Så ska det se ut!

Jag har hört och läst från folk som inte vet bättre, som påstår att en häst kan omöjligt arbeta i tölt. Rena bullshit skulle jag vilja säga, men det handlar ju om ren okunskap. Den här bilden är ju bara så underbar på Solfari och Johanna. Lite mer mot piaff i tölten, är ingen dålig sak att sträva mot.
 
 

Kommentarer
Agnetha

Självklart ska hästen ridas i alla gångarter. Just bilden på Solfari har jag aldrig gillat, den kastas ju fram ofta i såna här diskussioner. Jag tycker att det ser oharmoniskt och onaturligt ut. ;-p påminner lite om hur man vill ha de stora, amerikanska töltarna.

Svar: Nej men det tycker inte jag, det är ju en stor skillnad på de saddelbred hästarna och just den här bilden i fråga. Här ser man ju att hästen bär sig naturligt och att det är mer åt piaff hållet, saddelbred hästarna däremot sänker ju hela sin kropp, går onaturligt med höfterna och ska gå så högt med frambenen de bara kan. Där tvingar man fram något obehagligt. Det här är ju en riktigt arbetad tölt där hästen välver fritt och naturligt på sin överlinje..
mittangsull.blogg.se

2015-12-16 @ 21:03:54Agnetha

Tänkte mer på Tenessee Walklinghorses. det hade varit roligt att se ett filmklipp från det här tillfället, för jag tycker inte det ser harmoniskt och naturligt ut.
synd eftersom hästen ju är välriden och välutbildad och det finns så många andra bilder som visar honom värdigare. :)

Svar: Haha meeeen det var ju dom hästarna ja menade, blandar ihop :) Åh jag som tycker det ser helt magiskt fint ut :) Ett filmklipp hade varit jättekul att få se..
mittangsull.blogg.se

2015-12-17 @ 07:04:24Michaela

Jag som var där och såg detta ridpass kan säga att detta inte är ett dugg framtvingat utan är ett resultat av just välutbildad och välriden häst som svarar extremt bra på sin ryttares förfrågningar.
Solfari samlades i arbetstölten och då han är så otroligt ambitiös och arbetsvillig samlade han sig mer än vad som var "tanken" och hela han dansade. Det var en fantastisk syn och något som alla borde sett. Finns tyvärr ingen film.

Svar: Ja bara av att se på bilden ser det ju helt magiskt ut, hade varit otroligt roligt att fått se det på film, eller ännu bättre, live.
mittangsull.blogg.se

2015-12-19 @ 11:09:00
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?