Avslöjade och tokhäst!

Jag kom nyss in från en ritt och sambo far iväg med ett hölass till en hästgård, härligt!

Sadeln test nummer två: Ja hur gick det idag då? Jo jag lade sadeln längre bak, lade anti glidpadden och längde stiglädren med två hål. Jag spännde åt jorden efter några meters ritt, så kom vi och provade tölt och sadeln gled fram, ja vad ska man göra liksom? Så hårt är det, antingen ska den ligga så pass långt fram eller så måste jag försöka "tvinga" den på plats på något vis så den formar sig i rätt läge och inte efter bogarna. Med vad? Ja säg det, jag har fått lov att låna den franska dyra jorden (Eric Le Tixerant) av en bekant som sägs ska sätta sadlarna på plats, så den skall jag testa, dock gled sadeln fram lite ändå med den jorden enligt henne, så då glider den rakt förmodligen på min jänta med. Dock fick jag en betydligt bättre och skönare sits när jag längde stiglädren, wow någon posetivt iaf.



Ridningen: Fifa var till en början tjurig och ville dra ner mig i dikena, tölten fanns typ inte. Men hästen växlar humör emellanåt och vips så studsade hon och var tokbusig. Svärmor gick med mig med sin hund så det kändes ganska tryggt ifall något skulle hända. Ibland töltade hon rent, men jag sätter mig inte riktigt ner i sadeln ibland och ibland vågar jag nog inte släppa lite på kontrollen för att tölten ska bli så bra som möjligt. På hemväg blev det ren och fin tölt faktiskt, vad jag kunde känna, nu har jag inte töltat på ett halvår snart och jag har tappat lite töltkänsla. Fifa var busig och framåt, lite väl busig? Jag hoppade av och ledde henne, då sparka hon bakåt så in i norden, studsa och flängde så svärmor tappa andan av skräck haha, jag som botat henne från hästrädslan och nu hade hon ett hästarsel rätt i ansiktet, nära!

Släppa loss lite: Då fick jag och svärmor en ide, vi stod nämligen vid den stora sommarhagen, så av med sadeln och sedan släppte jag henne lös. Iväg for en spurtande häst i alla världens fart! Hoppa studsa var allmänt tokig. Det hördes tydligt inne i skogen hur hon dundrade fram, ut genom skogen över ängen förbi oss och bortöver i världen galopp! Jag följde efter och stod en bit ifrån, ropade och hoppade lite, Fifa blev tokig sprang en bit emot mig och studsa av lycka. Min fina fina lilla tjocka ponny! Sedan var hon nöjd och ställde sig vid grinden, vi gick hem oskadda allihopa och inget mer bus..

Ren trav? I all detta bus uppe i hagen kunde jag se hur Fifa travade på fint, inte den där supertraven men jag såg ingen märkvärdig hälta och jag blev bra brydd. Hmmmm.. men jag vill nog kolla upp henne ändå, så jag är helt säker, man vet aldrig med den hästen. Jag har även kontaktat en annan bekant som är riktigt duktig på islandshästar och ridning, så om hon har tid skall hon imorgon få prova rida Fifa lite och bedömma hur hon känns..

Nu till något helt annat: Mina hästar är ovanligt runda fast de får portion. I dag kom jag på dom! Balen står en bit utanför hagen, men det stoppar inte dom, de lägger sig på tråden och sträcker sig ut, pälsen isolerar väl, vilka lurisar! Dom har alltid nå tok för sig mina pållar ^^ Men det klart, när en bal står där och frestar så, den skall vi flytta iväg.

Det var min dag i hästväg, hur var eran?

Bus Fifa förra december..



Linda






Kommentarer
Mikaela

Oddi har fått vila i två dagar och tidigare i vecka har jag kört markarbete så jag har helt sjuk ridabstinens! Idag är andra vilodagen och jag hinner inte dit heller så jag svängde förbi hööks och shoppade lite;)

2011-11-11 @ 19:31:26
URL: http://svippostina.blogg.se/



Sanna

Här har det varit dimmigt, och det har varit en del saker som måste fixas, så dimma har fått vila ;).

2011-11-11 @ 19:43:12
URL: http://sannasant.blogg.se/



Erika

Raski,s massör tipsa också om den gjorden.

Men den är ju så himla dyr.

Så de är ju ingenting man vill köpa, men måste man så måste man.



2011-11-11 @ 19:57:39
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Alexandra

Vilka busiga hästar du har då, bra att du vet iaf vart deras mage kommer ifrån.



Jag tycker verkligen att du ska prova den gjorden då du har chansen att få låna den! Annars vet jag faktiskt inte vad du ska göra, verkar verkligen inte lätt :(

Finns det ingen kunnig i sadelväg som har något bra tips?

2011-11-11 @ 20:13:54
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Jenny

Sicka mattjuvar ;)

2011-11-11 @ 22:55:13
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?