Fotodag

Idag har vi fotat på plan. Dock orkar jag inte redigera och visa dom nu, jag har nyss rensa ut alla och det tog sin lilla tid vill jag lova, men nya bilder finns. Jag har kanske tänkt dela upp gångartsbilderna för sig och berätta om varje gångart för det passet. Det är så mycket bilder så det behövs delas upp.
 
Försökte iaf göra lite uppställningsbilder idag, hon är snygg mammas pärla fast hon står lite lustigt hihi, får ta bättre bilder en annan dag, min pudda :)
 




Min bitch!

Min häst har varit en bitch de senaste dagarna. Igår "hängde" hon på mig och fjolla runt när jag tränade för hand även om hon mestadels av passet gjorde bra ifrån sig. Idag kickade hon mot mig när jag spände gjorden samtidigt som hon försökte nafsa åt mig. Hon var allmänt dryg och spänd i boxen, men ni vet.. så där fjollig, mig skrämmer hon inte, hon skrämmer ingen för hon är så barnslig så det är inte sant. Hon hade tydligen varit bråkig på ena stoet i hagen också (första klass-stoet) och gett ifrån sig en hel del smällar som resulterade till en del sår på rivalen, själv har hon inte en skråma, Fifa som aldrig hamnar i bråk, snacka om att hon är in a bad mood.
 
När jag skulle hoppa upp så ville hon inte stå där jag hade ställt henne, så vi snurrade runt några varv där på gårdsplan. När jag väl hoppade upp började hon studsa på stället som ett pucko, men då jävlar sa matte ifrån på skarpen att "nu unga dam skärper du dig" sen har hon varit som ett ljus under hela ridpasset och resten av kvällen, hon var ovanligt trevlig och med på arbetspasset ikväll för att ha en grinig dag, tio tummar upp för Fifan.
 
Nu till det märkliga. Jag har haft och träffat på ston som varit riktiga surpuppor och bitchar, även valacker dessutom, jag har fått "avsmak" på en gång, jag har aldrig kunnat fatta tycka för såna hästar även om det bara är situationsbundet, något som sker vid vissa tillfällen. Usch, rädd har jag varit för såna hästar också, vad är det och ha? Då kan de gott sura för sig själv jag lägger inte ner min själ eller energi på de hästarna, men Fifa.. ja, trots att hon kan bli pissed of alltså så känner jag aldrig den där "avskyvärda" känslan, eller den där hemskt tråkiga och nästan okärleksfulla känslan. Jag känner mig mer som en morsa som måste rycka in och fostra sitt barn, det barn som man samtidigt pekar pekfingret åt, älskar man så enormt, och ni vet en "mamma" måste ju bli arg också för att visa vad som är fel, men jag skäller inte på min häst med en hemsk eller bitter känsla, jag skäller med både kärlek och fostran. Fifa är den första häst som inte kan få mig att tycka mindre eller sämre om henne vid tråkigare situationer, för mig är hon bara ett kaxigt, ibland ett missuppfattat litet barn som behöver bli vägvisad. Samma sekund som jag ger henne en dask så känner jag inget annat än kärlek till att fostra min häst. Hon är så speciell, åjo tro mig, den tösen kan charma, samtidigt som hon kan bete sig som en bitch glänser hennes stora svarta ögon som ett råddjurs och hennes dockliknande utseende lurar en direkt!
 
Jag kan faktiskt inte annat än att känna med henne dessa dagar, att ha "mens" och känna sig allmänt trött och grinig och en matte som ska dra ut henne på arbete, jag förstår dig Fifa.. jag förstår dig. Mamma älskar dig.
 
 




Brunst

Nu står Fifa hos Lina och hennes hästar. Vägen dit gick bra, bara det att Fifa känns så himla seeeg. Det var blaha, men ja.. hon brunstar för fullt så kan ju vara det, hon var bra gul om benen när jag hämtade henne från hagen så hon har väl sin menstration ;) Det var en väldans massa pip på henne igår när vi släppte ihop hästarna, det var skvätt skvätt och hon såg allmänt trött ut. Får se hur hon är idag när vi ska riiiida!
 
 
 




Gangpferdezentrum

Jag är en person som gillar att analysera, jämföra, se skillnader likheter. Jag tycker det är roligt och intressant att se olika hästars rörelsemönster. Jag är kanske lite knäpp, men jag tittar jämt, även när hästarna rör sig i hagen eller när jag ser en häst på tv, eller kanske när jag åker förbi med bilen. Oookej nörd varning? Det finns en youtubekanal som jag brukar kika lite på. En tysk (mysig gubbe) karl som rider och presenterar massa olika hästar. Jag tycker det är superskoj och mysigt att bara sitta och kika på de alla möjliga små töltfräsarna.
 
Jag tar och länkar in ett av alla de klipp här, så är det bara att klicka sig vidare på youtube sen den som vill. Jag kanske är knäpp men då gillar jag att vara knäpp ^^
 
Kanalen, eller användaren heter Gangpferdezentrum
 




Hållnings väst

En sådan här kanske inte vore så dumt att investera. Någon som har provat att ridit i en hållnings väst förut? Jag har så lätt att skjuta fram mina axlar, måste räta upp mig mera och skjuta bak dom. En sån här skulle jag behöva ha dygnet runt till och med, man börjar ju gå som pompereposa snart. Nej det här vore något intressant att prova.
 
" Tillverkat i ett behagligt strechmaterial som är bekvämt att bära, osynligt under kläderna.
Knäpps med kardborre för exakt tillpassning. Passar utmärkt att använda både på arbetet och på fritiden. Idealiskt vid idrottsutövning. Detta dubbelverkande rygg- och skulderstöd ger dig genast en bättre, snyggare hållning. Eftersom du automatiskt får en korrekt hållning med ryggraden i rätt position och tillbakadragna axlar undviker du att ryggproblem uppkommer. "
 
Kika HÄR
 
 
Denna 490:-




Bus, bus och så lite bus

I morse när jag skulle ge hästarna hö såg jag en liten grå sak studsa upp och ner i luften. Det var lilla Fifan som verkade på lekhumör. Jag kastade åt Bitter och Svala en tuss hö, gick in i hagen och min häst for i väg som ett skott. Jag stod på samma ställe och bara tittade. Hon for åt alla håll och kanter i världens rejsgalopp, hon sparkade bakut, bockade och stegrade som en tok. Slänge med huvudet, fnös och flög upp på stenen, flög ner full fart utför hagen, tvärnita, slira, jämfotahopp och så iväg igen med världens fart, runt runt runt för sig själv och hade så roligt, den lilla hästen kan springa vill jag lova. Det var underhållning det! Tokiga söta lilla fläckhäst, hon har verkligen kvar bebishuvudet och jag ÄLSAKR det.
 
Tokpannan från i våras :)
 




Saturday

Jävla dator, eller kanske jag ska skälla på internetskiten, nu tog han bort hela inlägget, förbannade skit! Åh jag orkar inte skriva om. Det gick bra med Fifa idag iaf, gjorde samma sak som igår och jag var noga med min ridning och tänkte steget före innan jag gjorde något, ja brukar annars göra så mycket på en gång så man blir helt förvirrad, nej men det gick riktigt bra idag, tränade kanske tjugo-trettio minuter på plan, kvalité före kvantitet. Tränade galoppen på vägen hem och det gick också bra. Vad bra då :P Ja ne nöjd över dagen och hästen!
 
