Sensation sadel provad! Bilder!

Nu har vi hämtat ut sensation sadeln! Min första reaktion när jag såg den var att den såg riktigt fin ut faktiskt. Bilder gör den verkligen inte rättvis. Bara av att ta på den så kändes den stadig och mjuk. Jag har hört och läst en del att det skall vara bökigt med stiglädren, inte ett dugg, behövde inte ens kolla instruktionen, lätt som en plätt, lite likt western och där är man ju hemma.

Lade sadeln på hästen, satte mig på hästen. Jag får inte lika bra sits som i albion sadeln tyvärr men helt ok! Dock skjuter Fifa sadeln åt vänster hela tiden så det var inte lätt att försöka sitta bekvämt- fast trots detta så var den faktiskt bekväm att sitta i! Fifa verkade inte bry sig så hårt över sadeln, däremot att jag satt på henne, hon hade energi och var busig! Usch ibland kändes det som om hon skulle kasta av mig och därför vågade jag inte prova tölta ordentligt eller ens försöka trava/galoppera, mesen som man är. Redan igår vid promenaden var hon full av energi och studsa och hoppa som en tok, superbusig!

Jag tyckte den gled fram, den låg iaf för långt fram, men jag är inte van vid sensation eller bomlöst överhuvud taget, jag har tagit lite bilder när jag skrittar på gården så ska ni få se. Jag red ut en sväng, observera att det inte blev några nerförsbackar och endast 10 minuters ritt, mer tordes jag inte haha, hon var en bomb!

Jag testade tölta och jag tyckte faktiskt det kändes bra, de få stegen jag bad om. Fast den är väldigt långt fram, detta var det ända jag störde mig på, eller tar jag fel? Det känns långt fram. Det står ju att sadeln skall ridas i 10 timmar innan den format sig efter hästen, så jag kanske inte ska dömma för fort?

Trots att jag tyckte den gled fram så fann inget direka "skav" märken på ryggen konstigt nog, nu red jag knappt heller, efter en timmes ridtur med galopp, tölt och trav kanske det är annat.

Så vad tycker ni enligt bilderna? Nu är bilderna bara tagen de första minuterna hemma på gården, alltså INNAN ridturen.









Testa tölta smått





Fifa fick lite fnatt







Lakanet under







Linda






Kommentarer
Alexandra

Jag tycker den ser ut att ligga bra, är det inte så att bomlöst brukar ligga längre fram? Jag kan heller inte så mycket om dessa sadlar.



Sv: Hm, hur man får rubriken i mitten vet jag inte. Googla! Det brukar jag göra när jag ville veta hur man gör något eller kolla på designadinblogg.se



Det är ju det där med disciplinen, vill du studera tillräckligt mycket att du skulle klara av det på egen hand?

Jag känner också en enorm saknad av familj och min hemby.

2011-11-08 @ 16:55:32
URL: http://barefootangel.blogg.se/



agnetha

har en sovande bebis i famnen så ursäktab stavfel;)



skjuter hon sadeln åt vä så är det för att hon är ojämn tror jag. ELLER så hamnade den lite, lite snett när du sadlade. märks direkt eftersom den är så mjuk ..



när min var ny fick jag lov att dra efter gjorden

nästan direkt efter att jag suttit upp första gången.



den ska ju ligga "något" längre framomjag inte minns fel ...? det är nog en vanesak... jag upplevde stor skillnad efter några timmars ridnibg, den "sätter" sigliksom.

be helen om hjälp, hon är ju proffs!



glömmer aldrig när jag samlade strumpen i trav med sensationsadeln första ggn. halleluja moment att känna "svaret" i ryggen, man kommer så nära!!

2011-11-08 @ 17:06:55
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Bea

Jag tycker den tycks sitta riktigt bra. Ang. att den glidit framåt så skulle jag säga att du redan vid sadlingen kan sadla lite längre bak, så sadeln inte ligger på bogarna före du ens suttit upp. Sadla 5-10cm längre bak och så sitter den som smack! :)

Ifall den under ridningen glider fram kan ju också bero på hästen dvs. lite hömage som vi också lider av hit hemma hos oss. :D

2011-11-08 @ 17:07:08
URL: http://www.sillybea.blogspot.com



agnetha

kul att hon är pigg o busig förresten! ;)

2011-11-08 @ 17:08:09



Mikaela

Hur provar man egentligen ut en bomlös sadel?



