Första ritten

Ritten med Fifa idag. Jag kan säga såhär: Jag har aldrig ridit en sån obekväm och trög häst, såhär dålig har hon aldrig gått någonsin, men great liksom! Känns ju prima. Jag lovar hon kändes som en åsna, en planka, en häst som dök. Ja het häst har jag då inte. Den där vigheten som hon visar på stretchningen, släng mig i väggen :P Usch usch usch, jag fick ju knappt ta henne i munnen heller, jisses.. jag kände en sådan ledsam känsla i hela kroppen- min häst är totalt förstörd och det här kommer aldrig att gå. Vadå typiskt jag att tänka det mörkaste?

Vi focuserade enbart på takten och energin. Väcka henne lite och vi töltade mest under den lilla runden. Vi fick in både ren tölt, trav och galopp. Traven var inget vi focuserade på idag, den kom bara in då hon tappade någon av de andra gångarterna. Oj, det kändes verkligen som att hon lyfte fram rejält! Men ack så stelt och ojämnt, den där halta känslan. Galoppen tog hon gärna till, tölten blev bättre och bättre ju mer vi töltade, hon längde steget bättre på slutet. Dock var det ingen mening med att få henne att söka sig till bettet och få henne mjuk och fin, det här blev mycket gunghäst = svank puppa med nosen i vädret. Det får bli så ett tag ska bli himla intressant att rida henne imorgon, första gången brukar alltid kännas extremt skit.

Hemma bytte jag bett från nova bett till tredelat med rörliga ringar och testade lite på gården. Hmm kanske tog hon emot bettet bättre? Eller inte? Hon ställde sig iaf mer till höger med det bettet och om det var en slump eller ej kan jag inte säga.

Sadeln ligger i alla fall på sin plats vilket är skönt! Känns ovanligt faktiskt och då har vi ridit i nerförsbackar, galopperat, travat töltat och rajtantajtan. HÄRLIGT! Men så är hon i rätt så fint hull nu också, såhär smal har jag nog aldrig haft henne.

Idag hade jag på mig riktiga ridkläder för första gången på länge, det var sååå skööönt :D Smidigt och lätt! Jag gillar verkligen mina ridbyxor, de sitter som en smäck kring rumpistumpi ;)

                       



                                                                                Linda





Kommentarer
Sessan

Jag var iväg & röntgade rygg & höfter. Säger man fortfarande lasarett eller säger man bara sjukhus nu förresten?

2012-03-02 @ 17:46:18
URL: http://impalaa.blogg.se/



Sessan

Tack förresten, blev väldigt glad när jag såg snödropparna :)

2012-03-02 @ 17:46:55
URL: http://impalaa.blogg.se/



Frida

Hon är ju så ung så det kanske blev lite ovant nu när du inte ridit på ett tag, det blir nog bättre efter några gånger :)



Svar: Jaa :D



Aha :/ Men om han kunde springa efteråt var ju inte själva klippet så farligt iallafall.

2012-03-02 @ 17:50:29
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Erica

Super tack gumman! Höll fan på hela kvällen innan jag blev nöjd! :P



Vad tråkigt att det inte kändes bra men kanske är så när hon inte blivit riden på ett tag och hon inte är helt frisk.. Kanske känns bättre när du ridit några gånger.. hoppas de iaf..



Jo, jag förstår ju att du känner dig ledsen! De får man göra men ta inte åt dig och känn dig dålig för de vet du att du inte är.. Olyckar händer så himla lätt! Ja, jag tror du är duktig på klippa hans klor men jag kan berätta/visa vad jag fick lära mig på skolan och vad jag själv har lärt mig. KRAM!

2012-03-02 @ 18:07:17
URL: http://minsvala.blogg.se/



Carla

Åh, dina stövlar - visst är det Muckboots? I vilken strl har du de?

Jag funderar på att beställa ett par, men vet inte om jag ska ta min normala skostrl eller beställa ett par i en strl större.