Nu ska vi snart fara till stan jag, sambo och hela min familj. Vi ska köra gocart, laserhallen och äta på lyxrestaurang, hääärligt, lillsyrran och jag som ordnat, en liten julklapp till familjen.
 
En tokig bild på mig och syster yster på hennes tjugoårsfest för några år sedan om jag inte minns fel, haha jag tror vi bara har oseriösa bilder tillsammans. Hujedamig.
 




Hela glada familjen

Hela fina familjen, jag, Martin, Elmo och Bitter var på en mysig promenad nyss under en stjärnklar himmel och ett vackert månsken. Ja det var ju egentligen bara halva familjen, jag och grabbarna rättare sagt. Underbart. Min gamle gosse verkade vara riktigt nöjd han också <3
 
 




Lina träning dag två

Woop woop. Linaträning idag igen då. Det gick bra idag också och allt lossna och gav resultat så mycket snabbare den här gången, vad härligt. Vi tränade på exakt samma sak som igår. Lite annorlunda att rida Fifa i en lite mer högre form nu, det har ju varit väldigt inriktat på lång och låg, det är verkligen en utmaning det är det och det krävs så mycket ridning från min sida. En pyyytteliiiten grej kan göra sååån stor skillnad, hon är så känslig min lilla, det är verkligen inte bara att åka.
 
Gud när jag rider såhär blir jag superfokuserad, jag skulle nog inte ens märka om ett flygplan skulle krascha. Nej jag är supernöjd med Fifan idag, vi börjar komma tillbaka mer och mer. Lina tyckte Fifa såg mycket lydigare ut nu också, och det kan jag hålla med om, jag har lagt ner mycket fokus på lydnad både från ryggen och marken. Tjooh! Imorgon ska jag rida på samma sak UTAN Lina, så vi får väl se hur det blir. Söndag får hon vila och på måndag rider jag henne till Lina, det ska bli såååå kul! :D
 
Fifa hemma hos Lina i sommras!
 




Huh?

 
Longeringssystem med många olika inställningsmöjligheter. Flexibel inspänningstygel ingår. Tillverkad på Island i hög läderkvalité. 2795 :-




Ni som tävlar

Tänk vad jag ser upp till er som törs komma ut på tävlingsbanan. Strongt och modigt, kanske gör jag för stor sak av det hela, men oavsett, jag ger verkligen en eloge och tummen upp till er som tävlar och ännu mer ni som klarar av att prestera på topp och få fram hästens finaste sida! Ja menar alla de nerver i kroppen, kanske nya platser, prestationsångest, massor med folk och hästar, stress.. ja menar det kan ju vara mycket kring tävling som både påverkar och påfrestar, jag tycker man gör det jäkligt bra som tar sig ut på tävlingsbanan och gör det bästa av det. Jag har aldrig någonsin tävlat I NÅGOT, inte i någon annan sport, aldrig med hunden eller någon lektävling som exempelvis brännboll. Jag har ingen aning om hur det är att tävla men jag är skitnervös men ändå förväntansfull. Så jag bockar och bugar mig för er som tävlar.
 
 
 
 
 
 
 




Update

Lina träningen gick sååå bra. Jag var mer fokuserad och mer mottaglig än förra gången. Lina tyckte direkt att det såg mer harmonisk ut, tölten var det stor skillnad på och även traven, samt min ridning. Så det var roligt att jag tagit förra träningen rätt, tjohooo. Jag var supernöjd med Fifa idag åh vad kul det var. Det blir såna enorma resultat vid träningarna. Min häst är ju antingen eller, antingen går det skitdåligt eller skitbra. Vet ni jag är så glad att jag får träna för Lina, hon är helt otroligt. Fler skulle ta chansen, vad de går miste!
 
Imorgon ska jag träna för Lina igen, träna mycket på det vi gjorde idag så det sitter, upprepa upprepa. Ska bli så himla roligt, jag är jättepepp! Sedan ska jag förmodligen ha Fifa hos Lina nästa vecka, ska bli superskoj. Längtar!
 




Lina träning

Det är Lina träning idag, wooooop woooop! Gah -20 dock men vafasen det har det ju varit i flera veckor nu, det är bara att klä på sig. Fast jag är lite orolig för jag har så ont i magen, en speciell smärta och den har jag haft sen igår kväll, igår var det väl värre men smärtan räcker att man knappt vill göra något, men jag kan bara inte missa en Lina träning så nu har jag knaprat i mig samarin och kastat i mig fil. Så nu är det du magen som blir bra! Huuuh :( Neee epp epp nu jädrar!
 
Seeen har jag utsett mig själv som Linas assistent haha, jag ska ta fart på hennes karriär som tränare *fniss* så du som är intresserad av att träna för Lina den 2/2 hör av dig till mig, vi försöker (jag försöker) få ihop en grupp. Vi kommer hålla till (namnet på byn?) ja nära Hallsta i Ånge. Ett prova på pris den här gången. Det kommer bl kaanooon, så hör av dig för mer info.
 




Anmäld

 
 
Jisses jisses jisses!




Sjöfn två pics

 




Rätt riktning

Wiiiieee, idag gick det bra, vi är verkligen på rätt spår nu, vad skönt. Jag har tagit till mig det Lina sa på sista träningen vi hade. Fifa var väldigt bunden i tölten då speciellt i höger sida. Kändes ju inte så roligt att höra och min ridning hade blivit lite sämre, ja sånt händer men nu tror jag bannemig vi är i rätt riktning. Idag gick det riktigt bra i både i skritt, tölt och trav. Nu har jag ridit barbacka de två sista gångerna också, på så vis hindrar det min kropp mer från att kanske spänna sig eller ta för mycket stöd i stigbyglarna, här måste jag verkligen vara avslappnad och full koll på ridningen och min kropp. DET tror jag har varit ett bra tänk med tanke på att det blir bättre och bättre.
 
Jag är mer stilla i min hand och kramar inte tygeln lika mycket som jag har en tendens att göra. Jag är konsekvent och ger efter vid resultat. Låter Fifa tänka till lite och gör inte för mycket saker åt gången. Jag har även börjat jobba upp henne mer för att ge bärigheten ett steg framåt. Jag har ett annat tänk, stressar inte upp mig och ställer inte lika för höga krav på mig eller hästen. Detta är det jag tränar på nu, för jag tappade en del sedan jag började skolan och annat dök upp i mitt liv, men nu ska vi tillbaka igen! Det kommer givet gå fram och tillbaka med min ridning men jag hoppas på ett steg bak och två steg fram under resans gång.
 
Tölten hem var.. åh, den var ååh. jag krävde ingenting, saken var att jag bara skulle skritta hem med någon galopp emellanåt (då vi inte tränar den på volten för tillfället) men Fifan ville inte gå ner i skritt och kom fram i tölt, en fiiin tölt, jag gav hene mycket utrymme och lät henne bara tölta på utan att göra någonting, jag satt bara på ryggen och åkte, hon vilade på steget, klockren takt, paddlde och hade fuuuulll glädje. Åh! Äntligen! Hej hästen och hej tölten det var ett tag sen!
 
 
 




Huva!

