Min plan..

är att rida Kaera fram till jul nu, fortsätta med unghästkursen varannan torsdag och rida ut här hemma som vanligt, sedan ställa av henne och låta henne vara HELT i två månader. Alltså Januari och Februari. DÅ kommer jag istället att aktivera Fifa och förhoppningsvis kursa med henne under vårterminen. Just nu har jag ändå bara råd att sko en häst i taget och jag har inte tiden heller att hålla igång två hästar samtidigt. Så den planen tror jag blir finemang. Eftersom det är så halt och hårt ute nu kan jag inte rida/köra Fifa längre då hon går barfota, så jag får se hur jag löser det, om hon ska stå fram till jul eller om det går bättre när (och om) snön kommer. Sedan sätter jag igång Kaera igen till våren, perfekt för då blir det ju bara ljusare tider, bättre underlag och hästarna är oftast gladare och piggare. Kanske kan vi ge oss på någon lättare tävling också som miljöträning. Hur det blir med Fifan får jag se då, det är mest tiden som är den avgörande faktorn, men det bästa vore om jag kunde hålla igång de båda tjejorna.
 

Fifan idag bjöd på Spansk skritt





Kommentarer
Lena

Om Fifa går barfota är det ju ett plus, vill du köra - sätt på broddade hovboots. Det blir mycket billigare än att sko hästen (mina hovboots har jag nu haft i över 1 år, funkar kanon!). Du slipper tappsko och broddskador.

Hälsar Lena

Svar: Jo jag vet har funderat på det förr någon gång men tyckte det kändes struligt för hur vet man att skorna inte klämmer med tiden ju mer fötter växer? Klart hon måste verkas som vanligt men det jag menar är att hoven växer ju hela tiden så jag är nojig att den ska klämmas någonstans..
mittangsull.blogg.se

2015-11-15 @ 10:52:14




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?