David Zetterman på ponnyaktuen

Ja jag följer ponnyaktuen jag, tycker det är jätteintressant. Sen finns det ju inget vuxen hästprogram vilket jag tycker är synd. Det är ju roligt att barnen har förmånen att träffa på kända duktiga ryttare, det måste vara en riktig dröm men även en stor chans att få bra hjälp.

Dock finns det en tränare som jag stör mig lite på och det är David Zetterman. Jag är inte alls insatt i hoppning men däremot med barn. Jag tycker han är en dålig pedagog, flera av barnen vad jag kan se ser ut att hamna i obehag. Jag tycker riktigt synd om dom, han är verkligen för att "skälla" och tala om att " så här gör du bannemig" lite den attityden tycker jag. Man ser aldrig ett leende och heller inget pepp, samma tråkiga ton, nästan lite nervärderande och gnällig. Nej jag blir riktigt frustrerad på honom och sedan vet jag väl inte om jag gillar piska hästen med spöt metoden, det kanske behövs någon gång men i det här fallet tycker jag det känns lite små trist. Hästen verkar ju inte alls tycka att hoppning är så värst roligt och genom den metoden som David använder verkar man heller inte få fram någon glädje ur hästen, ja visst han får hästen över hindret och sen? Ja, han har meriter, men det är inte allt. Kanske passar han bra att träna vuxna människor, men barn? Nja.

Det spelar ingen roll hur duktig han är på hästar och hoppning, han är där för att hjälpa barnen och barn behöver få känna sig duktig och peppad. De behöver få känna en tillit till pedagogen, ett bra stöd och medhjälpare. Jag vet inte vissa av barnen kanske faktiskt känner så men i mina ögon ser dom faktiskt lite smårädd ut, eller i alla fall smått ledsen. Isabella tycker jag mest synd om, där ser man hur hon biter i läppen, lite rosig om kinderna nickar och lyssnar. Shirin hade en dålig dag och brast i tårar men på vilket vis hjälpte David till och peppade henne? Nej han var hård och gnällig. Jag tycker mig inte se någon glädje i barnen och det är synd. Så enligt mig: Vad gör karln på ponnyaktuen? 

Ja jag kanske skapar mig en j*vla debatt nu men jag kan bara inte hålla tyst,, jag gillar inte alls vad jag ser. Stå där som nån kommandora! :P

De resterande tränarna har jag faktiskt tyckt bra om, Andy Swärd verkar ju kanon, någon för mig. Tobbe själv gillar jag också och hans "assistent" LOVE Anna Habringer, men så är hon ju norrlänning också ;) härlig barngäng dessutom, barn är väl för härliga!

Edit: Daniel Zetterman som vissa har lagt till verkade vara med i något avsnitt, jaja dom ser likadan ut och betedde sig likadant, bröderna Zetterman: tummen ner.

                                                       





Kommentarer
Alexandra

Följer också PA och HÅLLER MED!!

Jag skulle inte klara av honom iallafall, jag tappar självförtroendet direkt då.. Andy vore guld för mig med! :))



Sv; Haha ja det fick bli det, kan inte hitta någon annan bra.. Ska ha min tränare med så jag inte blir blåst.. :) haha

2012-03-25 @ 22:16:11
URL: http://alexaka.blogg.se/



Jossan

Håller fullständigt med! Han verkar inte tycka att det är kul att träna barnen. Mer som om dom bara en jobbiga och dåliga. Jag märkte en stor attityd förändring hos honom när den där Filip fick sitta upp på hästen som inte ville hoppa. Det var bara komplimanger hit och dit till honom medans Isabella fick stå och titta på utan att lära sig ett skit... Ne dålig stil!!!

2012-03-25 @ 22:36:15
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Jenny

Jag håller nog med dig, han är inte en idealisk tränare för ekipage där ryttaren är ett barn eller en tonåring. Blev också lite brydd idag när han tyckte att tjejen på skimmeln skulle trycka till med sporrarna när hästen konstrade före hindret, det är baske mig inte det man har sporrar till :<



SV: Tja, Rósa är väl "normalgrov" skulle jag tro, hon är inte av den riktigt grova typen men inte direkt späd heller, så att säga ;)



OK, då vet jag ;) men jag kommer antagligen att se den ändå, eftersom jag ser typ allt i den kategorin :p Jag har massvis att tipsa om, men det beror på vilken sorts skräckfilm du är ute efter, psykologisk, splatter, spöken?

2012-03-25 @ 22:37:03
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



- Swedish Source About Josh Hutcherson

Hejsan



Gillar du Josh Hutcherson? Då är min blogg rätt för dig ;)

2012-03-25 @ 23:12:47
URL: http://jhfansite.blogg.se/



Titti

Jag ser åxå ponnyakuten :) Missade igår dock,men man får se det på nätet! Synd att du inte kan gå på föreläsningen med Tobbe :( Jag ska gå,nog lär man sig nåt nutt kan jag tro! Inspiration lär man få åxå :D

2012-03-26 @ 07:01:37
URL: http://livetpavischan.blogg.se/



Sessan

Tack så mycket.

Jag testade på någon att ha ram runt någon men det tog för mk fokus från de små bilderna tycker jag, sen hade jag varken tid eller ork att testa olika :P

2012-03-26 @ 07:32:29
URL: http://impalaa.blogg.se/



Hanna o Goliath

Håller definitivt med dig!! Han har nog aldrig hört talasom positiv förstärkning/inlärning. Tycker synd om både barn hästar...och hur lätt är det för ett barn att säga emot att berätta om det faktiskt inte känns bra när det är en "kändis" som håller i träningen.