Ni minns hästen jag fastnade för på Beritkursen.. ja.. han har varit med om en liten olycka i morse :( Dock verkar det lugnt efter omständigheterna, inga benbrott.
 
 




En bild





Tanjis!

Usch jag är så less på skolan, det är nog hela min grupp. Ska snart fara till härnösand, blää 13-14 mil enkel resa, huh. Däremot får jag träffa min Tanja :) Hon började på utbildningen i måndags och bor i min lägenhet i veckan. Hon bor ju liiite längre ifrån härnösand än mig då, typ dubbla, så där är det nog ingen mening att fara emellan, en annan MÅSTE hem :P
 
Så idag blir det Tanja och Subbis (subway) blir dagens höjdpunkt!
Tanjis nedan!
 




Kluven!

Jag funderar och funderar, kluven och kan inte bestäma mig. Ska jag verkligen betäcka Fifa i år? Jag vill så gärna hålla igång ridningen nu när vi äntligen har kommit igång, o andra sidan så kommer jag få vänta gryyymt länge på det efterlängtade fölet om jag drar ut på det mer och mer. Sen vilken hingst? Det är mycket pengar, känner jag för att lägga ut så grymt mycket? Det vore underbart med ett föl men jag är så kluven hur jag ska göra i vår alltså.
 
Om det blir bebis, kanske blir det en resa till..
 
 




Plan påbörjad

Jag har som sagt fått backa några steg i träningen. Så nu kör vi mycket grunder, finna takt, länga steget, slappna av och finna rörelsen igen.
 
Jag gick med dosan till plan. Försöker lära henne att söka sig neråt med grimskaftet genom att typ skaka det neråt. Hon var så himla duktig, sökte sig neråt, frustade och längde på steget, musklerna dallrade med rörelserna, alldeles mjuk och fin.
 
Började med skritten i longering på plan. Lång och låg med långa steg, gjorde volten mindre och mindre. Hon trampade över och frustade nöjt. Kom till traven men lät henne gå på en stor volt. Takten blev bättre med tiden, höger varv är helt klart bäst även om det kan förekomma fyrtakt där då och då. Det är alltid inner fram och ytterbak som bryter diagonalen i båda varven, det handlar bara om någon tiondelssekund men orent är orent. Provade ta in galoppen och den var ju passtaktig hejsansvejsan, tror hon inte riktigt vågar ta för sig i det här underlaget heller och sedan är det ju jag som styr och stör där i mitten, en rundkorall vore guld värt.
 
Satte mig sedan upp och jag måste säga att traven var myyycket finare än gårdagens pass, härligt vi går ju åt rätt riktning iaf. Hon bytte varv utan att tappa, takten var bättre och hon lyssnade på mig vid minsta lilla, hon var ovanligt lyhörd med mig på ryggen idag faktiskt, allt kändes så lugnt på något vis.
.
 
Duktig häst!
 




Drog ut - Har en plan!

Kunde inte låta bli att pyssla med min lilla ponnyhäst, och jag behöver börja röra på mig mer, så det fick bli en promenad, eller nej en jogg rättare sagt, puuuuh jag har ingen kondis, herrejisses. Dock hade vi riktigt roligt ihop! Hon är så otroligt lyhörd och härlig att jobba med från marken, förflyttar sig för minsta lilla, lyssnar till allt och har STENkoll på mig. Jag tränade hennes trav en hel del, jag ville se hur dess rörelsemönster såg ut. Fy och skam var fyrtaktig, ja visst har det hänt något, konstigt  att det är så fram och tillbaka jämt men men. Detta skall det bli ändring på.
 
Så vi tog och stannade vid en liten "plan" och longerade runt, otroligt roligt, för det släppte mer och mer och hon började bli bättre i takten, frustade, slappnade av och vilade mer på steget. Så jag tror vi kommer köra lite mer arbete för hand en hel del ett tag. Tölten donade vi på också. Nej hemskt roligt och jag är så mycket mer harmonisk och fokuserad från marken, jag har ju alltid haft stort intresse för det. När vi väl var hemma var hon så gudomligt söt, jag hade som vanligt lämnat henne lös på gården med jag donar och grejar i sadelkammaren, när jag sedan kommer ut till henne börjar hon göra stretchövningarna, men fy huva vilken sötnöt, hon stretchade ryggen genom att lägga huvudet mellan benen och ner - i sök efter något gott. När jag skulle knäppa på bensnörena tog hon och stretchade bakåt mot rumpan. Mammas mysfia!
 
Blir det ingen Lina träning imorgon tar jag och arbetar Fifis från backen hela vägen mot plan, tränar även från backen där och sitter upp mot slutet av passet. Jag vill tycka att gångarterna skall sitta fritt utan ryttare innan det sitter vid ridning. Så har hon det jobbigt med traven utan mig på ryggen, inte konstigt att det blir tokigt MED mig på ryggen, o andra sidan kan jag korrigera lite mer från ryggen, men vi kör på denna plan, tjohoooo kul!
 




Hmmm

Ibland ifrågasätter man sig själv som ryttare alltså, jag VET att Fifa har sämre dagar men jag VET också att jag måste styra min ridning och mitt inre efter henne. Vi måste matcha vid varje tillfälle annars funkar det inte. Idag tog vi ett pass på plan och vet jag inte riktigt vad jag ska vara nöjd över eller inte. Vi är inne i en sämre period.. igen och idag då visste tydligen inte Fifa vad trav var, traven som utvecklats så mycket och så fint under den här hösten och vintern, rörlig, luftig med bra takt. Idag var det rejäl fyrtakt, ingen vidare framåtbjudning, arbetade varken med ryggen eller bakkärran och hon "snubblade" över i någon form av tölt emellanåt, och det var inte på tal om att ha henne rakställd eller en röra henne vid "traven" det kändes ungefär som vi var på samma nivå som i våras. Det här kändes mer som "usch jag vill inte" från Fifas sida, för trava den kan den lilla loppan.
 
Jag fick skita i dagens planer och backa några steg till det vi tränat på under hela våren och sommaren, just för att få in en ren och balanserad trav. I tölten rör hon sig inte heller, det är som att hon dör av på något vis, hon arbetar inte med kroppen utan bara lullar runt. Det är verkligen svårt att rida, ibland undrar man vad man gör på hästryggen, det må ju finnas någon enklare sport? Traven blev absolut lite renare och hon var bra lyhörd, DET kan jag väl vara nöjd över men det kändes som att glädjen var lite gömd under snön, det ska vara kul och glädjefullt mellan ryttare och häst, men dör Fifa av så dör jag av.. på en gång, jag kan inte lura till henne glädjen, antingen finns de där eller inte så fort jag sätter mig upp, det känner man på en gång. Finns ingen lust eller framåtbjudning är det ju rätt kört. Jag känner min häst så väl, men antingen verkar det vara i en pissbacke eller så rullar det så fruktansvärt lätt och bra, det verkar inte finnas något mellanting. Är det bra så är det jävligt bra, men är det dåligt så är det.. ja blaha! Vi får hoppas på en mer glädjefylld och bättre dag imorgon :) Lusten och glädjen är A och O!
 
