hålla henne kvar. :S



Åh knappt att de hjälpt ibland.

De sker alltid två gånger våren två gånger hösten.

Men aldrig vinter eller sommar.



Är så rädd att de händer en olycka med tanke på hur mycket trafik det är på vägen.

men även på gården :/

2011-10-05 @ 21:33:23
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Sanna

Du har faktiskt lite rätt. Det är väldigt mycket voltarbete för islandstränare. Därför älskar jag att rida för våran dressyrtjej, snacka om omväxlande övningar!

2011-10-05 @ 22:03:36
URL: http://sannasant.blogg.se/



Elina

Du har rätt, det är rätt så mycket voltarbete för islandstränare. Tränade förut för en westerntränare med min islänning - och utvecklades enormt. Tyvärr slutade vi träna för henne pga flytt men jag brukar köra några av hennes övningar. Hon gav mig även tips hur jag som ryttare kunde träna själv från marken för att få till övningarna ännu bättre.



Synd att vi inte har någon westerntränare här bara.. :/



SV: Nej, den har jag inte sett. Ska se trailern till den och se om det är en film jag kommer gilla. :)



Bilder kommer! :) Den är väl inte direkt den bästa sadeln man kan ha, men den duger åt att rida i ibland. Ligger bra på mitt sto iaf. Det är mest min mamma som får rida i den faktiskt.. ;) Hade jag haft råd hade jag sålt den och köpt en till clic.

2011-10-05 @ 22:27:06
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se



Mikaela

Ja vi islandsfolk är hemskt bra på att rida volter;)

Men jag måste skärpa mig! Var duktig ett tag men så fort jag börjar med nått nytt snöar jag in mig på volten.

2011-10-05 @ 22:28:54
URL: http://svippostina.blogg.se/



sofie

Klart att det kan vara så, jag å andra sidan försöker rida ut, löshoppa, träna dressyr, markarbeta, leka osv så jag skulle inte kalla mitt arbetssätt inspirerat. Om man rider mycket kurser så är det klart att fokus där ligger på till exempel att rida på en volt dock tror jag många tar med sig detta hem och bara rider volt tyvärr.

2011-10-09 @ 13:39:50
URL: http://toltaren.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?