Vad tycker du om de? Är de kalla och vill man kunna ha ett par tjocka strumpor i?



SV: Sinfo ska betäckas, om allt går som det ska, i maj/juni.

2012-03-02 @ 18:50:56
URL: http://carlavestin.blogspot.com



Q med ridtravare i fokus!

Vet du Linda..De där tankarna tycker jag att du ska slå bort för du ska inte tycker jag i det här läget slå ner på varesig din häst eller dig själv.Det är första turen på väldigt länge både för henne och för dig tillsammans .Sänk framförallt kraven på dig själv och nöj dig med väldigt lite.Det är skillnad på att stretcha avsuttet och med belastning uppifrån för hästen.Det upplevs annorlunda för musklerna och hon har dessutom kanske eventuellt ett smärtminne från den uppsuttna träningen sen innan och det kommer ta ett tag för henne att slappna av och finna ro och förstå att det är ok att ta i och slappna av i vissa muskelgrupper.Och inte är din häst förstörd.Ni har precis börjat eran resa till något bättre som ni båda kommer lära av och bli starkare av framöver.



sv:Har du vägarna förbi dalarna någon gång och har tid så får du gärna komma förbi så ska du få rida mina "odjur" för mig ;-)

mvh/Q

2012-03-02 @ 18:51:22
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Kerstin

Min förra dam blev lika på rakt bett, men du kanske haft Novabettet tidigare på henne? Men vad härligt att sadeln ligger!!! Har du en ny eller är det bara för att hon är i trim nu? Och ang kläderna så kan jag bara hålla med, ljuvligt att få slänga täckbyxor och vinterjackan in i garderoben igen... Eller iaf låta dem hänga kvar inne.. hi hi

2012-03-03 @ 08:44:25
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se



Paulina

Tråkigt! Men, kanske är dina förväntningar för höga för första ridpasset? Hon kanske är lite stel och när hon inte är riden på länge är det inte är så konstigt? Men jag förstår hur du menar, det är så hemskt när allt inte känns bra. Det är ju ens lilla hjärta man rider ;)



Kämpa på och jag tror att ni kommer att bli så fina tillsammans! :) Lite mer träning och sedan får vi se upp på tävlingabanorna! :)



Kramar på dig!

2012-03-03 @ 09:05:09
URL: http://fotopaulina.blogg.se/



Mikaela

Skönt att rida igen:) Kom ihåg att inte rida igång förfort när ni inte har ridit på ett tag, låt det ta tid:)

2012-03-03 @ 10:15:34
URL: http://svippostina.blogg.se/



NIna L

Jag tror också att det kommer att bli bra för er till slut, men det tar kanske ett litet tag till.

När jag börjar rida en häst som vilat länge eller som har konvalecens, brukar jag bara skritta den första veckan. Sedan smyger jag in lite andra gångarter, men det får ta tid innan jag rider fullt ut. Kanske är inte Fifa mogen för mer än skritt i kroppen ännu, när du sitter på ryggen? Du kanske ska spara de snabbare gångarterna till när du tömkör henne, nu i början? Du vet säkert bäst när det gäller din häst, det var bara en tanke.....



Sv: Min kamera är ju bara 14 månader, så jag tycker nog att den borde hålla längre än så. Dessutom var den dyrare än tre till femtusen, så jag skulle verkligen inte ha råd att byta varje år. Lite kqavaliite borde man ju få kräva, tycker jag. Jag har en Nikon D90 och det ska ju egentligen vara bra kameror, jag ska försöka provfota lite olika grejer och sedan jämföra med bilder från förra året då kameran var ny. Är den sämre nu får jag ju lämna in den.

2012-03-03 @ 11:55:27
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



agnetha

harkel eh.. bettlöst?

2012-03-03 @ 19:10:25
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Gullan86 2 islandshästar

Ett tips, testa rida i repgrimma/sidepull nästa gång och se om det är någon skillnad.



2012-03-04 @ 00:45:00
URL: http://gullan86.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?