 
 




Mysteriebloggen

Jag har hittat en väldigt intressant och ohästig blogg, har man lite att göra och söker lite mystik och spänning tycker jag ni ska gå in på den HÄR bloggen. Där tar man upp alla mysterier som finns runtom hela världen. Folk som försvinner av oförklarliga själ, döda människor på det märkligaste vis utan något som helst spår av ledtrådar, mystiska sjöodjur som fångats på film, djur halvt manglad av orimliga själ. Jag kan nästan bli tokig av att inte få något svar, det är oerhört spännande att läsa men ett mysterium är alltid ett mysterium och de rätta svaren lär man aldrig få reda på.
 
 
 
 
 




Fákur I am In love

Galet förälskad i detta kompletta Fákur träns, vill ha ha ha ha! Så himla synd bara att det är i brunt, eller att min sadel inte är brun för jag gillar verkligen färgen och Fifa passar i brunt läder, men men har man svart sadel så har man, vill så gärna ha det här i svart!!!!
 
Bild tagen från islandshäst butiken.
 




Kanooon dag!

Hade hemskt roligt idag. Träffade mycket härligt nytt folk! Jag älskar verkligen sånt, att träffa massa människor i hästrelaterade aktiviteter med samma tokiga intresse. Jag hoppas verkligen vi kan vara ett gäng som håller ihop och anordnar mer roliga kurser och andra aktiviteter, kanonlördag!
 
En av hästarna jag fastnade för :)
 




Beritkurs

Beeep. Imorgon är det Berit kurs i grannbyn. Självklart ska man fara dit och kika, träffa lite folk, fota och förhoppningsvis kanske snappa upp lite tips. Yeeey!
 
Berit och Vordis på norrländska 2012
Fiiin häst att fota ;)
 




Söt som en docka!

Alltså min häst är världens sötaste lilla fis, åååh hon tar mitt hjärta med storm den lilla skitungen, vilken personlighet den fjanten har! Idag blev det ingen ridning, över 20 grader kallt och jag hade en del att stå i, men något hästigt må man ju göra varje dag så jag och sambon tog och fixade en halmbal till vindskyddet.
 
Med tanke på kylan vill man inte starta någon traktor så det fick bli lastbilens kran istället, funkar ju det med, en lååång arm som kan sträcka sig ut i hagen. Jag stod och var beredd på att "ta emot den" haha och Fifa var verkligen beredd. Nyfiken som hon var traskade hon glatt mot den stora timmerkranen som lyfte in halmbalen, mellan träd och vindskydd, så det var lite trångt men Fifa.. hon skulle dit hon, för det såg riktigt roligt ut. Haha jag fick hejda henne så att hon inte skulle få hela ekipaget på sig, man vet aldrig med den damen.
 
Sedan stod vi där hon och jag bredvid varandra och tittade när på när husse körde kranen, jag kunde inte låta bli att pussa på henne flera gånger, hennes ögon glittrade och hon hade superkoll på vad som hände framför oss. När balen var landad skulle hon givet dit och puffa och gnaga.. när jag visslade på henne slutade hon och tittade på mig lite sådär med ledsnaögat, hon lyckades dock tillslut puffa till balen så den började rulla mot tråden och matte fick skynda efter och stoppa den. Tokfia!! Vi rullade in balen i vindskyddet och började rulla ut all halm, Fifa skulle vara med och ville tycka till. Sedan var hon så lycklig och skruttade runt i halmen, smakade några strån, bäddade omkring och bara gick runt mitt upp i allt, överlycklig. Hon är så jädra söt att jag smälter min docka!
 




Ett steg fram för Linda

-20 minus?? Igen?? Oj, en dags mellanrum med mindre kyla sedan slog det till igen, jag tänkte på en gång att min lilla pudda stod utan täcke i den här kylan, nog för att hon inte brukar frysa men jag kände på mig att det kunde vara en aningen kallt. Visst hade jag rätt, min lilla stog och skakade!! Det blev tjocktäcke och hö på en gång.
 
Trots att Fifan värmt upp sig lite mer så var hon ändå stel och på tårna. Så jag började ridturen med att gå. Jag ville få henne uppvärmd och avslappnad innan jag satte mig upp, kunde vara bra att även jag rörde lite på fläsket :) Elmo följde med, han klagar dock inte på kylan.
 
Fifan var spänd och stel, kortade steget, gick ganska högt med spänd hals. Hon flög runt mig så fort jag bad om något som fnös i ett slags obehag. Jag är som Fifa i vanliga fall, lite spänd och på tårna, kan stressa upp mig väldigt lätt och kylan gör det ju inte bättre, men den här gången hade jag ett mål.. med mig själv. Idag skulle jag vara helt neutral och totalt avslappnad trots en spänd Fifa bredvid. 
 
Jag var försiktig med mina rörelser, allt gick i slow, jag lugnade dockan med rösten och berömde så fort hon lyssnade på mig och började slappna av lite mer. Tillslut började hon släppa mer och mer, lyssnade till mig utan att flyga i luften och sänkte sig neråt samtidigt som hon frustade om och om igen, och ju mer jag sa braaa desto mer svarade hon med frustningar. När hon väl hade andats ut hoppade jag upp och skrittade en bit på långa tyglar. 
 
Idag var det mycket böjningar och jag fokuserade mest på att vara konsekvent, jag brukar göra nästan alldeles för mycket där uppe på hästryggen och jag kan väl mer eller mindre erkänna att jag nästan blir stressad av mig själv. Så idag var jag stenhård på att låta det gå som det gå men samtidigt vara konsekvent och ge efter vid resultat, vara helt cool lugn och ta en sak i taget, heeelt neutral. Mitt fokus på Fifa var att böja en hel del, mest höger då hon har svårare att böja bålen där, men jag kände att hon släppte mer och mer, jag ville även att hon skulle slappna av och länga steget, lyssna på mig och tänka till. Jag, jag var bara konsekvent, tog en sak i taget och luuugn. 
 
Kom till traven och samma sak där, så fort hon ville rusa iväg böjde jag henne så pass att jag kunde släppa fram henne igen. Jag har börjat vela tagit upp henne mer i traven nu och vill gärna kunna röra mer utan att hon tappar, det är verkligen en utmaning men hej men gud det är ju betydligt lättare och bättre idag än förr, så framåt går det ju!
 
Sista biten vägen hem hoppade jag av och gick bredvid. Hon var så avslappnad, långa steg och frustade nöjt. Jag var fortfarande toklugn i hela kroppen, slow i mina rörelser och helt neutral. Gud så underbart skönt att få känna så, det är nog så att jag är alldeles för upp i hejsan och svejsan annars, oavsett om det går bra eller dåligt, jag måste verkligen göra som jag gjorde idag.. komma ner på jorden lite. Jag är nöjd med mig själv den här gången, jag och Fifa kommunicerade helt klart bättre.
 




Rygg stretch

Här förklarar jag lite kort och visar hur jag stretchar Fifas rygg. Egentligen kunde jag förklara lite mer och lite bättre. Det jag ville kanske lägga till är att en häst som inte kan röra sin rygg hit och dit, ja upp och ner o.s.v, den häst som inte sänker sitt bäcken och länd vid den här stretchmetoden har förmodligen en låsning. Fifa är alldeles lös i ryggen och bakåt tack vare kiropraktorbesöket och regelbunden stretch. Såhär går det till i alla fall.
 
(P.s laddade inte upp filmen i HD denna gång tyvärr, tar hundra år)
 
 




Snart är den här!!

