Tredje veterinärbesöket- Mycket tårar - mycket rejs

Tredje veterinärbesöket, vill ni höra?

Hästen gick på transporten utan några problem, lite förbannad över att stå där men shit the same, det får hon leva med. Kom till veterinären i god tid och hon undersöktes på en gång! Vi släppte lös henne i ridhuset för det blev bara grisepass och hejsan svejsan i longeringen.

Eeeh ja, det blev rejs över hela ridhuset med, bocksprång och lyckliga skutt, haha jisses, hon snodde runt i världens galopp, vi fick se lite trav däremellan men mest fullt ös medvetslös! Haha så himla synd att vi inte fick med på kort eller film.
-Tjoho ingen hälta! Gud vad härligt! Preeciiiis som jag trodde :)

Så var det ryggen, den hade inte blivit fullt bra men mycket bättre, precis som jag trodde. Min magkänsla sa: Att benen skulle vara bra men att ryggen skulle behöva ett par behandlingar. Equiterapeften tyckte även att JAG skulle kolla upp mig själv då han tyckte jag gick lägre med höger sida, ojsan hoppsan, ja det kan ju påverka ridningen en hel del det och sedan min framtida hälsa. Kanske måste kolla upp det, för både höft rygg och nacke har ju haft lite smärta nu och då, aja..

Så Fifa är typ friskförklarad men skall på lite mer ryggbehandlingar. Jag får börja sätta igång henne nu lite smått, gud vad jag gruvar mig haha jag kommer flyga av flera gånger!! Hon har sån j*vla energi! Alltså så var hon INTE då jag köpte henne, hon kanske blir en helt ny häst efter behandlingen? Oh jisses..

Summa däremot. Ja det värsta som kan hända hände. Många tårar och mycket hjärtklappningar, Summas dagar är räknade. Jag vill inte skriva så mycket om henne i min blogg, det får Jennifer själv tala om. Men jag tror ni har räknat ut vad de handlar om. Livet är orättvist, att de goda ska drabbas av det onda, tragiskt. Jag känner en riktig klump i magen och tycker så otroligt synd om både Summa och fina lilla Jennifer. Men Jennifer är en klok och kärleksfull människa, hon kommer ta det rätta beslutet.

Ullis tjejen följde ju självklart med, guuud vad kul att träffa henne igen! Fick se stallet där lilla Freya står, fräscht och snyggt, längtar tills jag får flytta min skrutta, tror jag kommer göra det om en månad, vill bara fara med henne till frösö gård en gång till för ryggbehandling, sedan kan jag fara till Sollefteå för där kommer teamet också vara.

Träffade även Tanja igen, och hennes VACKAR Kolga! Åh, den hästen var verkligen söt.. OCH smal, jämfört med min köttbulle!! Trevliga tjejer båda två måste jag bekänna:D Det var en del islandshästar där faktiskt, alla var smäckra snygga och vältränade, så kommer jag med min lilla tjuriga tjocka köttbulle hahahha..

Jag är så glad att det blivit bra, skadorna skulle heller inte påverka ridningen någonting alls i framtiden, S.K.Ö.N.T

Linda






Kommentarer
Mikaela

Vad skönt! Grattis till tänset:)

2011-08-08 @ 20:54:43
URL: http://svippostina.blogg.se/



Frida

Vad roligt! Hoppas du inte slår dig allt för mycket om du åker av :) Och grattis till tränset!

2011-08-08 @ 21:08:20
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Sanna Odinn Draken

Fy va härligt att höra :D

Underbart att hon typ e bra, å snart e ryggen ta den med ska du se :D Vet hur segt sånt kan vara, Odinn var ju kass i rygg, nacke och bog höst, vinter å vår. Efter mycket om å men blev jan äntligen bra :D så troligen kommer du få en helt annan häst nu, en glad å smärtfri pålle :D

2011-08-08 @ 22:44:32



Alexandra

Jösses vad glad jag är för din skull, jag sa ju att det skulle gå bra!

Jag tror säkert att Fífa kommer bli en helt annan häst nu, inte konstigt att hon inte vill springa på om hon haft så ont.

Nu kommer det nog bli åka av ;) Hade vi bott närmare hade vi kunnat haft galopprejs med våra små kanonkulor :P



Jag skulle nog också behöva kolla upp mig, det känns alltid som att jag sitter snett när jag rider.. När jag var på kontroll i högstadiet så var mina ben lika långa iaf, kanske är något annat. Jag har en tendens till att vrida in vänster sidan också, det kanske beror på att jag är svagare där...? Vart ska man kolla sånt här?



Och sen skänker jag en tanke till Summa och Jennifer, det låter verkligen inte som ett lätt beslut. :( Jag hoppas att allt kommer att gå bra. Skickar med lite styrkekramar också!

2011-08-08 @ 22:46:59
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Tessan

Weeeeeeeeeeeeeeeeei vad najs :) Det blir kul att följa er när ni kommit igång sen =)

2011-08-09 @ 01:18:17
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Vera

Men grattis till dej & Fifa.Blir nog toppen bra för er nu.Börja att markarbeta henne så behöver hon inte anstränga ryggen så mycket i början.Jag brukar göra de med mina om dom stått en längre tid.Kram på er..

2011-08-09 @ 08:32:25



Jenny

Vilken lättnad att det gått åt rätt håll! Ledsen över att Summa inte fick samma trevliga besked dock :(

2011-08-09 @ 10:47:13
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Sanna

Så skönt att det går åt rätt håll!

Jag tror inte alls att det är dumt att kolla upp sig själv. Jag tror att vi påverkar hästarna mycket mer än vi tror,

2011-08-16 @ 15:12:06
URL: http://sannasant.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?