Anklagelser kring islandshästens skötsel

Jag fann lite klagomål om skötseln kring islandshästen i en blogg, dock kan jag inte hålla med om alla "anklagelser" har man inte kunskapen eller förståelsen så kan jag väl tänka mig reaktioner men ibland känns det som om man får en hel del påhopp från storhästryttare, verkar vara så mycket dalt? 

Inlägget finnt här.

Jag är ingen som tar åt mig så värst vad andra tycker och tänker, det känns bara som om dom missar något fantastiskt. Jag har ju hört från många håll hur fan man kan syssla med islandshästar, det är lite tråkigt faktiskt att man har den inställningen, jag tycker man inte ska tycka så mycket som man inte vet något om. Man kan inte tycka illa om en sås man inte smakat.
Jag kan heller inte tycka illa om någon jag inte träffat och jag kan inte tala om vad som är dåligt om jag saknar kunskap kring ämnet.


Sedan tycker jag det är lite lustigt, islandshästen var väl den andra/tredje populäraste rasen här i Sverige? Ändå har de en del fördomar och jag ser grymt mer om dressyr och hoppning. Det är ju egentligen bara att ta blogg som exempel, det finns massvis med dressyr och hoppbloggar men väldigt få om islandshästar. Jag får en känsla av att det är en trend att hoppa och rida dressyr. Jag gillar dressyr, bra dressyr, islandsridningen grundar ju sig i dressyren men skiljer sig på tävlingsbanan.

Du som inte förstår dig på islandsridning, kom gärna med kommentarer :) Jag är bara nyfiken. Våga kommentera!

Linda





Kommentarer
Mikaela

Sv; Ryggen är veterinärt/kiropraktiskt sett bra. Han har dock ett tornutskott i länden som ligger något högre än dom andra. En equiterapeaut kommer på torsdag och ska titta lite på han för han är säkert lite stel och öm i musklerna efter att ha haft inflammationer där.



Jag ska se om jag inte kan få mamma att filma nån dag. Eller om jag kan lura med min fd pojkvän ut nån dag... Det är han som tidigare stått för fotande och filmande..

2011-08-01 @ 16:48:17
URL: http://svippostina.blogg.se/



Jenny

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta efter att ha läst det där inlägget med tillhörande kommentarer från folk som är lika okunniga. Jag blir bara så trött och orkar inte alls förklara något för folk som redan siktat in sig på att inte vilja förstå någonting.

2011-08-01 @ 17:09:38
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Frida

Jag läste igenom inlägget och alla kommentarer. Det jag tänkte mest på att detta med att 100kg gubbar inte "kan" rida på islänningar, men ingen verkar någonsin ha hört hur hästarna kom till Island? Jo, med vikingarna och de vägde nog betydligt mer än 100kg kan man ju tänka sig. Så jo, de håller! Om de är rätt musklade och inte är den minst sorten. Men att disskutera sånt här med "vanliga" ryttare brukar oftast sluta i bråk så jag orkar faktiskt inte ens kommentera hennes inlägg.

2011-08-01 @ 17:19:01
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Cia

klart att pälsen växer, de gör den ju på alla hästar?? Men de tar ju hela hösten + vintern för att den ska bli så enorm som den var på just den bilden :P och då är de ju bra med pälsen ^^ Sen är hon klipp och mår så bra så i sommar värmen :)

2011-08-01 @ 17:21:21
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se/



Janina

SV: Det kommer fler somrar! Det här är första sommaren jag får bada.

Haha, jag tog bort granskningsfunktionen.



Man ska inte läsa såna där inlägg. Hon har ju uppenbarligen inte engagerat sig och tagit reda på varför, utan bara bestämt sig för att islandsfolk är dumma i huvudet.

Tycker det är skrattretande och bemödar mig inte möta såna kommentarer.



Härligt dock att man inte ofta ser det motsatta, dvs isisfolk som klankar ner på hopp -och dressyrbranchen. Det säger mycket om isisfolket tycker jag.

