Frågor till er..

Jag har ju verkligen insett att alla predikar för sitt sadelmärke haha. Ena säger hurra ena säger buu. Det gäller helt klart att jag själv måste skapa mig en egen uppfattning kring dessa sadlar.

Några har nämnt Morris and Nolan, jajjemen den har jag haft mycket i tankarna. Inte heller helt omöjligt att testa en sådan heller, jag tror vi testade en sån en gång på Fifa i vintras, Morris and Nolan Junior, hann dock aldrig rida i en sådan och jag minns inte riktigt heller vad sadelprovaren sa om den, två sadelprovare har ju redan sagt så många sadlar som ska ligga bra på Fifa vilket de hitills inte gjort.

I alla fall. jag sökte efter Morris and Nolan Junior där ett tag men verkade vara omöjlig att finna begagnad, därför övergick jag till clic och albion som det fanns större utbud av på blocket. Clic hann jag däremot aldrig testa men nu blir jag osäker på kilbossorna och på att tyngdpunkten skall ligga baktill, men men man måste pröva sig fram.

Nu till mina största fråga till ER!


* Finns det någon som aldrig behövt byta sadel någon gång från att hästen var unghäst, vad var/är det för sadel?

* Ni som har behövt byta, varför och till vilka sadlar?


Förresten, hittade den här ursnygga sadeln, jag fick ett gott skratt kan jag säga. Vilka ideer de har idag! Eller är det jag som är så dum som inte fattar? Den kanske inte är färdig gjord än??? Hoppas på det sist nämnda! 

Linda






Kommentarer
Jenny

Visst är det så ;) Jag tror det beror på att det är så svårt att hitta passande sadlar så när folk äntligen hittar något som funkar är det bara så fantastiskt bra att man måste dela med sig av sin upptäckt och erfarenhet :)



SV: Tur att du har ett sto då så att det kan bli en fölis ;)

2011-10-04 @ 12:31:35
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Frida

Svar: Ibland har man ju det. Dom jag köpt kostade 129 tror jag och dom har hållit så :)

2011-10-04 @ 15:22:14
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Elinor

har provat rätt mkt, childeric, underbar att rida i och super bra kvalite, men ändrar sig hästen så är det kört, Morris and nolan, halt läder, lång, långa kåpor, hårt och plastigt läder åkte fram, Bates caprilli dressyr, bra läder och trevligt att man kunde byta bomvidd, men luftstoppningen var inget fjädrande, Equipe emporio och equipe islands enkelkåpa, gled fram annars jätte fin och skön sadel, prestige hippos, för svängd bom, halt läder och hård. Startrekk bomlös, gled i sidled och hade ingen stadga, bomlös från pfiff samma här breed och ingen stadga. jacson hekla väldigt rak och lång, hård sits plastigt läder. hm kommer inte på mer slutade med en eques som sagt, drömmen var en draupnir men det hade jag inte råd med, gillar flexibom och att man kan byta bomvidd, rider många olika hästar och vill att den sak ligga bra på alla och det tycker jag den gör. Såg en annan på SM som var ännu finare med samma bom och ännu kortare kåpor för mina ben så jag byter nog till en sån när jag får råd. Det var nån dansk sadel. Har hört att Sensation ride sadlarna ska vara bra också, men har inte provat själv. Skulle jag ha bom sadel är childeric utan tvekan bäst, men min häst ändrade sig så jag fick sälja den tyvärr :/ sadlar kostar massor tyvärr och det är sällan man hittar något billigt begagnat som passar, jag plöjde igenom hela begagnatmarknaden och hade två sadelutprovare ute innan jag hittade något som funkade.

2011-10-04 @ 18:51:54
URL: http://engelstoft.se



Yrsa

Ja vi får verkligen hoppas att den där sadeln inte är färdig .. Den ser ju hel skum ut!

2011-10-04 @ 18:57:29
URL: http://yrsaarbelund.blogg.se/



Jenny

Jag började ju på reguljär eftersom jag bodde i Sundsvall då, sen gick jag över till distans, och när man läser distans äre ju mer självstudier efter som man har inneveckor ist för att "gå varje dag".. :) Hur går det med pluggandet då? :D

Mkt terorier å gubbar å grejer, I know.... :S

2011-10-04 @ 18:59:36
URL: http://jen81.blogg.se/



Erika

Denna fråga kan jag inte svara på ännu eftersom Raski bara är 3 år, och inte växt klart ännu. ;P



Så vet inte hur hennes sadel kommer fortsätta ligga på henne.



Men hoppas du kan hitta en som passar dig och pållen bra.

Som ändå inte är allt för dyr. :)

2011-10-04 @ 19:05:26
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Agnetha

Först, SV: Ja, svaret om curb strap kom fram. Jag förstår vad du menar nu. Har varit med om att bettet åkt ut ur munnen en gång och det var när hästen var lös efter en ofrivillig avsittning och den slet bettet ur munnen med tygeln. :-s



du har helt rätt. Alla blir som profet i sin egen sadelkammare... ;-)



Det du ska tänka på med Barefoot är att de är ganska långa. Minsta storleken passar korta Islandshäst men då kanske du inte ryms i den, beror vad du har för byx-storlek... Gullan (gullan86.blogg.se) har en som hon är jättenöjd med i alla fall.



Jag hoppas att det löser sig för er med sadel. Det är ett jäkla besvär det där. :p



2011-10-04 @ 19:26:30
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Lina Jonsson

Fin fin blogg ! :D

2011-10-04 @ 20:00:33
URL: http://ryttareochhast.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?