Töltat idag!

Idag töltade jag Fifa för första gången sedan skadan. Tölten var inte särskilt svår att få in. Däremot slänger hon fortfarande rumpan åt vänster vid tölt. Hon vill även ställa sig lite åt höger. Varför detta? Kan det bero på ryggen? Kan det bero på ful ovana? Kan det bero på en svaghet? Jag vet inte men jag tänker trulsa vidare som vi gör, vid såkallade återbesöket hos Inge- Björn ska jag dock tala om hur hon känns, han kanske har en god förklaring. Annars är det nog inga problem, jag känner ju såklart att hon inte har muskler för detta, att lyfta ryggen är det ju inte på tal om precis men inget jag krävt av henne heller. Jag ville bara få fram lite töltsteg och det fick jag :)

Här var det sista gången jag töltade på Fifa innan jag for in på kliniken, den var hemsk! Stackars lill fian.



Linda






Kommentarer
Jenny

Rósa ställer sig också mycket åt höger eftersom hon är stel i den sidan och lätt "drar ihop" sig. Dock vet jag inte om det är det det beror på för Fifa, men det kan räcka med väldigt små spänningar eller muskelknutar för att de ska böja sig så det kan ju vara värt att kolla upp.



SV: Nej, det är jag som är dålig på att svara, ursäkta! Jag har haft ett par dåliga dagar och varit fruktansvärt trött, så nu är det många kommentarer att ta igen!



Ja, hon känns fortfarande rätt spänd tyvärr, jag märkte ingen direkt skillnad nu efter massören var hit, men nu vet jag i alla fall vad jag ska göra för att få henne mjukare så vi jobbar på det :)



Och tack, det värmer :) Vi har mycket gemensamt och jag tycker riktigt mycket om din blogg med!

2011-08-27 @ 21:28:44
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Jennie

Härlig bild! Jippan gjorde sådär i galoppen, alltså la röven innåt/åt ett annat håll och där handlade det om styrka.



SV: Ja, det är hemskt. Tycker så synd om de hästarna, där folket väljer deras öde och bara tänker på pengar. Det är vi som väljer hästarna inte dem som väljer oss. Varför ska vi då inte se till dess bästa? Och ge dem är värdigt liv? :(



Ja, visst är det. Ibland måste man bara tänka en gång extra för att försöka förstå ;)

2011-08-27 @ 21:30:52
URL: http://nobleride.blogg.se/



Karin

Jag skulle gissa att hon är stel och att hon är starkare i höger sida och hellre bär mer vikt på höger sida/bakben... alltså ställer sig då åt höger samt om du försöker korrigera slänger ut vänster bak så hon slipper trampa inunder sig med den. Inget ovanligt. ;) MEN... det kan ju vara bra att man tänker på det och håller koll så hon inte blir mer och mer ojämn... med träning ska det ju bli bättre och inte sämre... isåfall kan det ju vara att hon sträckt sig eller så, men i första hand tror jag inte det. :)

2011-08-27 @ 21:42:58
URL: http://nupur.blogg.se/



josefine m. ridtravaren Bellie

SV: ja, fast vilka fighter förstärker en relation liksom? Så känner nog alla mer elr mindre. Men man måste inse att det är en själv som måste förändra sig, inte hästen. Så tänker jag iaf.



Det är jag som ska anpassa mig till Bellas humör och perioder, då får jag ta henne precis som hon är.

2011-08-27 @ 22:00:20
URL: http://minfux.blogg.se/



Elinor

Vilken otroligt vacker bild och din häst är grymt snygg, passar så bra ed de vita strumporna till den vita manen :) Tack ja han är fin :) <3 Tyr vann VM 91 i avel fyrgång och tölt T1 och har en väldigt hög bedömning som 4 gångare med 9 för det mesta i ridbedömningen. Han har gett många bra tävlingshästar i tölt och fyrgång Solfari fr oviksfjällen, Thor från Järsta och Svartur vom Hoschwald bland annat. Valtyr är dock den enda som lustigt nog blev femgångare. jag trodde han var fyrgångare fram tills att han var 5 då plötsligt la han sig i pass och sen har den bara blivit bättre och bättre och nu får han 6 or på passen på tävling och 8.5 på bedömning :) Han har fått den från sin morfar Galsi som har 10 för pass om jag inte minns fel. Valtyr är en riktigt bra hingst, men tyvärr går många stoägare mkt på färg och han är ju bara svart så han har inte fått så mkt ston förutom mammas egna . Fast det gör nog inte honom något han är nog nöjd med ett par tjejer om året :) Jag tycker han är en super kul ridhäst för han är så smidig som en riktig dressyrhäst och så har han en massa power, man kan bara glida fram längs grusvägarna i ökad tölt och bara njuta och han har väldigt lätt för alla gångarter :)

2011-08-27 @ 22:11:07
URL: http://engelstoft.se



Q med ridtravare i fokus!