Aaaah inte långt kvar nu hörrni, inte långt kvar..
 
 
 
 




"Hon måste ha varit en hund"

Idag var hovis här. En ny en. En kvinna, Wooh. Det var intressant, inte bara det att hon brann för sitt jobb och föll för Fifa (som inte kunde stå som matte ville höm höm) utan hon berättade även att hon kunde tala med djur och kände energier, även från människor. Jag tycker sånt är superintressant samtidigt som jag är skeptisk för jag har stött på bluffar.
 
 
 
Sist var det en kvinna som berättade för mig att Fifa hade rullat på en stock när hon bodde kvar på Island och då ska ryggen ha tagit stryk. Jag hade tidigare berättat för henne att Fifa hade problem med ryggen och att det kändes konstigt på vissa tornutskott (DÅ visste jag inte att hon inte hade problem med ryggen, utan det handlade bara om okunskap hos veterinärer och tralllalaaa) I alla fall, denna kvinna hade då tydligen pratat med Fifa och sa sedan till mig vart hennes ryggproblem kom ifrån. Saken är den att när jag senare bytte veterinär och tog en bild på ryggen kom det fram till att de låga tornutskotten var ett skönhetsfel som hon var född med. Jaja så kan det gå! Så visst man är lite skeptisk.
 
 
I ALLA FALL så talade hovis om att jag var väldigt öppen för mina djur. Jag öppnade mig väldigt och tog in dom så lätt. Att jag även inte skulle bry mig i vad folk sa om det, om jag var "dalting" eller väldigt för mina djur, hon visste inte varför hon sa det, bara något hon kände. Ja ibland känns det ju verkligen som att jag pratar med mina djur, eller vi förstår varandra så starkt och det är liksom inte bara några djur för mig, sedan vet jag att det är folk som tycker att jag är alldeles FÖR mina djur, nästan så de tycker jag är fjantig, men det skiter jag i, det är inte så att jag daltar, men jag ger mycket kärlek och energi till dom. Hon frågade dessutom om jag gillade barn, hahah.. ne jag går bara förskolelärarutbildningen ^^
 
 
Hon nämnde även att jag hade en väldigt glad hund som älskade mig otroligt mycket, som var pigg och glädjefull och ville gärna visa upp sin matte för alla. Hon kände en sådan enorm glädje och sprallig energi. Nästan så hon skrattade lite, som om känslan och energin var så pass kraftig. Då hade jag inte berättat att jag hade hund ens. Det stämmer ju till tusen, Elmo är så glad att jag nästan tror han måste ha psykiska fel haha, och kärleken, den känner jag så starkt, min lilla röda vän. Han är nr ett för mig.
 
Sedan kom vi till Fifa, och bland de första hon sa var att "den här hästen måste ha varit i en hund i sitt förra liv, hon verkar inte tro att hon är häst" Det upprepade hon ett par gånger. Haha åh, ja jag behandlar Fifa faktiskt som en hund, jag vet inte det har jag sagt så många gånger, men jag tar henne lös, kallar på henne, tricksar, säger åt henne på skarpen och pekar med fingret om hon varit stygg, berömmer med rösten precis som jag gör med Elmo. Pekar åt henne att gå tillbaka till stallet eller vart hon nu skulle stå. Hon gillar att gnaga sönder pinnar och klättrar gärna upp på stenar. Hon är ju som en hund haha. " Hon verkar vara en väldigt lekfull och glad häst, och ni verkar ha väldigt roligt tillsammans" Det där sista " Ni verkar ha väldigt roligt tillsammans " sa hon ett par gånger, det stämmer ju bra in på oss, vi som leker och har oss i hagen och tjo o tjim!
 
 
Jag tror att hovis kände en del från Fifa och det förvånar mig inte. Tydligen så försökte Fifa ge mig svar ibland, att jag kunde grubbla över saker och Fifa ville visa och svara mig. Det stämmer ju också bra in, på mig i alla fall, jag är en sån tänker lite väl, jämrar och oroar och funderar på allt och jag har ju nyligen bestämt mig för att ta ner mig själv på jorden igen.
 
 
Hon berättade även att vi är väldigt lika varandra, Fifa ska vara överallt, titta på allt, peta på allt och jag for överallt, runt hästen. hit och dit, kika på det. När jag blev arg på Fifa blev hon arg på mig och sedan glömde vi båda bort det genom att leka med lite halm och pinnar.
 
 
Sånt här kan hon ju i o för sig bara gissa sig fram, det är ju inte saker som VERKLIGEN bevisar något, o andra sidan så kändes hela den här människan så äkta, jag hoppas verkligen att hon är det :) Hon gillade iaf Fifa, även om den lilla prupp ponnyn hade hoppat iväg på tre ben, tippat mot hovis bil och varit allmänt otålig, hon sa att hon gillade hästar bäst som hade sådan personlighet som Fifis. Känns skönt med tanke på att hon inte alltid står som ett ljus.
 
En intressant dag :)




Ta mig ner på jorden

Nu är matte tentan avklarad, kändes helt ok. Så nu kan jag äntligen släppa den. Kanske kan jag börja fokusera mer på ridningen, men tror jag dog av lite där i helgen, kände att jag tappade lite eld och inspiration, jag måste komma ner på jorden och kanske ta ett break? Jag måste sänka kraven på mig själv har jag insett, idag på matten gjorde jag hyfsat ifrån mig, får jag för mig, och jag är ju bara ute efter att jag ska ta mig igenom den här utbildningen med åtminstonde godkänt, jag behöver inga höga betyg, men ändå satt jag där vid bordet med några tal jag inte kunde och var irriterad på mig själv, varför när jag förmodligen lyckats få godkänt? Det känns som att jag siktar alldeles för högt ibland, jag måste ta mig ner på jorden igen. Jag känner sådan press och krav på ridningen, för det MÅSTE bli så bra och vi måste framåt, nej, jag MÅSTE ta mig ner på jorden igen och försöka finna tillbaka till mig själv igen. Det kanske är svårt att komma tillbaka, men jag måste för min hästs skull och främst.. för min egen.
 
 
 
 




Jordens undergång

Heeelt sjuukt. I lördags morgon när jag var ut och skulle fodra hästarna såg jag ett stort gult brinnande klot falla från himlen. Mitt hjärta frös till is, jag var säker på det jag såg, det här var inget normalt och stort var det och brinnande, riktigt orange gult med en svans av eld bakom. Jag sprang hem fort som fan och ringde svärmor (min sambo är i fjällen)
 
Jag bad henne kolla ut genast för nu jävlar vad det jordens undergång. Dock hann hon inte se och när jag gick ut igen var det borta.
 
Jag har kollat nyheterna både på tv och nätet. Sökt överallt om det mystiska klotet, frågat vänner men ingen har sett något. Så såg jag nyss på facebook att min syster hade sett exakt samma sak och blivit en aning rädd, så jag tänkte vafan det måste ju ha varit något.. så fann jag DENNA ARTIKEL
 
 
 
 




Elmo av Ylveli

Världens bästa hund presenterar jag här!
 
