Pladder

Hemma idag, förskyld. De små knattarna har förmodligen smittat mig, sånt ingår liksom i det här yrket med att jobba med barn, må säga att jag ändå haft det superroligt hitills. Jag har alltid så mycket olika ideér man kan göra med barnen eller inom verksamheten- kanske kan bli lite för kreativ ibland för det handlar ju både om att ha tid och budgett. I alla fall tyckte jag att vi kunde ha det lite spökligt på skolgården, så en eftermiddag tog jag och gjorde ett spöke som vi sedan hängde i ett träd utanför så barnen tydligt kunde kika på det genom fönstret. Blev hyffsat nöjd :) Buuuuuh!
 
 
 
Idag kommer distriktarna för att ruinera mig igen vaccinera Kaera sista botvax sprutan. Jag gruvar mig lite eftersom hon inte alls är lätt att spruta, sist klämde hon in mig i väggen, och jag hoppas för gudselov att jag inte får hit en grön späd lilljänta till veterinär! Jag vill ha en robust erfaren en :P!
 
Lördag (imorgon) flyttar Sollilja. Känns tråkigt, jag får lite ont i hjärtat att Kaera ska mista sin ända vän hon har här - dom andra tråkmånsar hönsar bara iväg henne. De två små leker ju som två dårar 24/7. O andra sidan så får ägaren äntligen ha eget med hästarna o andra sidan så skulle vi ändå sluta med inhyrningar så nu är det stopp med det. Detta var den sista. Däremot hoppas ja mina fina vänner med deras småpållar kan semestra här om somrarna i alla fall. Det är bara komma ni vet vilka ni är ;) Jag nästan tvingar er hit!
 
 
 
Ang frågan jag ställde kring aktion måste jag förtydliga att det var inte ett påstående av mig utan en fråga - grundat av ett rykte. Jag tror inte man kan säga att "så är det", det tror jag inte riktigt om något om saken inte är vetenskapligt bevisad. Därför tycker jag det blir intressant att diskutera med varandra kring en sådan fråga. Jag ger mig inte in på den diskussionen här i bloggen utan jag var enbart nyfiken hur andra ställde sig till "detta rykte". Roligt i alla fall de som vill lägga sina tankar och åsikter.Och Roligast är det ju med mer utvecklade svar, men det kanske är jag som är lite skolförstörd från högskolan, där får man då inte ha korta enkla svar, och visst förstår jag ju tanken. :)
 
I förrgår red jag Fifa för första gången på flera veckor. Det var faktiskt skojigt, men vilken träningsverk jag fick! Går som en gammkärring, eeellleer som om det hänt en liten olycka. Vi drog en liten kortis till plan. Jag tyckte för att ha stått så länge funkade faktiskt det mesta riktigt bra. Tölten hoppade vi. Jag fokuserar på grundgångarterna ett tag till. Jag blev mäkta förvånad att galoppen fortfarande fanns på plats :) Traven var sisådär i höger varv men det hade jag förväntat mig, jag fick klura lite på den och tillslut blev den faktiskt mycket bättre  högervarv. Man ska sluta när det går som bäst!
 
Igår fick våra fina små kvigor fara från gården. De skall gödas upp lite till men på ett "kohotell" innan de slaktas, otroligt sorgligt men vad ska man göra? Jag fick inte ha kvar dom för husse ^^ Trots att även han tycker det är sorgligt, han är ju sån djurvän han. Förmodligen kommer det hem små nya kvigynglingar framöver (som jag hoppas vi en dag ska insiminera), skall bara byggas hage och fixas med vatten och vindskydd - men det gör jag och Martin på ett kick haha ;)
 
 
 





Kommentarer
ekka

Åh vilket fint spöke du gjort!! Vad duktig av dej :-)

Svar: Aaah tyckte det blev riktigt bra :D!
mittangsull.blogg.se

2013-10-25 @ 10:57:21



Hulda

va tråkigt att hennes enda vän ska flytta. Men kanske kommer in någon ny i stallet som hon kan bli vän med? aldrig roligt när dom andra hönsar efter en.

Svar: Nej det är stopp på inhyrningsbiten nu, vi vill inte fortsätta med det mer. Så det kommer ingen vän :/ Men hoppas att hon får vara med lite ynglingar till sommaren istället, hon får försöka hålla ut i ett halvår iaf. Men visst det är astråkigt :( Och inte har jag råd eller tid att köpa mig en till heller..
mittangsull.blogg.se

2013-10-25 @ 12:08:25
URL: http://www.huldaeinarsdottir.com



Agnetha

Synd att Sollilja flyttar. De har som sagt var ut mycket av varann unghästar... men det blir nog bra. :)
Typiskt att bli förkyld det första som händer, välkommen till smitthärden liksom. ;) Vi är ständigt småförkylda och har haft magsjuka 2 ggr sen Li började på dagis.

Spöket är jättefint! Vad kul att du har mycket idéer! Tänk vad kul det blir sen när du är färdig och får börja jobba på riktigt! Det behövs bra och engagerad personal till förskolorna!
Ha en fin helg!

Svar: Ja det är jättetrist men inte så mycket jag kan göra åt det =/ Kan ju inte direkt köpa en TILL häst, hua det har jag varken råd eller tid med.
Ja men det är rätt så kul att greja och dona, det blir ju mycket pyssel, lek och bara massa tok när man jobbar med barn, det är ju roligt :) Hoppas jag kommer få jobb på ett ställe där jag trivs, tydligen är det ingen hit att jobba inom den här kommunen då vi har en del inkompetenta chefer!
mittangsull.blogg.se

2013-10-25 @ 12:30:35
URL: http://agnethagothe.se



Erika Pettersson

Nej vad tråkigt att hon flyttar, men hoppas att hon kan bli vän med någon av de andra två.

2013-10-26 @ 08:11:43
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?