Är jag ett ego? Säger bara sanningen..

Jag, mår inte bra. Det är ett faktum. Av all oro stress och press så har jag lyckats fått mig sjuk fysiskt. Jag har knaprat ibumetin mot den fruktansvärda migränen jag haft, legat i soffan under filten och sovit hela dagen. Min sambo lyckades få ut mig på en promenad vilket självklart gjorde gått. Han stöttar och peppar precis som ni gör, men ingenting lyfter mig, inte ens allas fina ord, jag har grävt ner mig och det är svårt att klättra upp ur min djupa grop. Det är dock ingen som kan dra upp mig, jag måste komma upp själv.

Jag säger bara det, var glad att ni ens kan rida era hästar och att dom är hela och friska. Det är väl huvudsaken? Nu är det inte bara det här med Fifa som trycker ner mig så förbannat, det finns mer men det är hästarna som är den största anledningen. Jag kommer komma tillbaka till mitt glada jag igen och med ett starkt hopp som jag oftast har, det kan gå fort eller så går det väldigt segt.

Den största frågan jag har är: Hur kan Fifa bli helt återställd och bli en riktig ridhäst med alla dessa skador och långa behandlingar? Det är för mig obegripligt.. jag är givetvis glad om hon i alla fall inte har ont av att bara gå i hagen och klarar av att ens vara promenadhäst- men faktum är att det duger inte för mig, jag kan inte bli helt nöjd med det, låter kanske ego? Saken är den att jag har typ redan en sådan häst och Fifa var ju faktiskt den första och enda hästen som vi verkligen planerade och lade ut mycket pengar på, här hade man framtidsplaner och för en gångs skull skulle jag äntligen få min riktiga ridhäst att satsa lite på. Mina drömmar går i krasch och även om jag är tacksam över att hon kanske får vara vid liv kommer det alltid att vara ett rejält slag i magen om vi inte får rida och utvecklas tillsammans, jag kan heller inte tröstas med att det finns fler hästar. För det första vill jag inte ha någon annan än Fifa, det är liksom hon och jag för det andra svider det ännu mer i plånboken om jag skall "försörja" tre hästar! Man sitter verkligen i kläm. 

Jag var så lycklig där en tid i härnösand, när hon lyfte ryggen och travade för första gången. Hon mötte mig i hagen varenda gång jag kom med spetsande öron och var så ivrig på att få göra något. Hon sprang och lekte i paddocken som en dåre och jag har aldrig sett hästen så lycklig. Jag har nog aldrig varit så lycklig tillsammans med henne, jag tänkte:
- Nu! Nu är äntligen våran tid kommen, fy fan vad bra!!!

Snacka om att man blev totalt lurad, både Fifa och jag.

                                                                      Foto: Ulrica Norlander



                                                                              Linda






Kommentarer
Jennifer

Kämpa på Linda och var glad så länge du får ha henne så pass frisk att hon får vara en del utav ditt liv!

Är hon den häst du verkligen älskar så starkt så kommer du vara lika glad att få ha henne i ditt liv vare sig hon är sällskapshäst eller ridhäst.



Jag önskar så oerhört mycket än idag att Summa hade kunnat vara min underbara sällskaps häst. För är det något man inte vill uppleva så är det att gå ut i hagen och veta att ens största kärlek inte står där och väntar på en som vanligt. Och heller aldrig mer kommer att göra!

Kram!

2011-12-27 @ 21:02:08
URL: http://jennifher.cybersite.nu/



Agnetha

Vet du, om du är så negativt påverkad av det här så funderar jag på om inte du behöver stöd och någon att prata med. <3 Maila gärna om du vill ha tips och råd om var du kan få hjälp.

2011-12-27 @ 21:19:34
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Erika

Fina ni..

KRAM Linda!

2011-12-27 @ 22:13:34
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Bonnie

Känner igen det där, deppade ihop totalt när Musse skadade gaffelbandet och efter 3 månaders rehabande så slet han upp allt igen för att han hoppade över hagstängslet och drog. Köpte ju Majsan då som jag hade mina framtidsdrömmar och alla mina förhoppningar ridmässigt och som fortfarande är den absolut roligaste hästen jag någonsin har ridit som blev så sjuk att hon dog, på mindre än ett dygn så var allt jag slitit för borta. Nu är Musse frisk igen och jag har Royal, det börjar vända peppar peppar och visst har rehaben av Musse tagit en jäkla tid men han blev frisk.