Sv; nä då vi håller typ fortfarande på att lära känna varandra:)

Ja jag är verkligen hemskt dålig tycker och många gånger tänker jag "det där ska jag fundera över och kommentera senare" med det blir liksom inte så.



Hos dig ska det väl egentligen vara vinter nu? Så jag tycker inte det är för tidigt:P

2011-11-08 @ 17:36:59
URL: http://svippostina.blogg.se/



Ingela

sv: Ja stackars Jinny hon får stå ut med allt, tom att få en triangel på rumpan!



Ang sadeln tycker jag också att den ligger långt fram, men jag kan absolut ingenting om bomlösa sadlar.

2011-11-08 @ 17:49:42
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

Jag kan ju inte ett jota om bomlösa så jag är tyst ;-)



Din fråga är väldigt bra och VIKTIG så den kommer givetivs med bland svaren sen.=)

mvh/q

2011-11-08 @ 18:20:34
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Sanna

Tycker sadeln ser trevlig ut, och ser ut att ligga liiiite för långt fram på de sista töltbilderna.

Men annars ser den trevlig ut.



Tycker dock de ser ut som att du skulle behöva länga lädren lite granna för att komma lite mer ner i sadeln och få en bättre vinkel på knät.

Ser ut som du sitter lite långt bak/upp på sadeln, att du inte sitter på en djupaste delen!

=)



Hoppas du blir nöjd med denna sadeln och att den funkar för er!



Jag var otroligt nöjd över Masterback sadeln, även om jag tyvärr fick skicka tillbaka den, då jag kände att pengarna måste gå till att försöka laga Odinn, och så får vi se om sen!



Men nu vet jag i alla fall att en masterback passar, är dunder skön att rida i, och passar både Odinn & Draken. =)



// Sanna



2011-11-08 @ 18:36:10
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Agnetha

Jepp jag tycker det ser bra ut! Jag hade oxå frågetecken i början men de hjälpte helen mig att räta ut. :)

Ang. Sneheten så vet jag inte alls hur/vad/osv. Men jag hoppas det löser sig. Du ska nog tänka på att kompensera henne, det tror jag dock.

Öh, förvirrat!! ;))

2011-11-08 @ 18:54:38



tanja deimo

Det syns ju inte på handduken att sadeln glidit fram. Testade min nya sadel idag också den gled fram en bit. Dock så vet jag att när dom har vinterpälsen på så har de en tendens att glida fram pga de tjocka lurvet, tyvärr. Vet hur svårt de är, jag är så otroligt ovan vid platta bossor så jag är lite fundersam själv. Nu vet jag ju inte heller vilket kopparjärn jag ska trycka i heller. Så jag får se hur de blir, haha.



sv:Ja det är faktiskt riktigt roligt, det första jobbet som jag inte går och kollar på klockan och tänker är de så länge kvar tills jag slutar. Jag har faktiskt tänkt på att utbilda mig till de, dock så vet jag inte riktigt om jag är mogen för att sätta mig ner och plugga än. Vet inte hundra om det är just förskolelärare jag vill bli men de återstår och se:).



2011-11-08 @ 19:56:18
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Mikaela

Sv; Du bor längre norr ut än mig;) Jag bor i karlstad/värmland i samma höjd som Sthlm ungefär.

2011-11-08 @ 20:36:25
URL: http://svippostina.blogg.se/



Erika

håller med om att den ligger för långt fram.

Annars har jag inte så mycket o säga.

Tycker de är svårt, speciellt med bomlösa dessutom.

Ingen erfarenhet där...

2011-11-08 @ 20:52:03
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Frida

Den ser ju ut att ligga lite långt fram, men om man tittar på dig så sitter ju inte du för långt fram. Jag har heller ingen aning eller erfarenhet av bomlösa, så jag vet inte :p



Svar: Fast pengar har man väl fortfarande inte? Haha, allt går ju till hästen :)

2011-11-08 @ 21:20:23
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Min spontana tanke är att man alltid ska eftersträva att sitta mitt över hästen oavsett om den är rak eller inte .Det är dock inte det lättaste speciellt inte om hästen puttar över en på en sida.anledningen till att jag säger så är just för att man ska kunna inverka rätt på ett sätt som hästen kan förstå med sina sittben.Om man släpper upp eller sitter hårdare på ett sittben ger man mixade signaler till hästen nämligen.

