Mer inramat

Jag tränade för Lina idag igen. Det är inte det att jag vill träna för henne mest för Fifas utveckling, utan för att jag skall börja tänka rätt igen och få någon bukt med min ridning, jag måste liksom nöta in saker för att det skall fastna. För tillfället har jag tyckt att jag inte riktigt rider med hela min kropp, jag vet inte varför men det känns om om kroppen hänger och slänger. I våras tränade jag iaf två gånger i veckan för Lina och både jag och Fifa utvecklades enormt, sedan blev hon sämre igen och det är ju ett tag sedan, så efter det har man inte tränat på samma sätt och lika mycket, det har mest blivit uteritter, så ja.. jag tappar nog en hel del ridning på det sättet och Fifa kommer på hur hon skall komma undan, så nu är det mycket focus på mig samtidigt som vi självklart focuserar på Fifa och att vi kommer framåt.
 
Idag jobbade vi tölten i en större ram, Fifa klarar detta nu hon är så pass stark och balanserad för detta. Förr har hon fått jobbat på i sin egna balans, nu går vi ett steg fram. Kortare tyglar och högre form, jag har en tendens till att ha liiite för långa tyglar vilket gör att jag tappar en del av hästen. Så det var rätt ovant att rida med så pass korta tyglar, men det gav ju resultat och tölten blev bättre. Höger varv helt klart lättast. Tappade hon takten lite så korrigerar jag detta antingen genom att böja henne eller så flyttade jag baken en aning (något nytt vi börjat med) då kommer takten tillbaka. Tölten är inte lika powerfull och häftig som den var förut men den är ändå så pass bra och fin där hon trycker på med bra kraft emellanåt.
 
Traven jobbade vi också mer inramat, den är ju som sagt lite svårare den gångarten, men hon har verkligen fått in ett travtänk, det är inte alls lika svårt att få in trav och heller inte så svårt att få den ren, så därför går vi ett steg längre och börjar även här korta lite på tyglarna och försöker få upp henne mer. Höger varv gick bäst, vänster njaaa så där, lite svårt att få in traven med den ramen samtidigt som jag kände att hon var på väg ibland, då är det viktigt att en annan gör rätt på en gång.
 
Galoppen var fin, det är så roligt att den gångarten visar så starkt hur den utvecklats. Förr kunde vi inte galoppera på plan mark rätt fram och nu kan hon ta en rund galopp på volt, himlans roligt.
 
Duktiga pålle :) p.s ska höra om någon kan fota oss nått
 
 
Linda
 
 
 





Kommentarer
Erika

De är super nyttigt o träna för någon.
Man tappar ju en hel del om man inte har någon som tjatar, tjatar på en med bra tålamod. :)

Själv ska jag träna min första riktiga träning med Raski på fredag.
åh jag är skit nervös.

Nu har jag bestämt mig för o testa tränaren Dijana rider för.
jag har ju varit med på x antal träningar när Dijana tränat osv.

Anette är ju A-tränare i dressyr och skit duktig.
Men hon är ju dyrare och de är lagom tid man rider fast för dyr peng.
åh jag är ju inte miljonär, men tänkte försöka rida för henne om jag trivs i alla fall varannan vecka. :)

Ev har jag en annan tränare som är lite billigare, men C-tränare i hoppning & dressyr.
men får se. :)

2012-06-27 @ 22:42:47
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Hanna

Kul att det händer grejer! Jag som har en kallis som lätt tappar travtakten brukar lägga honom i en lätt öppna för att få tillbaka diagonaliseringen. Det blir ju samma sak som när du flyttar ut baken.

För nyfikenhets skull...hur jobbar ni med sökningen fram till bettet och att hästen höjer sin överlinje för att jobba med ryggen på rätt sätt när ni kortar upp i tölten? Man ser ju flera islänningar med otrevliga underhalsar och sänkta ryggar som går med kort ram i tölten - vilket inte känns särskilt uppbyggande för en hållbarare häst :/

2012-06-28 @ 12:25:51
URL: http://irmelin.bloggagratis.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?