Man får deppa ihop, man får tänka på hur man egentligen vill ha det och man får bli riktigt ledsen. Det är mänskligt.



Mycket läker med tid och rätt vård, Wieszla var ju också rejält körd i botten både kroppsligt och mentalt när syrran köpte henne och löste allt med att skena ifrån det. Tid,rätt träning och mycket hjälp från min underbara Equine touch behandlare så fungerar hon numera. Equine touch kan jag också rekommendera efter att ha sett direkta skillnader på en tvågradigt halt häst innan behandling som sen var ohalt efter, och Musse som hade ont i rygen i 2 veckor och efter en timmes behandling var helt bra och har aldrig haft problem efter det.



Det är ju det där att bestämma sig för om man vill lägga all den tiden på att försöka rehabilitera eller om man ger upp, det är bara du som kan bestämma det.



Massor av styrkekramar!

2011-12-27 @ 23:05:35
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/



Alexandra

Sv; (sådär 1 år senare)

Nice! Jag har nästan bara ridit ''vanlig ridning'' som jag kännt hela tiden inte är något för mig då jag inte vågar hoppa och tycker att dressyr är dötråkigt.. Western däremot var superkul! :) Men jag föredrar isisarnas storlek, är inte mycket för stora hästar.

Hoppas att jag lär mig massor nästa år, vi planerar att åka och träna för Sigfus och där borde man lära sig tycker jag. :P



Hmm vad kan det vara.. 40 mil kanske?

Jag har stuga i Åre och vi brukar typ åka förbi där.. :)

2011-12-27 @ 23:29:39
URL: http://alexaka.blogg.se/



Jenny

Vad jag önskar att jag kunde göra Fifa bra och skingra alla dina orosmoln. Du är inte egoistisk som känner så här, det är ju helt självklart att du oroar dig och är besviken på hela situationen. Jag hoppas din jul var någorlunda fri från bakslag i alla fall.



SV: Det var ganska exakt två månader sedan jag red Rósa senast, i morgon kanske det är dags igen dock :)



Ja, den tanken har slagit mig också, tåget går väldigt nära stallet :/ Jag hoppas Rósa håller sig i hagen i vintern.

2011-12-28 @ 00:24:04
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Sanna

Linda, Jag tror att jag tar och slänger iväg ett mail till dig istället för att skriva här. Men det blir ikväll. Ska iväg till veterinären med lillkillen snart.

2011-12-28 @ 11:01:45
URL: http://sannasant.blogg.se/



Emma

hej nu är det veckans bild på bloggen! du skickar in en bild på dig och din häst sen så skickar du den till min e- mail [email protected] ha det bra!

2011-12-28 @ 11:25:10
URL: http://emmamclark.blogg.se/



Noomie

Men usch, vad är det som hänt er/henne egentligen? "/

2011-12-28 @ 12:56:38
URL: http://lexx.blogg.se/



Alexandra

Sv; Oj jäklar, fy vad jobbigt.. :( Går nog inte att föreställa sig om man inte upplevt det.. Usch, hoppas att hon blir bra igen.. <3

2011-12-28 @ 13:51:31
URL: http://alexaka.blogg.se/



Yrsa

sv: Ja han är otroligt söt, men din hund är ju också otroligt söt, jag har egentlige alltid gillar de långhåriga mer, men men ;)



Jag håller tummar och tår för er, att ni kommer fram till en bra lösning.

2011-12-28 @ 14:22:04
URL: http://yrsaarbelund.blogg.se/



Tessan

Man får vara besviken, ledsen, arg.. ja allt!

Det är så tråkigt när något sådant händer. När man inte vet vad som är fel. Jag har haft två såna hästar, som vi inte visste ett skvatt med. Men en sak blev bättre, precis som för er - Bandet mellan oss.



Det vore så lätt om dom kunde prata. Satt precis och tittade på filmen när ni töltar framochtillbaka på vägen. Ni kom så långt, och det finns så mycket mer i henne :) Hoppas hon blir bra snart! "ett tålamod, är en hästs bästa vän"!



Sv: Ja men det är klart, är man inte så insatt så är det ju inte så lätt :-) När jag ridit isis i 1 år så visste jag inte vem NÅN var typ :P Tränade för Stian Pedersen då, och hade ingen aaaning om vem han var.. senare vann han VM.. då gick det upp ett ljus:)

2011-12-28 @ 22:44:07
URL: http://thereseflodin.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?