Hos kiropraktorn

Fyfasen vad härligt att få bekräftat att man faktiskt känner det små ting hos sin häst. Idag var vi hos kiropraktorn och det jag har kännt stämde in på det kp hittade. Fifa hade en liten låsning i höger länd och bak som SI- leden. Jag sa faktiskt ingenting till kiropraktorn från början, jag ville att hon skulle känna igenom och behandla innan jag berättade hur jag upplevde Fifa i ridningen o.s.v Det träffade ju så himla bra när hon förklarade var "felet" satt.
 
Fifa har kastat mig till vänster sida hela tiden, jag har nästan fått hängt lite åt höger. Fifa drar då upp höger sida för att hon har en låsning och förkortade muskler där, men detta är ju inget nytt, det är precis på dessa ställen som min nya veterinär har varit med på shochwave och där jag fått massera extra mycket förr. Så kp knäckte lite och tog lasern, sedan är det upp till mig igen då att massera och stretcha... igen.
 
Fifa var jättemjuk och fin i hela kroppen, lös i bogar och överallt, det var bara höger länd och bakåt som var lite låst men inga jätteproblem alls. Lina har många gånger nämn hur lös och mjuk Fifa är i kroppen, så det känns väldigt skönt att man inte är totalt värdelös haha, men det känns extra skönt att jag faktiskt känner min häst så pass väl, att jag känner när något kanske "inte står rätt till" och att jag ändå kan känna till vilken grad. Jag visste att det inte var något större fel på Fifa, jag ville mest kolla upp henne för nyttighets skull men samtidigt så var jag säker på att någon form av låsning skulle upptäckas då hon kastat mig åt vänster och kännts lite.. sne.
 
Jag berättade även om Fifas skönhetsfel i ryggen. Kiropraktorn kände på dessa två tornutskott och de rörde sig precis som de skulle, helt perfekta. Torntuskott kan se olika ut, en del ligger lägre och en del ligger högre o.s.v. det var inget som var speciellt ovanligt eller som behövde vara påverkande sa hon. Känns så oerhört skönt att jag hittat både en riktigt seriös och väl omtalad veterinär samt kiropraktor.
 
You go giiirl!
 
 
 
 
 





Kommentarer
Jenny

sv: Just därför man kan ta hjälp av en bom innan hindret så hon kommer lite närmare :)

Börja att travhoppa hindret med en bom på marken 2.5m före. Gör en halvhalt strax före hindret.
Sedan när ni känner att ni är redo för gallopen så ha bommen på 2.5 till 3m (beror på hur stora steg hon tar) så hon först galloperar över bommen innan hon hoppar hindret.

Om du hoppar utan bom på marken så gör en halvhalt ca 4 gallopsprång innan hidret.

Hoppas det går bra! :)

2012-11-05 @ 20:40:40
URL: http://jen81.blogg.se



Jenny

Ändrade mig! Det ska va 2m innan hindret på travbommen! Men de där känner man efter ett tag vad som känns bäst, men börja med 2m före.

2012-11-05 @ 20:42:10
URL: http://jen81.blogg.se



Jossan

Stretchar du inte hela tiden med henne? :)

2012-11-05 @ 22:44:55
URL: http://semtegensis.blogg.se



Fia - med islandshästen som passion

Åh, lät bra det där! :D Och man får ju en så "bra känsla" också när man anar själv, var och hur, och får bekräftat av ett proffs sedan! (oj, så dåligt formulerat, men du förstår nog vad jag menar..) Imorn får jag också ut kiropraktorn, ska bli spännande!

sv; Ja, man är ju bra dum ibland, haha. Jag är "livrädd" för kameror, tappar fokus, spänner mig, slutar andas o. blir stel. Pucko, haha x)

2012-11-06 @ 02:17:06
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se



Titti

Vilken kiropraktor har du? Å vad brukar det kosta? Lite sugen att låta nån sån gå igenom B bara för saken skull.

2012-11-06 @ 07:31:03
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Agnetha

Å vad skönt att det var bra! :-)
Det var en artikel i Islandshästen för något år sedan om just SI-leden och Islandshästar ...

2012-11-06 @ 07:43:37
URL: http://Agnethasfundror.blogg.se



Erika

Va skönt att hon är kollad nu. :)
Jag tycker oxå de er skönt o göra en koll då o då. :)

Stort plus att du känner henne så väl att du känner när det är något.

2012-11-06 @ 09:03:33
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Ida Klausner

Skönt att få det bekräftat det du misstänkte! sv: tack så mycket! :)

2012-11-06 @ 10:55:02
URL: http://idaklausner.blogg.se



Fia - med islandshästen som passion

Haha, jap det var han ;) Tror de flesta känner till honom, känns så.. Vad har du hört om honom? Jag har hört väldigt olika. Men förra gången han behandlade var det stor skillnad i varje fall. Och han är så där konstig att man bara gillar honom, jag iaf, haha.

Hehe, ja, de har ju en tendens till att göra det ;) Dock tror jag inte han överdrev så mkt nu, jag har ju själv känt av det här, och jag såg ju när han böjde och vred o. vände och allt vad han gjorde, hur svårt hon hade för det. Om du menade stelheten i ryggen alltså? :)

Ja, fan vad knäppa vi är, haha! Synd bara man inte har så många chanser att öva på det bara.. Men, liksom. Det är ju VÅRA bilder. Ingen annan behöver ju se dem om vi inte vill, och vi kan ju själva välja vilka, eller om vi ens lägger upp dem..? Brukar jag försöka tänka innan, funkar inte;) Men är ju sant!

2012-11-06 @ 23:02:53
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se



Fia - med islandshästen som passion

Haha, jasså, det var han det!

Har hört folk säga att han "bara har en checklista han följer", alltså, knäcker bara samma sak på alla hästar, inte ser till allt liksom. Men jag vet inte, har hört mycket gott om honom, och han är väldigt uppskattad här omkring. Men, jag lär ju märka när jag sätter igång henne igen hoppas jag :) Men, förra gången märktes det skillnad i varje fall! :)

2012-11-06 @ 23:27:30
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?