Kofan :P

Vad gjorde jag lördagkväll? Jaa.. jag var ute och jagade en kviga jag. Funny bunny NOT. Hon hade dragit ända bort till "grannens" kor och där stod hon utanför staketet och oroade den flocken som stod och skrek förvirrat, det var ett jävla liv. Tjuren var dock väldigt sugen på den nya donnan som var på besök och vallade henne längs tråden. Denna kviga var dessutom den absoluta skyggaste kvigan som var på vift, hundra meter kan du komma henne nära sedan drar hon. Hur fan skulle vi få in denna? Och mörkret började lägga sig, snälla bybor försökte hjälpa till och vi "jagade" den där förbannade kvigan över åkrar, slyn, skog och jag var less kan jag säga. Hemma väntade en nylagad god middag och här stod vi i mörkret, super hungrig, trött och förbannad på kofan :O! Så himla synd att hon är så skygg annars har man ju kunna lockat med henne hem med mat, men icke, hon drar sin kos i full kareta när vi närmar oss. Jag vet inte hur länge vi var ute men hon lyckades springa in i en av kogrannens tomma hage och där stängde vi in henne och slog på strömmen. Än har vi inte tagit hem henne, hon har gömt sig i skogen sedan dess där inne och går varken fram för att dricka eller äta. Så nu måste vi vänta ett par dagar tills hon törs komma fram och äta, så får vi hoppas på att vi kan fånga in henne kring ett par grindar för att sedan få in henne i hästfinka och köra hem henne. Jaaaah, det är inte bara att ha djur alltså.
 
Den skyldige!! Tur att hon är söt.
 
 





Kommentarer
Ida Klausner

Kvigor är minsann inte lätta att fånga in. :/ Vi hade en kviga på skogen i två veckor. Tillslut gick hon till en annan gård där det var fina tjurar och gick in i den hagen. Så bonden var snäll och köpte henne. Sen vet jag en annan häromkring som har en hel kvigflock ute på skogen. De har varit där i flera månader. Planen är att de ska försöka mata in dem när snön kommer, helt omöjligt annars om man inte tar till geväret.. :/

Svar: Ja skygga kvigor är helvetet själv. Tragiskt med hela flocken där i skogen =/ Det gäller att få dom tam ganska fort ifall något sånt här händer. Vi har ju försökt få våra tama hela sommaren genom att ge dom kraftfoder och visst har de blivit en stor skillnad, men man får fortfarande inte ta på dom eller gå fram och hälsa.
mittangsull.blogg.se

2014-09-28 @ 21:22:07
URL: http://idaklausner.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?