Sigur frá Hólabaki

Jag är kär kär kär. Upptäckte denna skönhet i en annan blogg och vilken häst! Jag är kär, inte bara för den helt magiska färgen utan hela utstrålningen och lätta maffiga steget, han rör sig som en gud och har en utstrålning som heter duga, vilken häst! Någon som vet mer om denna krabat i psyket o.s.v? Hur fasen kan jag ha missat honom? Vilken tur att jag fått hem hengste katalogen 2012, en katalog om de främsta internationella hingstarna, den är riktigt smaskig att kika i kan jag lova, där finns bland annat Sigur!
 
 
Han har 9:or i tölt, trav, spirit och form under ryttare. Han har 8,5 i Galopp och kort galopp, 7,5 i skritt och 8 i kort tölt. Han har en totalbedömning på 8,37. 
 
Han står i Österrike  --> Sigurs hemsida 

Skicka små spermisar tack haha!
 





Kommentarer
lina

Mysig blogg du har! Gillar att kika in här. Ofta när jag ser sådana här exempel på "duktiga" (antar jag?) islänningar så ser det så onaturligt ut, nästan extremt. Om du förstår? Tänker på Tenesse-walking hästar nästan när jag ser videos som denna ovan. Då syftar jag främst inte på skritten, traven och galoppen, utan de andra gångarterna. Tycker du det ser naturligt ut? :) Jag är ju som du säkert redan har märkt väldigt okunnig inom isis-världen. hehe. Men ja, det är känslan jag får. Hoppas du inte tar illa upp, för det är bara en allmän reflektion från min sida :) Vore kul att höra din åsikt, kanske i ett inlägg? Kram på dig!

Svar: Jag tar inte illa upp :) Jag kan förstå att tölten över lag kanske ser konstig ut för ovana. Saken är att hästen på filmen i fråga sätter sig verkligen på rumpan, lyfter ryggen, samlar sig fint och lättar fram med hög aktion, titta noga på bakbenen vad hästen sätter sig och trycker på och får en naturligt fin aktion, en välriden häst skulle inte kunna gå så :) Vikter brukar man kunna ha på islänningarna för att främst hjälpa dom med takten, de kan ( med alla sina gångarter ) ha lite bökigt att finna den rätta takten och då hjälper vikterna många gånger till stor del, sedan att de får mer aktion är ju ett plus i kanten och som man gärna vill visa på tävlingsbanan :) Ju starkare dom är och ju mer de bär sig desto bättre blir aktionen, de orkar bära upp sig, bakdelen bär upp fram :) Sedan finns det faktiskt hästar med bra aktion utan att de använder rumpan så mycket, men de brukar även "icke islandsfolk" kunna se.
Här har du Korgur, en snygg hingst med naturlig aktion, på filmen har han inga vikter alls utan rids bara av bärkraft av duktig ryttare :)

http://www.youtube.com/watch?v=npGyT4jQ8do

Om du tittar på dressyrhästen Totila så har han en enorm aktion, väldigt lik islänningarnas aktion, man kan nästan jämföra han och en välriden islandshäst med aktion :)

Tenese walking horse är jag inte så kunnig om, men där använder de ju många gånger totalt onaturliga medel för att enbart få fram höga lyft, ryggen "bryts" och hästen jobbar inte naturligt genom kroppen, jag kan tycka att man där många gånger verkar bara fokusera på aktionen och att det ska vara snyggt. Sedan finns det många Tenesse hästar som jobbar på väldigt fint också, men jag tror den det finns lite för mycket manipulerande medel i den världen.
mittangsull.blogg.se

2012-11-29 @ 17:12:25



Paulina

Snygg! :) Men den ser ganska lite ut, vet du hur hög den är? :)

2012-11-29 @ 18:57:58
URL: http://fotopaulina.blogg.se



Fia

Har sett honoom i tre olika bloggar nu tror jag, undrar varför han plötsligt blev så popp? Haha Men fin, det är han! :) Avkomma med honom? Hade inte sagt nej..

sv; Vad jag vet, haha ;) Skulle inte säga nej till en avkomma efter honom heller.

Det var lång-låg bilden vi pratade om då :)

2012-11-29 @ 19:45:24
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se



Anonym

Jösses vad häftig!!!

Sv: Jo nu ska jag berätta hur jag tänker...
Vi har ingen sådär JÄTTEbra veterinär här uppe.
Ingen som jag verkligen bara tänker JA HONOM SKA JAG HA!
Men i slutet har jag fått mer och mer råd och tips av en kompis, som även jobbar hos Katie och Daniel.
Dom tre har lagt ner fruktansvärt mycket tid på att hjälpa mig med Kvistur. Dom kontaktade Florian Lackner som håller till i göteborg och neråt.
Landslagsveterinär för svenska islandshästförbundet osv. RIKTIGT GRYM som jag alltid drömt om att kunna åka till.
Han AVSKYR behandling med kortison och tror inte ett smack på att Kvistur skulle ha höftledsinflammation.
Vi hade ett mycket givande samtal idag och det fick mig att inse det du tidigare skrev till mig.
Han skrattade mer eller mindre åt att man behandlat en FEMÅRING i höften 2 ggr när det förmodligen inte ens är där felet sitter. Han är övertygad om att det är något annat.

Han sa; Du måste åka till en veterinär som utreder din häst på ett SERIÖST och PROFFISIONELLT sätt!

Han i sin tur rekommenderade en kille som bor närmre mig, och annars kommer vi att åka till göteborg = ca 50 mil.

Hästar gör en galen :) Tur dom är söta!

2012-11-30 @ 00:52:00
URL: http://thereseflodin.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?