Slår ihop rejält!

Ja vad kan man säga om dagens ridtur. Den gick bra som vanligt :) Åh det är så skoj att rida igen. Den här gången var det inte alls svårt att få in trav, men det smäller jävlar anamma om hovarna och hon bara kastar fram traven, lite som hon: Nu ska jag få det här gjort. Efter några travsträckor och vi skulle lägga till en ytterligare trav så reagerade hon lite, hon ville verkligen inte upp i trav. Jag tror inte alls hon gillar det här med att trava, eller tror, det klart det gör ju ont när hon smäller i bakhovarna i framhovarna, hon är ju alldeles blå där! Lillan.

Min veterinär har sagt att man kan sko om henne så att överrullningen blir snabbare och bättre. Att då vända på skon, så att skon sitter bak och fram på framfötterna. Detta skall jag be min hovslagare göra nästa gång, han kommer om två veckor, jag hoppas det gör skillnad.

Nu vet jag inte riktigt hur jag skall göra. I tömkörningen slår hon faktiskt inte ihop som hon gör i ridningen, men det går bara inte att tömköra någonstans nu. Min plan (som är en provisorisk plan på en åker) har tinat upp till gegga. Så där kan vi inte vara. Så då vet jag inte alls, det finns ingenstans att hålla till, måste vänta tills snön är borta och allt torkat upp. Med det blir det ju väldigt lång väntetid tills vi kan börja tömköra igen, känner mig lite pressad faktiskt. Får rådfråga veterinären. För jag tror att traven tränas bäst under tömkörning och det är främst traven känner jag som hon behöver träna för skadans skull.

Sista biten hem fick hon tölta. Hon har en sån fin och trevlig tölt. Hon är kanonhärlig att rida. Nu får jag till och med samla ihop henne och jag känner så väl när hon lyfter ryggen i den här sadeln. Hon är så mjuuuk och lyhörd och känslig och helt bäst! Härligt härligt härligt. Jag får se om jag skall skita i traven tills hon är nyskodd faktiskt. Idag provade jag även spansk skritt från ryggen, fast stillastående, inga problem alls :) Längtar tills jag får rida igen ^^

                                              Bild från förra våren :) Gumms i sin morgon yoga!

            


                                                                           Linda





Kommentarer
Q med ridtravare i fokus!

Det är lika kladdigt och lerigt här så man blir minst sagt begränsad i sina ridmöjligheter =/ Jätte tråkigt är det men jag går efter principen just nu att huvudsaken är att dom får komma ut och röra på sig.Finns ju en del att lira med i skritten Så det behöver inte bli så där vansinnigt tråkigt.

Hur långt har du till närmsta ridhus?

mvh/Q

2012-03-15 @ 17:38:53
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Erika

Trist att de är så geggigt. :/

Men härligt ändå att de känns så bra nu. :)

2012-03-15 @ 18:00:22
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Jenny S

Sätt på henne boots så får hon inte blåmärken i alla fall :)

2012-03-15 @ 19:12:15



Hanna o Goliath

Att vända på skorna tror jag inte blir mycket bättre. Har du hört talas om Natural Balance-skor? http://www.altahoofcare.se/naturalbalance.html

2012-03-15 @ 19:18:30
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Paulina

Hihi, Saga behöver nog också lite yoga :D

2012-03-15 @ 19:46:07
URL: http://fotopaulina.blogg.se/



Bonnie

Royal skos ju för snabbare överrullning fram för att hinna få undan framfötterna, har comfortskor med sidkappor och kort tå på honom och det har hjälpt en hel del!

2012-03-15 @ 20:06:55
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

kolla upp med vet låter ju som en bra idé! Men jag håller med dig om att det kanske är bättre att rida tölt eftersom hon slår så mycket i traven. Eller kan man köpa några skyddsboots?

2012-03-15 @ 20:13:43
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



tanja

hon är så förbannat söt :D

2012-03-15 @ 20:23:59
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Alexandra

Men ååååh, jag blir helt varm av att läsa de här. Så HÄRLIGT! Glad för er skull!

Fungerar det inte med några boots eller liknande så hon får lite skydd på hoven när hon slår i?



Supersöt bild på henne :)

2012-03-15 @ 21:05:52
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Carla

Man kan göra otroligt mycket med "lite" skoning. Har man en hovslagare man har förtroende för och som man vet är kunnig kan mycket gott ske. Men är det någon som inte vet vad den gör kan det också gå otroligt fel. Min kompis ponny fick belastningsfång så till den milda grad att han hade påbörjat mild rotering av hovbenet för att hovslagaren hade totalt verkat och skott helt galet och det var inte förrän hon bytte hovslagare som den nya hovisen upptäckte att något var tokigt och bad henne åka in och röntga.



SV: Vi får se vad den nya blir :) Han har alla möjligheter att bli otroligt, otroligt bra men man vet ju aldrig. Han är väldigt ung, född 2008 så det gäller för mig att skynda långsamt och förvalta hans talang väl. Kan tänka mig att man blir lätt ivrig när man har en sån talangfull häst, som han är. Som 3,5-åring töltade, travade, skrittade och galopperade han i form med bra framåttänk, gick först som sist utan att tveka. Härligt! Ska dit på lördag och rida honom :) Han kommer hem i början på april.

2012-03-15 @ 21:29:25
URL: http://carlavestin.blogspot.com



Helena

Hehe ja då luras nog bilderna allt :D hon är snart 11 år och i ganska bra tävlingskondition. Ska dock tränas upp till ännu bättre form under våren. Vi ska tävla massa. Hon är inte heller direkt den smäckra typen tycker jag. Dock är hon ju mindre än många andra. 134 i manken är hon.

Har bara haft Tyra i ett år och eftersom hon är min första islandshäst har det tagit lite tid för mig att hitta tölten bland annat. Vi har utvecklats sjukt mycket senaste halvåret o jag har tyvärr bara bilder från tidigare men ja lägger upp det på min blogg så får du se :)

2012-03-15 @ 21:54:59
URL: http://islandstyra.blogg.se/



Jossan

Värsta hingsten! Jag kan bara säga att jag är lite smått kär i din häst också ;)



Sv: ja visst blev han snygg! :D han kanske blir snyggare för att han är en HAN ;) jag tycker inte riktigt att ston har den effekten dom e alltid lite söta på något vis även om dom kan vara snygga också men söt heten finns alltid där ;) det är min åsikt men Fifa tycker jag ÄR snygg i rött. Hon skulle nog inte passa lika bra i någon annan färg. :)

Tack igen för dom fina headrarna! Ska fixa det imorgon :)

Kram!

2012-03-15 @ 23:05:56
URL: http://semtegensis.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?