Rena stölden!

Jag kommer i fortsättningen fara ner till min veterinär i Sundsvall framöver och vaccinera hästarna. Distriktarna är rena stölden och jag tycker det nästan är skamligt att de tar så mycket betalt.
 
Kaera håller på att grundvaccineras. Första gången spruta vi både henne och Fifa. De tar 15 minuter för veterinären att fara hit (de har en smådjursklinik i grannbyn som de brukar vara i några dagar i veckan och då tar jag hit dom därifrån). 2200:- Gick det på. Idag vaccinerades Kaera igen och hon har en gång kvar för botulism, alltså jag blir ruinerad. Ska det verkligen gå på flera flera tusen för att vaccinera en häst??
 
Nu har jag varit tvungen att ta hit dom för Kaera gå ju inte bara att slänga in i finkan och fara iväg, det blir ju sen när hon är äldre och är både lasttränad och tränad att stå uppbunden, nu har jag inget val än att ta hit distriktarna men alltså.. 2200:- ? Dom berättade att skulle jag ta hästen i finkan och vaccinera henne nere på byn i självaste transporten skulle det gå på 400:- hur sjutton kan det vara sån skillnad????
 
 
 
 





Kommentarer
Evelina

Har inga bra erfarenheter av distriktarna, de har varit stressade och gjort halvdålig jobb vargång de varit hos mig.=(

Svar: Usch =/ Ja du ser.. det finns många dåliga veterinärer!
mittangsull.blogg.se

2013-09-16 @ 13:50:19
URL: http://saintinhell.blogg.se



Frida

Det är helt otroligt när man börjar läsa fakturan med alla avgifter hit och dit. Vi har ganska tur med en veterinärstation här, det är typ distriktarna men det är samtidigt privat så det är inte alls lika dyrt. Vi vaccinerar och kollar tänderna samtidigt på alla, då blir det också billigare.

Svar: Ja det är avgift etfter avgift, bilavgift, basavgift, inställelseavgift etc. Man blir nästan förbannad, kanske de ska ta kommunikationsavgift när de ändå är på gång!!
mittangsull.blogg.se

2013-09-16 @ 13:50:59
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Anna

Jag har en privat veterinär som jag har haft sedan 1983. Han åker ut och gör hembesök. När jag vaccinerar och raspar tänderna på min häst - då får han också lugnande inför tandraspningen - betalar jag ca 1000 kr. Då är det inkl. resor och allt.

Känns väldigt dyrt med 2200 kr när det är så nära att åka för veterinären!!!

Mvh Anna & Tabasco:)

Svar: Men gud vad billigt :O raspa tänder och allt, vad är det för en veterinär ;)?Bodde inte du i Sundsvall:)?
mittangsull.blogg.se

2013-09-16 @ 14:40:10
URL: http://anaby.bloggplatsen.se



tanja deimo

Ja du det är mycket pengar, vi åker själva till atg varegång vi ska vaccinera för då går det på ca 500-600kr beroende på vilken spruta dom behöver sedan går veterinär assistenten bara in transporten och ger sprutan där. Att ta hem veterinär slutar aldrig på under 1000kr!

Likaså böjprov, på atg här betalade vi 2088kr för hälteutredning, på ph-vet 1800kr och då får man så mycket mer för pengarna! Helt klart värt att kolla priserna!

2013-09-16 @ 15:48:09
URL: http://fillstastallet.blogg.se



Agnetha

Ocker i sanning!!! Men räkna in bensinkostnad + ev hyra för släp också innan du åker. Det tog 20 min enkel resa för mig tilö kliniken här i Hudik, betalade 750 kr för botulism+A2.
ca 2 mil+ hyra släp 50 kr alltså lite mindre än halva priset du betalat.


Inte för att vara näsvis men det känns ju lite som "over kill" att vaccinera en två åring? Eller är det tre sprutor för stelkrampen också? (för den behöver hon ju såklart med tanke på såret).
Fast helt ärligt hade jag nog gjort samma. ;-D Sen vet ju inte jag vad ni har för planer, Kaera kanske ska ut och åka nästa Vår och då är det ju bra med vaccin. 0;-) (tänker på ev. betäckning när hon är 3)

Svar: Två sprutor stelkramp och influensa sen efter fem månader ska man ge den en gång till tydligen, botulism kanske jag såhär i efterhand kunde ha skippat även om jag gärna vill ha allt på mina hästar, men inte fan trodde att de skulle kosta så mkt :O ja
mittangsull.blogg.se

2013-09-16 @ 15:54:50
URL: http://agnethagothe.se



Agnetha

Botulism är ju kalas att ha, så sitter man inte i skiten om man måste storbalsfodra. Det är sjukt vad dyrt det är!!! jag övervägde att inte vaccinera men det blir ju så himla dyrt när man ska vaccinera in dem ...

2013-09-16 @ 19:07:12
URL: http://agnethagothe.se



Erika Pettersson

Jag åker iväg och vaccinerar för de är mycket billigare.

Att åka o vaccinera kostar 488kr, men skulle dom komma ut skulle jag behöva betala 1500kr

Vilket skulle bli 3000 kr eftersom jag grundvaccinerade raski oxå.

så har betalat 1400 för att vaccinera två gånger, mycket billigare o bra träning att åka.
oss tog de 45 min att åka dit o hem.
Dessutom sprutar dom i transporten. :)


Svar: Ja hade man en häst som kan stå i finka och som är lugn vid sprutning så är ju det bara galant ju! Men Fifa är ett monster att spruta och Kaera är inte heller särskilt glad i det, sedan är hon inte van vid finka heller. Men som du säger, effektivt och billigt:)
mittangsull.blogg.se

2013-09-17 @ 10:00:10
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Jossan

Jag åkte till en veterinär och vaccinerade Atli men då betalade jag 500kr per gång så 1000kr för grundvaccination betalade jag.. Men jag hade nog fått betala ca 2000kr om jag hade tagit ut honom till mig även om han inte bor långt bort alls...

Svar: Ja du ser, det är verkligen skillnad på att fara till kliniken =/ Har jag alltid gjort förr men nu funkade det inte med lillhästen =/
mittangsull.blogg.se

2013-09-18 @ 11:20:13
URL: http://semtegensis.blogg.se



Anna

Han är jättebra min veterinär!! Han åker ut till hästägare på fm fram till 13.00 sedan har han smådjursmottagning efter lunch och fram till em. Alla våra djur har varit hos honom...häst, hund, katt och kanin:D Helt suverän med djuren!!! Han har verkligen "rätt" yrke:D Han är dessutom tävlingsveterinär på nästan alla tävlingar runt omkring också. Bävar verkligen inför när han går i pension:O Är bara några år bort nu!!!

Jag bor i Umeå :)

Mvh Anna & Tabasco:)

Svar: Åh men det låter ju bara så toppen! Det skulle behövas fler duktiga veterinärer här omkring, för tillfället kan jag bara applådera för en veterinär i vårtat område.
Aaah Umeå lite längre bort då:)
mittangsull.blogg.se

2013-09-18 @ 21:58:53
URL: http://anaby.bloggplatsen.se



Titti

Fy vad dyrt... Vi har haft sån tur att vi har en pensionerad veterinär som åker ut och fixar. Sist betalade jag 1100 för alla 3,då är de ju redan grundvaccinerade i å försig... Det är ju resorna som tar knäcken på en när man tar ut distriktarna,helst på jourtid....

2013-09-21 @ 08:31:36
URL: http://livetpavischan.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?