Fifa för ett år sedan - bilder

Det här är Fifa och jag för ett år sedan. Ja jag säger ingenting jag förutom att vi båda har utvecklats, nog för att hon började töltsättas här men. Att sedan äntligen få rida i en sadel är ju verkligen en stor lättnad. Hua för barbacka tiden även om den var mysig ibland, men svårt att utvecklas och rida ordentligt. Här har jag då ägt Fifa.. få se nu.. i ca fem månader.





    

                 

        

                                                   



Linda






Kommentarer
Jenny

Jaså tack d e inte min header d e en sån gratis header ;D

Har plockat ut lite foto så jag ska ha nåt liknande som headern fast m egna foto. Men d e verkligen inte d lättaste å välja ut några när man har några tusental foto ;D

2012-03-13 @ 17:51:48
URL: http://backaskog.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Att hon är kort i musklerna tror jag också.Så det är inte det det handlar om. eller ju på sätt och vis.Det jag tror i dagsläget är att hon skovlar på med hb .Något adekvat bärande blir det inte där utan det släntar med bara eftersom hon är oförmögen ännu att bära med den muskeln där hon har problem.Och när hon väl vinklar till höger bak tippar hon in hasen för att slippa bära jämt på den sidan.

För att hon ska bära mer behöver hon vinkla om sina leder i bakbenet och bli kvickare .För att hon ska kunna komma mer korrekt under sig med sina bakben behöver muskeln där hon i dag är kort längas ut och andra muskler kortas för att bära.Enkelt förklarat .



Jag har suttit och tittat lite på hur hennes benställning ser ut på de bilder du lagt upp och funderar på om man på något sätt kan hjälpa henne via skoning med överrullningen så att hon inte slår på sig så mycket? Har du pratat med din veterinär om detta? Tycker det ser ut lite som i bland på dina bilder att hon ev har en något bakåtbruten tåaxel vilket gör att överrullningen inte funkar optimalt.Nu är hon ioför sig väldigt lurvig om benen så det är svårt att se haha så jag kan mycket väl ha fel. Om det nu är så att tåaxeln är bakåtbruten gör detta också sitt till i hennes rörelsemönster nämligen.

mvh/Q

2012-03-13 @ 17:54:32
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Q med ridtravare i fokus!

sorry för en massa svammel har bara yrar med min feber känner jag. hoppas att något blev begripligt.Det finns några bra sidor på nätet som förklarar vad de olika musklerna gör.Har du tittat på dessa för att få en bättre förståelse för vad problemmuskeln har för syfte när den funkar som den ska?

mvh/Q

2012-03-13 @ 17:57:20
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Agnetha

Oj.. ett år sen. jag har verkligen följt er länge. Värsta stalkern? ;)

Fin hon var där, fortfarande, och som du säger har ni utvecklats mycket: trots att hon ju faktiskt varit skadad så länge också.



Trist att ni hade en dålig dag. vad dumt sånt där blir jämt: man tänker "jag ska sluta nu" osså gör man ändå inte det... :-p nya tag i morgon! eller i övermorgon då kanske?



SV: ja, det är jag som ritar. i paint! ;) Går snabbare än att fota och hur fotar man en dröm?! ;D

2012-03-13 @ 19:09:11
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



jossan

Skillnad :D Vilken liten och tanig rumpa (främst) hon hade där. Mycket finare nu :D

2012-03-13 @ 19:33:48
URL: http://minfux.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Det går jätte bra att länka om man använder sig av ctrl V =)



Här har du en bild på bakåtbruten tåaxel

(bilden till vänster)

http://www.hovslagarkliniken-vollsjo.se/DSC05670.JPG-for-web-NORMAL.jpg



Jag tycker faktiskt din veterinär är inne på en linje som är i samklang med vad jag tror .Men vad tusan vet jag egentligen? haha..Det är svårt sådant här hur det än är och att veterinären vill prova tåöppen sko dock är det väl lite problem med det när det gäller vinterskoning har jag för mig så det kanske man ska vänta med.Men ring och hör hur han tänkt. En tåöppen sko stabiliserar trakten och ger stöd åt strålen och snabbar på överrullningen så han verkar vara inne på lite samma spår som jag.

den typen av skoning ser ut så här.

http://blogpress.w18.net/photos/10/06/29/s_1958.jpg



att Fifa väljer tölten och även galoppen är inte så konstigt eftersom hon inte behöver belasta Gluteus medius riktigt på samma sätt som i traven.Och att hon ställer sig till höger beror troligen på att hon är kort i sin högersida jag personligen skulle ta det i ordningen att hon får gå ställd så och själva travtaken blir viktigast och sedan börja böja henne runt vänsterskänkel och ställa till vänster för att läga ut den korta högersidan försiktigt och försöka få till detta i en lägre form så länger ryggens muskler .sen skulle jag nog gå promenader över stock och sten uppför och nerför och runt träd i ganska rask takt så hon verkligen fick trampa på ordentligt framåt.

mvh/Q

2012-03-13 @ 19:53:03
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Josefine

Ja, visst har ni utvecklats alltid! Kan förstå att sadeln hjälpte mycket sen. Fattar inte hur du kunde rida så länge barbaka?! Jag hade ramlat av 1000 ggr! :O



Sv: Tack så mycket! :D Han var trevlig, emellanåt.. :P

Ja, jag gillar den bilden. Det var faktist han som kom fram och skulle pussa mig :P Hade aldrig hänt förut. Han lämnade hö och allt! Lite chockad, men glad, blev jag. :)

2012-03-13 @ 22:02:03
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Frida

Även om hon tappat en del muskler nu med tanke på skadan, så syns det ändå att hon utvecklats, lite av unghästutseendet har försvunnit. Fast hon kommer nog alltid se ut som den busiga lilla tjej hon verkar vara :)

2012-03-14 @ 10:45:15
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?