2011-08-01 @ 17:37:27
URL: http://jannefix.blogspot.com



Jenny

SV: Ja, eller bara och bara, jag har ju inte ridit barbacka på henne. Hade jag gjort det skulle antalet avtrillningar vara betydligt högre! ;p



Hoppas hon sköter sig med hovslagaren!

2011-08-01 @ 17:42:09
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Elinor

jobbigt med alla dessa småtjejer som inte kan nåt som ska skriva elaka inlägg, när dom håller sig till att bara skriva inlägg i sina egna bloggar brukar jag inte bry mig så mkt, men när dom går in på min blogg för att tjafsa blir jag arg. Ta reda på fakta istället för att bara vara elaka och bitska.

2011-08-01 @ 17:50:17
URL: http://engelstoft.se



Erica

Kanske handlar som mkt annat som skitsnack kretsar kring, avundsjuka!

2011-08-01 @ 18:30:58
URL: http://houdini.cybersite.se



tanja deimo

alltså jag har aldrig i mitt liv skrattat så mycket åt ett inlägg! Innan man uttalar sig så kanske man ska ta reda på lite mer om själva fakta innan man skriver något sådant!

2011-08-01 @ 19:27:06
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Elina

Jag brukar ignorera såna där inlägg, tycker dem kan ta reda på fakta innan de uttalar sig.



SV: Förstår att du längtar! Jag hade inte töltat sen i mars så jag var hur avis som helst på alla andra som fick rida och tölta. Men nu är min älskling äntligen frisk igen och jag får tölta! ;-)



Hoppas det går bra på återbesöket! Håller tummarna!

2011-08-01 @ 20:45:47
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se



Frida

Svar: Precis så tänker jag med. Vi skulle ju tex märka på våra hästar om de frös ute på vinter, då tar man ju på ett täcke eller tar in dom. Vi låter ju inte dom stå ute och frysa bara för att vara "naturliga". Och att raka en häst som tränas mycket kan jag förstå, men har hellre päls på min häst så att han kan slippa ha täcka någon årstid på året :) Och han svettas inte så mycket.

2011-08-01 @ 20:51:22
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Mikaela

Fördomar som jag faktiskt trodde inte fanns direkt längre.... Var bara tvungen att skriva en kommentar med länk till FIPO om otillåtna bett...

2011-08-01 @ 20:59:39
URL: http://svippostina.blogg.se/



Alexandra

Alltså man bli ju trött, jag blir så hemskt irriterad när de håller på så där..

Man orkar verkligen inte ge sig in i en disskution ens.

Tur att vi islandshästmänniskor håller ihop och vet hur våra egna hästar ska skötas i alla fall!

2011-08-01 @ 21:13:28
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Alexandra

Sv: Tycker absolut att du ska prova mitt recept, det är mumsigt!

Ser fram emot dina recept, det är alltid roligt med lite nytt!

2011-08-01 @ 21:25:33
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Jenny

sv: Går bra med den lille, har fått haft träns på sig för första gången ikv :) Tänkte börja köra/rida in lite smått nu här framöver.. :)

Det är full fart på han, men skulle tro att han lugnar nog ner sig när han blir valack - som troligen blir till hösten.



Trist attt folk ska tycka å tänka en massa tråkiga saker om vad folk har för inriktning när de gäller hästar! Häst som häst :) Eller nästan iaf! :D

Gillar islänningarna ja :)

2011-08-01 @ 21:38:09
URL: http://jen81.blogg.se/



Janina

Nä, har inte sett någon kommentar..?

Är det blogspot som spökar igen?

2011-08-02 @ 07:16:37
URL: http://jannefix.blogspot.com



Sandra

Jag är inte så insatt i det här med islandshästar, men jag förstår inte vad det är med islandshästar som gör att det kan bära över 100kg? Det är väl ingen skillnad på dem och på en c-ponny av en annan ras? Jag skulle aldrig sätta upp någon som väger 100kg på en c-ponny. Vore den välmusklad så skulle den säkert klara av att att bära´100kg, men det är skillnad på att klara av och vad som är bra för hästen. Ta inte det här som nått påhopp nu, jag menar inget dumt mot dig personligen. :)

2011-08-02 @ 11:27:40
URL: http://slizer.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?