Prata med de som behandlar hästen ang detta för jag tror säkert de kan råda dig.

mvh/Q

2011-11-08 @ 22:35:49
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Sanna

Oj, hela klumpsumman, måste känts härligt det :p

Underbar pojkvänn du har som kan slänger upp så mkt pengar, du måste verkligen vara världens bästa flickvännen ;) <3 ( tror ja inget annat om heller för den delen ;) )



Ja, att sadeln glider fram lite tror jag du får leva med ett tag, tills sadeln satt sig å format sig, sen tror jag även att när du fått börja rida på riktigt, å inte bara börja om å börja om så kommer de nog bli kanonbra :D De får vi hoppas på i alla fall!!



Tycker sensation sadlarna ser rätt trevliga ut endå, är fortfarande väldigt sugen på en sådan.... Ja, vi får väl se hur ekonomin ser ut när hästen är färdigbehandlad, kanske är helt bankrutt då :p



Verkar Fifa må bättre nu? :)

// Sanna



2011-11-08 @ 22:44:39
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Ulliz

Åh vad skön den ser ut, värsta myssadeln!



Just för tillfället ser hon ju ut att vara lite mer rund om magen än hon brukar (kanske bara ser ut så på bilderna) & det kan ju göra att det svårare att få sadeln i rätt läge, iom att sadelgjorden glider fram & drar med sig sadeln.

Men så jättemycket längre bak tycker jag inte att den ska ligga, kanske några få cm, för hon har ju så kort rygg.



Vad lurvig & söt hon var, lillskruttan! Hoppas det går bra hos veterinären också, när det nu var ni skulle dit! :)

2011-11-09 @ 00:38:14
URL: http://unicorn.blogg.se/



Hanna Helin

Jag tänker hålla med övriga talare :) För det första, sadla så att bogarna verkligen ligger fria från början. Sen tycker jag också att du behöver länga stiglädret något hål och sitta på den berömda "triangeln" och inte hamna på rumpan. Det tar en del övning och är skitsvårt när man gärna rider mycket barbacka...(här är en till seddu!). Därefter får du nog tåla dig några ridtimmar i sadeln för att den ska forma sig efter Fifa.



Jag funderade även på det här med att hon skjuter över dig på vänstersidan. Hur stärker du henne i ridningen med tanke på just detta. Oavsett hur många behandlingar du ger hästen så handlar det också om att underhålla och förebygga själv. Övningar som är super för detta är ju skolorna, både öppnan och slutan. Lär in dem för hand först så att hon slipper bära dig och när hon förstått vad det går ut på gör du likadant från sadeln.

2011-11-09 @ 13:20:12
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Sara

Sadeln ligger för långt fram ja....eftersom hon har en liten "kula" så kan det ju vara svårt, men sadla längre bak innan så kanske den inte glider fram så mycket, eller testa en annan gjord. Men att rida runt med den framme på bogarna kommer INTE att göra henne gott. Och som någon annan sa, testa att läng stiglädren nåt hål så att du kommer ned i sadeln ordentligt. Eftersom sadeln är bomlös och inte trycker på hästen där din egen vikt inte ligger, alltså där din rumpa "slutar" så kan man gott lägga bak den en bit. Men annars såg den väldigt skön ut! Lycka till med din fina tjej :-)

2011-11-09 @ 15:36:40



gullan86

Sadeln ligger som de andra med säger, för långt fram men det skrev jag ju förut med:)

men den ser ut att vara utformad så att den inte precis gynnar bogfrihet hur man än lägger den, ser nästan ut som att du hamnar i stolsits?!

den ser ju inte mer speciell ut än vilken annan bomlös som helst ungefär, förstår faktiskt inte varför de tar så extremt mycket för den sadeln:(.

Hur ser stigläderfästena ut är det öppna "öglor"?



2011-11-12 @ 00:38:17
URL: http://gullan86.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?