2012-03-26 @ 08:29:52
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



AgNetha

Kloka ord! Jag har missat ponny akuten i år.

Lustigt att du skriver om detta, jag var och kikade på

när min systerdotter red häromdagen och jag tänkte på att instruktören var så "snäll".

Jag "började" rida för typ 25 år sedan och då var det verkligen den här militäriska "rak i ryggen- hälarna neråt- blicken framåt-aaarrrghhh!!!" när man fortfarande hade fullt sjå att hålla sig kvar i sadeln och knappt kunde rida lätt...

Jag tänker på det som en bra skola (!!) jag var aldrig lessen, istället kämpade jag för att vara så bäst jag kunde..?

Men jag har också läst (och läser) pedda så jag håller absolut med dig.

Men förmodligen har inte han läst pedagogik...

2012-03-26 @ 08:41:40
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Cia

Jag vet faktiskt inte om jag kan hålla med. Jag tycker det är för mycket daltande i dagens ridning och att man ibland måste träna för nån som är hård och bestämd, han är ju den enda där som är så och de andra är ju mer "snälla". Nått jag blir frustrerad över är att hon Sherin( stavning?)är så fruktansvärt gnällig och hennes ridstil är riktigt bedrövlig men ingen påpekar de?! De tycker jag är ett bevis på att dagens tränare är för klena och bryr sig bara att hästen kommer över hindret men skiter i ryttarens sits och hjälper. Nä lite hårdare tag kan de faktiskt vara. Elak som jag är ;)

2012-03-26 @ 09:37:58
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se/



Julia

Har inte sett speciellt mycket av den här säsongen men från det jag har sett så håller jag med dig.



SV: Haha, ja asså trixen går ganska bra, i alla fall med hjälp av godis :P Sen är jag inte helt säker på att Atli förstår precis vad han ska göra men jag jobbar på det... ;P

2012-03-26 @ 09:41:22
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Tessan

håller med dig! Och gällande ponnyn som inte vill hoppa - vad fan gör den i ponnyakuten? Den säger det OM OCH OM IGEN; "JAG HATAR ATT HOPPA, LÅT MIG SLIPPA". Men vad gör man? Man tvingar över den stackars lilla ridskolehästen till varje pris! "han förstör hopplektionerna".. JA MEN SÄLJ HONOM TILL NÅGON SOM INTE GILLAR HOPPNING, och köp in en ny som gillar det!!? Ponnyakuten är ju INTE lösningen i detta fallet enligt mig! :)

2012-03-26 @ 10:14:32
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Kicki

Jag tycker faktiskt att Daniel verkar vara en ganska lugn och trevlig tränare som tar det rätt lugnt med barnen. Han får ju dem att lyckas med sina mål. Däremot är det inte så trevligt att se ridskoleponnyn Musse som inte vill hoppa, håller med Tessan ovan om att han borde slippa. Men det är ju inte Daniels fel att den medverkar i ponnyakuten. Däremot reagerade jag på avsnittet där hans lillebror Alexander var tränare(avsnittet där Shirin börjar gråta), han var opedagogisk med barnen! Stor skillnad på Daniels och Alexanders tränarstil tycker jag.

2012-03-26 @ 15:37:44



tanja

alltså ja han är säkert duktig att hoppa men jag skulle inte vilja betala ett öre, pedagogiken är ju fruktansvärt dålig och jag tycker inte ens att hans sätt att tänka när det gäller hästen som inte vill hoppa.

2012-03-26 @ 16:49:54
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Erika

Jag gillar honom inte.

Han är säkert bra ryttare osv osv.

Men någon bra tränare just för ungdomar/barn upplever jag honom inte som bra.



Personligen skulle jag inte rida för honom, jag skulle inte klara av honom som tränare.



Tycker de här med Musse då som inte vill hoppa, kan hålla med dom som skriver att han kanske inte borde hoppa då.



Det kanske finns en anledning att han beter sig som han gör.

vet inte hur nogrant dom tittar upp musse, men han kanske borde säljs till promend/skogs ridning, dressyr eller något.

2012-03-26 @ 19:15:33
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Beatrice

Håller verkligen med dig, han tycks verkligen inte veta någonting om vad pedagogisk undervisning för barn är! Har lagt märke till det i varje episod han medverkat. sjukt irriterande då jag tycker de där barnen är jätte duktiga och förtjänar positiv feedback och motivering av en bra tränare!

2012-03-26 @ 20:09:57
URL: http://sillybea.blogspot.com



Rebecca

blev faktiskt riktigt irriterad över det.

Vill hästen inte hoppa men förfan skit i hoppningen då den vill inte okej?

asså det är som att tvinga ett barn till att spela fotboll om den tycker det är piss tråkigt men nej ge ungen en käft smäll för den ska spela fotboll.

Liksom visst dom vill att hästen ska kunna hoppa men försök att leka fram det då liksom.

Hästen kommer bara komma ihåg att det blir som en fajt att ta sig över hindret.

Nej jag tycker inte det är okej att göra så.

Sen verkar han som en riktigt tråkig och ganska otrevlig människa i alla fall det jag har sett av han.

2012-03-27 @ 11:39:45
URL: http://rrebeccaelofsson.blogg.se/



Anonym

Daniel kanske du menar?

2012-03-27 @ 17:22:37



Andy

Hallå :)



Tack för alla värmande ord!!

Hoppas att vi ses i Luleå den 27 Juni.



Ha det bäst, till häst! :)



//Andy

2012-04-01 @ 14:32:11
URL: http://www.positivttankande.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?