 
 
 
 
 
 




Djasn frá Alfholum

Fotade Lina och hästarna igår. Först ut kommer Djasn, Linas kompisa Amandas häst, förstaklass stoet jag berättade om som jag fick prova. En grymt frän häst alltså och riktigt rolig att fota. Here we go..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Linapasset

Passet igår med Lina gick sådär. Hon tyckte Fifa var väldigt bunden i tölten och jag, jag kände inget mer än att jag tyckte det kändes sämre än vad det brukar göra, men jag blev besviken på mig själv att jag inte kunde känna passtakten så tydligt. Förbannade skit, JA det var någon dm snö på plan och jag har lite svårare att känna töltens alla takter då, men det är ingen ursäkt, det ska jag kunna nu.
 
Så jag har varit lite depp efter det, självförtroende tröt lite. Sedan ville jag så mycket och jag ville så gärna att det skulle gå bra, jag var på helspänn för det är inte ofta jag tränar för Lina nu mer och när man väl får en tid med henne så är man ju alldeles för ambitiös och kanske vill lite för mycket, men jag kände att nu gäller det, nu måste jag få så mycket hjälp jag kan och förstå och komma vidare då Lina passen är så långt gånget emellan. Så när det gick skit och jag hade lite svårt med känslan så blir man såklart besviken :/ Man vill få ut så mycket som möjligt vid varje pass men det var som om mitt dåliga självförtroende och min för ambitiösa vilja och förhoppningar blockerade mig helt. 
 
Sedan drog Fifa iväg med mig en sträcka också så jag fick göra typ en one rain stop, jisses ibland är det inte lätt inte. Traven gick det bättre det med, nu vet jag hur jag ska få henne att coola ner och lyssna mer på mig än att bara rusa runt. Idag ska jag ha ett till pass med Lina så vi får se hur det går då :) 
 
Jag tror problemet med mig är att jag vill så jädra mycket. Jag vill verkligen "satsa" på det här, jag vill verkligen utvecklas tillsammans med min häst, men jag tänker bara framåt hela tiden, jag måste nästan bromsa mig själv och låta det stanna upp lite. Jag är nog för överambitiös att det går fel ibland. Tänk om jag bara kunde sluta bry mig, då hade det nog gått lättare. Fasen, jag brinner nog alldeles för mycket för det här. Hästarna för mig är ingen hobby, det är en livsstil!
 




Work it out!





100 bloggar!

Wooop wooop nu är blogglistan: Islandshäst uppe i hela hundra bloggar. Vad härligt, och fler ska det givetvis bli, wooop wooop! En fin agustidag 2011 kom jag på den briljanta idén att samla alla islandshästbloggar på en och samma lista och den har bara blivit längre och längre med tiden. Underbart. Det är bara att klicka dig fram till bloggarna och de nyaste står längst upp där datum är satt för nyaste inlagda blogg, så man har koll på det nya, alltid! Tack för erat engagemang!!
 
Klicka på loggan för att ta dig till listan
 
 




Här var det snabba ryck

Se det i HD för sjutton, annars är det ju inge roligt. Första filmen från min nya kaaameraaa, supernöjd! Om man kollar i HD vill säga ;) Ni kommer förmodligen se fler filmer från oss nu när jag äntligen kan filma, men roligast är ändå när vi har sol på våran sida, vilket kanske är om en månad/ en och en halv ;)
 
Här var det snabba ryck, ja jag arbetar intensivt jag!
 
 




Idag har vi...

Tagit oss en tur med vagn.. återkommer :)
 




Pic

Är det någon mer än jag som tycker hon har ett speciellt uttryck på den här bilden :)?
 




Fifas förra hem

Härifrån köpte jag min lilla Fifan
 
 
Annonsbilden, första gången jag såg på min docka innan jag for och provred :)
 




Torsdags ritt

Gick bättre idag. Red ut en helt annan väg som vi aldrig gör. Fokuserade mest på skritten och traven idag. Helt ok faktiskt :) Hon har bara lite bråttom ibland, slänger fram benen, kan vara lite fyrtaktig emellanåt men takten har helt klart blivit bättre, nu har jag börjat plocka upp henne i formen lite mer så hon inte bara dyker och bli tung, men så fort hon spänner sig eller kortar steget så ber jag henne bli lång och låg igen. Önskar hon kunde börja gunga lite mer i steget.
 
Tölten helt ok, önskar lite mer rörelse och bärighet men helt klart bättre än de senaste dagarna. Måste ta tag lite mer i traven nu känner jag, har slarvat lite med den. Jag måste dessutom träna på att beröma mer med rösten, det ger ju verkligen resultat och jag tror min häst behöver peppas lite mer det än bara eftergift.
 
Jag har dessutom märkt att täcka Fifa ger bättre effekt, skall berätta mer om det i ett annat inlägg. Jag är lite bloggtrög för tillfället, jag är verkligen som min häst, fram och tillbaka - drastiskt!
 
 
 




Äh!

Usch vad det går dåligt nu helt plötsligt, en annan kan ju inte annat än att känna en liiiten besvikelse, för som hon gick förra veckan.. ooooh mamma mia carria!! Jag satt bara med tappad haka! Nu går hon bara, det är liksom inget mer än tölt, skritten är heller inte överdrivet bra och då hänger både traven och galoppen med i samma veva. Hmm, jag saknar liksom det där paddlandet, rörelsen i kroppen, det vilande steget, och den extra lilla viljan, det finns inte där utan nu är det bara..bara bara. Lite tråkigt, att det kan sänka sig så otroligt mycket, vad hände liksom? På detta skulle jag även filma stretchningen men kameran dog på en gång, det gjorde mig inte på bättre humör och inte heller för att Fifa kände sig omotiverad i stretchningen dessutom, jisses :P Men traven i djupsnön var inte dålig, men då hade hon nog inte så mycket till val heller hehe.
 
Iaf så var det mycket galopp idag, mycket rejs och bus. Tack för mig leverpastej!
 
 




Tänk er en puss på den ni!

 
 




Konstiga hund?

Såhär ligger min bebis. Det är så många som blir så överraskade när de ser Elmo ligga på det här viset. Det är skööönt tycker han. Eller så ligger man på rygg, bresar på benen och tassarna i vädret. Snutten!
 




Plää :P

Pruuuuh. Kvällens ridtur var blä. Fast bättre än de två sista blädagarna de sista passen innan vilan ;) Nu hade hon ju bättre framåtbjudning även om den brukar kuna vara tio gånger uppåt. Dock brukar hon gå lite sisådär efter vilodagar så imorgon går det säkert bättre. Fasen måste börja sluta träna på plan och vägar hela tiden, nu får du ge dig Linda, ut i backar, i skogen och djupsnön, du som var så duktig på variation.. eeellleer? Bättring på det tack :)
 
Just nu kan jag nog inte riktigt slappna av, jag har en mattetenta på måndag som jag gruvar och drömmer om på nätterna, matte som var ÄR mitt sämsta ämne. Känns inte riktigt roligt med andra ord så ridningen får bli som den blir.
 
Tjopp tjopp!




