Hur kunde jag?

Egentligen. Hur kunde jag falla för Fifa mer än hennes färg? Egentligen, JA hon var söt men hon var ingen som stack ut i mängden i flocken och hon var definitivt inte social. Haha, det var ju en hel hög hästar där i hagen tillsammans med henne och när jag och ägaren gick in till hagen kom hela flocken, både unghästar och äldre runt omkring oss och "bråkade" om vem som skulle få mest uppmärksamhet. Jaha och längre bort, själv, den ända hästen som inte kom fram och som inte visade intresse, det var ju såklart.. Fifan.
 
Ja, det är klart, jag blev besviken, den ända hästen liksom som visade noll intresse haha det var min det. Det fanns dock en häst som var översocial och söööt som socker, en brun liten Hlin. Jag föll direkt. Så vi bestämde oss för att ta in både Fifa och Hlin. Dock var inte Hlin sutten på än men hon var till salu. 
 
I stallet såg man helt klart vem som var mest vaken OCH ouppfostrad, Hlin. Jag märkte redan direkt att - nej hon är söt och hon är häftig men inte en till sådan häst. Jag hade bestämt mig för denna gång att vara smart. Tidigare hade jag bara haft heta, dominanta och lite sämre psykiska hästar som jag bara haft massa jobb och tok med och som jag även aldrig riktigt kännt mig hundra trygg med. Den här gången skulle jag ha en trygg och "lättsam" häst.
 
Jag sadlade Fifa, hon var fortfarande totalt ointresserad av mig och surade lite när jag drog jorden.. haha alltså varför köpte jag den hästen kan man undra? Ja hörrni hon var lugnet själv. Jag brukar ofta känna mig osäker på nya hästar även på den "snällaste", men jag kände mig så himla trygg på den här hästen, jag kunde slappna av till max trots att jag inte kände henne ett skvatt. Fifan hon var bara sutten på några gånger och hade knappt varit utanför gården vad jag förstått. Det första vi gjorde var att rida förbi vägarbete med massor av traktorer och ljud, Fifa gjorde inte ens en blink. Vi fortsatte bortåt och tog en galopprejs, Fifa lyssnade på mig och kände sig inte i behov att dra iväg med de andra (men så kom vi sist och hon var inte särskilt snabb)
 
Jag ville testa en sista sak innan vi for därifrån. Hon hade ett föl vid sin sida som de inte hade avvänjt än och detta var något som jag befarade, att Fifa skulle bli tokig att lämna fölet OCH hur hon skulle bete sig att vara ensam, för min förra häst blev helt hysterisk så fort jag tog ut henne ur hagen från de andra. Så jag tog en promenad med henne, utan någon från gården eller någon annan häst. Fifa sa ingenting, hon var så lugn och följde mig så snällt där vid sidan. Gud vilken skön häst!
 
Jag tror att det är mitt förflutna tillsammans med mina.. lite mer tokiga hästar som gjorde att jag valde Fifa, för hon  utmärkte sig inte just mer än sin fina färg och då kunde jag inget vidare mycket om gångarter heller, men idag är hon ju stjärnan själv, det lyser om henne och hon är en helt annan häst. Innan var hon inte mycket för världen och vad man har hört på senare tid när hon precis kom till Sverige var ju heller ingen hit, men Fifa har blivit speciell för mig med tiden, hon har blivit en fantastisk vän, för evigt..
 
Så tack alla andra tokiga hästar, jag vill tacka er som fick mig att ta hand om Fifan!
 





Kommentarer
Erika

Ni två hör ihop. :)
De är bara så har aldrig träffat er två tillsammans, men det är liksom ni.
Kan inte tänka mig att du en dag skiljs från henne, säljer henne eller något.

Du & hon det är liksom ni.
Ni verkar ha en sån underbar kontakt. :)

2012-10-20 @ 10:11:38
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Erika

SV
Jo vi människor är nog mer känslomässiga än vad hästarna är. ;)
men tror absolut hon tycker om dig de måste hon göra annars skulle hon inte trivas o trivs gör hon ju. :)

Sadlar är skit svårt.
Nu tror jag min fortfarande ligger bra, eventuellt ta bort padden då hon börjar växa + bredda sig.

Dessutom växer hon nu så värt o göra en koll då oxå.
I fall hon har växt värk. :)
Hon är ju högre i bak delen än i fram delen så om hon blir lika hög som i bak kommer hon o bli 146 :)
med skor på då.

2012-10-20 @ 13:54:03
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Josefine

Håller med Erika. Ni två hör verkligen ihop! Ni är så himla fina tillsammans, jag ser verkligen upp till eran relation ska du veta!
Kramkram!

2012-10-20 @ 16:42:30
URL: http://Isbitarna.se



Alexandra

Vilken helt underbar historia! Så himla glad att det går så bra för er. Ni två är verkligen gjorda för varandra. Så fina!

Jag känner verkligen igen mig i dig, jag ville också ha en trygg och lugn häst. Det gick väl lite si och så.
Jag har haft tre hästar och alla har varit varit lite "bråkiga". Rák är ju inte bråkig så men hon är nog lite för mycket häst för mig. När jag köpte henne var jag oerfaren och visste inte vad man skulle leta efter. Hon hade enormt mycket tölt och det var nog det jag trodde var det som räknades. Mina andra två hästar hade ingen tölt, den ena passade bara och den andra travade.
Jisses vad man har lärt sig under åren ändå. Skulle jag köpa ny häst nu skulle jag utan tvekan ta med någon som kan hästar och sen kolla på flera.
Ja, en liten utsvävning sådär :P

2012-10-21 @ 13:12:44
URL: http://barefootangel.blogg.se



Nina Liljedahl

Vilken tur att du bestämde dig för Fifa! Där ser man, det är inte alltid första intrycket som är det rätta.
Nu har ni ju en alldeles underbar relation ni två, som jag tror att vi är många som är avundsjuka på :)

2012-10-22 @ 10:40:04
URL: http://stallskogalund.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?