Inge-Björn Öyhus ?

mvh/Q

2011-08-27 @ 23:07:27
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Sanna

Min skrutta flyttar också gärna baken åt vänster i tölten. På henne beror det på att hon har en liten kontraktionsvridning, så att vänster sidan blir lite kortare än höger sida. Detta jobbar jag med hela tiden för att hon ska bli rak.



2011-08-28 @ 10:14:24
URL: http://sannasant.blogg.se/



Lizette

Härligt, det låter som ni är på G igen! Och med tanke på tidigare inlägg, så tror jag att vi alla känner oss som en hemsk hästägare ibland. Du ska se att det ordnar sig med Fifa! Du är jätteduktig, ödmjuk och öppen för att ta hjälp, om det skulle behövas. Kämpa på bara!

Ang. Sune så, Ja, jag har beställt tid på kliniken. Brukar alltid kolla tänderna när jag vaccinerar, men nu ska de få kolla igenom honom i övrigt också. Ha de bra, kramar!!!!

2011-08-28 @ 10:44:46
URL: http://www.cgswhataman.dinstudio.se



Natalie

tölten kommer med muskler =) tror det handlar om ork och lite vilja att komma undan det riktiga arbetet =)

2011-08-28 @ 11:38:57
URL: http://n-rongvall.bloggplatsen.se



Nina Timmerfors

Det är ju jätteroligt att ni börjar komma tillbaka!



Mitt fotoredigeringssinne slog igång.. Är möjligtvis nosen på henne redigerad? Borttagen nosgrimma eller liknande?

2011-08-28 @ 12:02:51
URL: http://isbitarna.se



Mikaela

Det kommer nog med träning, men om ni ändå ska iväg fråga om det:) Man brukar få det väldigt bra förklarat.

2011-08-28 @ 12:37:16
URL: http://svippostina.blogg.se/



Erika

Med träning blir det säkert bättre. :)

Kanske är de att hon inte riktigt orkar ännu.



Grim börjar orka mer o mer i traven.

För han börjar ju arbeta bättre o bättre, så de är kanon. :D

2011-08-28 @ 20:49:50
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Frida :)

Hej! varför har du valt just islandshäst?

2011-08-28 @ 21:01:17



Elinor

Tack :) örst måste mammakärringen tina upp, en de e nog bara o ha lite is i magen och vänta lite till :p men nu när jag har körkort och har bättre möjligheter att kunna åka iväg så vill jag hitta en bra tränare, har under våra 3 år bara tränat för tränare 2 ggr och ingen av tränarna passade mig så jag tror vi skulle kunna utvecklas jätte mycket om vi ick lite coaching. Vi har utvecklats jätte mycket själv också, jag har tränat mig själv rätt mkt, tittat på bilder och filmer lyssnat på kommentarer på tävling och så har jag ju haft en himla bra häst som har lärt mig mkt, jag har lärt mig på honom hur det ska kännas och sen kunnat plocka fram det till andra. Jag är rätt nöjd med oss även om vi kanske kunnat gå lite fortare fram med hjälp av tränare. Men vi har ändå lyckats ta oss nästan (7hundradelar ifrån) till SM. Nästa mål är att komma till SM och det stora målet är att komma till A final där och jag tror att han har kapaciteten för det, men jag behöver lite hjälp för att få til det där lilla extra. Jag har fått upp samlingen och energin uppåt i tölten väldigt bra och vi får för det mesta 6 på tölt, passen har också blivit bra, men vi behöver få in snabbare övergång mellan galopp och pass. Galoppen är väldigt bra, men både tölt, pass och trav behöver mer tempo och det behöver jag hjälp med att få upp tempot utan att tappa takten. jag tvivlar inte på att min häst är bra, men jag hoppas att jag själv ska kunna bli så duktig så jag kan ta fram det bästa och komma till toppen tillsammans med honom :) Jag är ju bara nybörjare egentligen, har bara hållt på med ponnyer och halvblod fram tills 2007 då jag började rida Valtyr och sen blev jag fast på islandshäst, det var bara såå häftigt när man ick rida en riktigt bra häst och känna på hur det skulle vara. Hade ridit mammas sto som är ganska seg och mest rids av elever och ett sto som var mitt som mest ville gå i pass och jag ville hålla på med hoppning på den tiden innan så jag förstod inte riktigt grejen med gångarterna innan jag fick prova på riktigt.

2011-08-28 @ 23:25:03
URL: http://engelstoft.se



Gullan86 2 islandshästar och 1 mini hingst saker till salu

nää vad har hänt med henne?

vad tråkigt, är det en skada hon fått alltså? hur då?

hoppas det blir bra snart.



kram

2011-10-03 @ 10:11:53
URL: http://gullan86.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?