Nara

Är det fler än jag som tycker den här låten är vacker? Jag älskar den och nu ska jag ut och rida på min sockertoppa med denna ljuvliga musik i mina öron, inte dåligt inte ;)
 




Finaste bilden på Elmo





PEPP

Wooop. Pepptalkt med fröken Tanja då. Jag ska ställa upp på en vintertölt i februari, nu fasen ska jag ta mig ut på banan alltså, mest för min egen skull för att få in vanan och den förbannade nervositeten. Jag tror det är skapligt smart att börja få in tävlingsvanan som barn, även om det bara är lektävlingar. Vad säger man "Det är svårare att lära gamla hundar att sitta?" nej nu jädrar! Sedan blev jag så pepp på min och Tanjas planer framöver, ska bli så skooooojj!!! Saknar dig :) Ne nu kör vi!
 
 
 
 




Sprang in igen

Inatt fick lilltösa sova inne, lika bra att samla krafterna inför en ny arbetsvecka. Husse som ändå skulle jobba och klev upp fem i morse tog sig äran att ta ut lillfisen. Hon hade legat där och myst i spånet när han kom in. Som vanligt tog han ett grimskaft runt halsen och ledde ut henne mot hagen. Fifan är så lättsam och snäll så det är inga problem, men det kan vara lite bökigare när man har två lite mer dominantare hästar precis vid grinden som gärna vill tala om vart de står i flocken.
 
Husse som egentligen (trots en del tid tillsammans med hästarna) inte har den riktiga vanan öppnade grinden och skulle ta in den fläckiga lilla ponnyn. Dock fick hon inte komma in för de andra utan motades iväg och husse kunde inte annat än att flytta på sig "i allt kaos". Fifa hon sprang tillbaka in till stallet igen, till värmen och den mysiga stunden, det var mycket trevligare än den otrevliga morgonhälsningen från kompisarna. Tillslut lyckades hon få komma in ändå och husse kunde återgå till arbetet.
 
Man får vara noga med när man tar in fisen i hagen, oftast står de andra två och lurar vid grinden och de kan lätt tränga in Fifa i tråden eller ut ur hagen igen om hon inte fått chansen att ta sig in en bit. Varenda gång hon motas och hotas bort flyttar hon sig men aldrig med en sur min, ibland kan hon till och med trotsa Bitter som är den lilla flockens ledare. Då kan han stå och bita henne på benen eller rumpan ett tag innan hon flyttar på sig, testa måste man, och kanske man inte tar det på fullste allvar jämt ;) 
 
Fast vore jag hon skulle jag nog undvika dessa tänder ^^
 
 




God morgon

Ja hörrni, jag ligger som vanligt efter i kommentarsvaren, rejlät, vad är det för fel på mig?? Ursäkta för det, jag ska alldeles snart ta itu med det :) 
 




Hälsat på tjejorna!

Sedan har jag glömt att nämna tillskottet i familjen. Vi har skaffat femton små kvigor. Dock står dom inte hemma än utan de är inhyrda i en ladugård där man kan ha sina djur för stunden. Till sommaren kommer sötnosarna hem på härligt sommarbete och några skall nog betäckas dessutom :) Fast jag vill inte bekanta mig med dessa tjejer för en dag ska de till slakt och då är det likabra att inga band eller känslor har skapats, jag är alldeles för känslig. Det är ju egentligen fruktansvärt att vi bestämmer deras öde, det är hemskt jag känner faktiskt sorg i hjärtat även fast jag vet att djur måste slaktas för deras och för människans skull, men tänk här tar vi fram ett liv som vi sedan skall släcka, fick jag bestämma skulle de få leva tills de blev gamla och somna in.
 
Visst är dom underbara :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Pics

Eftersom Fifa var segare än segast på min och Ericas uteritt igår så bestämde jag mig för att hon skulle få hämta igen sig efter två dagars vila. Så istället fick hon posera som modell, vilket hon verkar göra mer än gärna! Som vanligt tycker jag kvalitén på bilderna förämras ofantligt i bloggen, jag fattar inte!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Smakprov

Fotat lite idag, här är ett smakprov.
 




Ang den coola filmen

Jag måste nu under kvällskvisten försöka lösa det problem som verkar uppstå kring den coola filmen jag lade nedan. Det är i princin omöjligt att det inte kan funka för det finns en matematisk ideé bakom det hela. Så jag skulle tro att ni mina kära läsare gör fel :)
 
Ni får INTE gå diagonalt bara lodrätt och vågrätt. Ni får BARA gå ett steg i taget varje gång han räknar upp. Ni ska alltså inte gå antal steg de siffror han säger utan enbart ta ett steg åt gången varje gång han säger en siffra (räknar upp)
 
Jag kunde gå åt massa olika håll (olika mönster) och hamnade alltid alltid på samma lapp. En matematisk ideé ;)
 
Good luck!




Coolt!

Haha det här var faktiskt lite fränt, testa vettja!
 
 




Beautiful

 




Guess

Gissa hur det här passet gick :)?
 
 
 
Det gick åt helvete. Jag var så förbannad på min älskade underbara sambo som hade gjort mig upprörd och då blev jag upprörd över att jag var upprörd, och när jag satte mig upp på min kära häst försökte hon bocka på stället och dra iväg bara för att hon visste hur arg jag var. Det gick blaaaaa på plan och jag visste att det skulle gå blaaa för jag var så arg inombords att det bara koka i mig. Jag var arg över den förbannade snön (jag som hatar att rida i snöväder) jag såg INGENTING, jag fick kisa och blunda. Fifa gick som en John Blunder på plan, tog inget stöd och drog inte på, det var mes mes mes, jag hade nog varit hyfsat nöjd över det här passet för några månader sedan, men när jag vet vad hon kan och hur hon har gått de senaste veckorna och så går hon så som hon gjorde idag, nu när kameran var på plats, ja då blir man besviken över det. Det fanns inget tryck i hästen. Jag borde inte ha ridit när jag var på sådant dåligt humör INNAN jag hoppade upp, men men dum som man är.
 
Tillslut sket jag i allt och red hemåt, surpuppa som man var. Jag var så arg så jag svor åt varenda bil jag såg, jag svor åt snön som fick mig att blunda hela tiden och jag svor åt gud som inte hjälpte mig. Haha jag är så omogen när jag blir så, så himla fjantig! Men när jag VÄL får någon som fotar så går det käpprätt åt helvete, såklart, whyyy?? Gosch vad arg jag var idag, ett under att hon gick som hon gick egentligen för hon borde inte ha jobbat alls med den surpuppan på ryggen. Jag var inte direkt arg på lilla Fifa, ne jag var arg på situationen helt enkelt och bara arg överlag, vaknat på fel sida och då är det olämpligt om någon retar upp mig, och det är väldigt olämpigt med dåligt väder, och det är väldigt olämpligt att ens försöka få några bra kort och var väl inte så lämpligt heller att det skulle gå så dåligt. Jag hade såna förhoppningar bara att jag äntligen skulle få några fina töltbilder och visa hennes utveckling men icke. Dumma mig. Människan är bra knäpp, känslor som vimmlar i mängder.
 
Nu efterhand ångrar man ju och skäms. Jag betedde mig jättebarnsligt, men vad ska jag göra åt saken? Jag kan inte styra över alla mina känslor jämt. Det går inte ibland tar de bara övertaget så jag tror att jag får acceptera att även mina dagar kan vara riktigt piss off ibland. Det ända jag kan vara nöjd med över idag var att jag valde att rida hem, jag kände på en gång att det inte skulle funka och efter några varv runt plan red jag iväg.. med hängläpp hahaha.




Slowfeeder

I julklapp fick jag en slowfeeder av min familj, inte till mig specifikt utan till min lilla Elmo. Han har under alla år attckerat matskålen, det har i princip sprutat mat runt om honom. Att tugga finns inte på världskartan, det är attackera och svälja som gäller. Han har verkligen varit hysterisk i mat men nu på senaste tid verkar han ha lugnat ner sig, nu kan det ligga kvar mat i skålen, oberörd, han kanske har mognat på sig? Så slowfeedern var väl lite sent ute, och andra sidan så krävs mycket arbete från hunden att få tag i maten, så träningsmässigt, tankemässigt är det ju bra, och det tar verkligen längre tid tills maten försvinner.
 
Piggarna som sticker upp förhindrar hunden lite till att nå maten, men det går, genom tungan och nosen kan hunden slingra kulorna igenom "labyrinten" tills att han antingen får tag i dom eller tills de glider utanför banan. En mycket smart manick och något jag verkligen råder att köpa till dig med en hund som kastar i sig maten!
 
 
 
 
 
 




Love

Tänk er den här lilla sockerbullan i full töltfräs ;)
Hon värmer verkligen mitt hjärta och skänker sån glädje, jag hoppas att alla ni där ute känner likadant för eran lilla pära!
 




Jabbadabbadooo

Meeeen vilken dag! Jag och Erica red ut en längre tur, blev mest skritt men de tölt och trav sträckor som var. Jag kan inte mer än säga att min häst gör mig så glad och hon överraskar mig mer och mer ju tiden går. Så bra som tölten är idag har den aldrig någonsin varit och hon håller tölten jättefint i kurvorna nu tjoooohooooo! Förr hon tappat den vid svängar men nu håller hon den kalas fint, stadigt och uunderbart. Tog och gasade lite extra en sträcka och fan vad det piiiir i kroppen. Jag har märkt att jag svär en del när jag är glad men jag blir ju så fruktansvärt himla superduper jätte jätte glad. Det var vid en bit efter en galoppsträcka som jag tog ner fisen i tölt och det var.. minst sagt ooooooh. Tog sedan ner till trav och.. åh! Det var verkligen en supermysig tur, roligt att få lite sällskap, tror Fifan uppskattar det med.
 
En annan sak som har blivit stora förändringar i är stretchningen, jisses det går att stretcha henne åt alla håll och hon når ju så långt riket går. Ska filma det någon dag!
 
Ja det låter ju som att min häst vore Hvinur frá Holtsmula, haha eller INTE, men jag måste säga att hon går riktigt bra med tanke på att hon inte ens är tränad i ett års tid och jag märker att tölten är hennes grej, jag känner verkligen hur hon laddar och tar i för den gångarten, det bara sprudlar energi och hon rör sig så stort och fritt i kroppen, det är verkligen en härlig känsla!! Jag sätter verkligen min häst till skyarna men hon ger mig sådan enorm glädje i livet och jag lär mig fruktansvärt mycket av den hästen! Hon är häftig.
 




En utmaning men så bra!

Gårdagens ridpass på min lilla fläckiga flicka var verkligen en utmaning OCH fantastisk. Vi tog en sväng till plan som husse så snällt skottat upp (pssst snart kommer en uppskottad ovalbana med) Fifa hade nämligen bestämt sig för att inte sammarbeta och definitivt inte arbeta, usch för sånt kan ju vara jobbigt för kroppen.
 
I skritten började det bra, jag gjorde förflyttningar och såg till att hon trampa in under och vinklade in hasen. Vi gjorde lite krumbukter som uppvärmning.
 
Tog sedan tag i tölten på volten, men serru det gick inte damen med på, så hon slängde med bakbenen åt sidan, runt volten, man kan typ beskriva det som en volvo som bara sladdar runt runt, ja den känslan var snarlik, ELLER så kunde hon studsa "skänkelvikning" åt sidan i tölten och gjordei all sin makt för att slippa jobba. Saken är också att hon gärna fuskar mer att skjuta ut ytterbogen, och där måste jag jobba en del med yttertygeln, vilket Fifa inte ville acceptera. Vilken tur att den envisa hästen har en lika envis matte. Så jag tog och lurade henne lite, tog ut henne på fyrkantsspåret, svängde över plan, en halvvolt, ut på spåret, in på volt, byt varv, sådär höll jag på, tillslut var det inga problem längre på volten. Hon jobbade verkligen jätte jättefint, hon tar i så mycket mer nu och känns jättestadig, hon jobbar igenom hela kroppen.
 
Tog därefter tag i traven och jisses här kom en till utmaning, för trava skulle hon inte, hon skulle rejsa iväg i tölt, hon spände upp sig rejält och tappade bogarna åt alla håll i de få travsteg jag fick in. Hon hade bara tölt eller springa i huvudet så här gällde ju verkligen att få henne coola ner, tar hon inte och slappnar av och tänker lite bakåt när det är för framåt då är det verkligen svårt att få någon trav. Givet fick jag ryta åt henne ibland, men lika mycket som jag skällde fick jag beröma för de rätt hon gjorde. Tillslut, gav hon sig och tog ett andetag, vi travade på volten i båda varven (inte för mycket för att förstöra) Ibland får man ju verkligen sänka kraven, det fanns ingen mening att kräva mer av henne idag även om hon kan bättre, hon hade börjat med passet ganska grinigt och då får man vara väldigt smart för att man ens ska kunna jobba henne på plan en sådan dag, annars kan det gå hur som helst.. typ som den här gången, varför inte besöka diket?
 
 
Så jag var nöjd över traven och gick sedan upp (efter några varv med långa tyglar i skritt) i tölt ännu en gång. Hon började återigen slänga sig åt sidorna så fort vi kom in på volten. Eftersom hon jobbat en bra stund den här gången så ville jag inte rida runt i tölt åt alla håll igen, jag ville bara avsluta passet lite kort med några varv på volten i det hon kan så bra. Så min andra metod var att beröma för minsta lilla steg på volten hon gjorde korrekt, jag berömde och berömde med min röst vid varje rätt. Fifa sträckte på sig och kände sig stolt, ju mer jag berömde i glädjefylld ton desto bättre gick det, helt otroligt men sedan töltade vi där på volten varv efter varv utan några problem, och hon jobbade på väldgt väldigt fint!!
 
Ja min fläck är en utmaning kan jag lova ;)
 
 
 
 
Efter några superfina varv släppte jag på allt och min lilla vän skrittade från plan på långa tyglar, nöjd och belåten med låååånga av slappnade steg, riktig storhästkänsla, men skritten HAR  verkligen blivit finare. Sista biten hem tog jag in tölt igen, vi har våra sträckor där vi har våra rutiner och här hade vi våran sista töltsträcka som ALLTID går bäst och där jag brukar trycka på lite extra sista metrarna.. det var... woooow, fan vad hon börjar trycka på och få power i tölten nu, hon jobbar igenom hela kroppen och kommer framåt så jag vet inte vad, och tempot, det börjar bli bättre och bättre.
 
Som sagt ett pass som var både utmanande och fantastiskt!




The Script - Hall of Fame

Bästa låt just nuuuu!!!!!!
 




Gott nytt år!

Gott nytt år på er kära läsare, här kommer lite kassa bilder år 2013!!
 
 




RSS 2.0