Lina träning

Hej hopp :)
 
Kom nyss hem efter en Lina träning, det gick faktiskt bra, vi fick backa lite, eller ja vi fick börja tänka lång och låg igen, det har blivit lite hög form ett tag så hon har börjat korta av lite och krullar gärna ihop sig, kommer inte riktigt fram och det är just detta jag kännt med tölten, hon har paddlat och töltat så himlans fint förr, nu kommer hon inte fram med manken längre. Fifa skötte sig iaf jättefint, det var bara lite hard times där emellan, matte kunde inte riktigt slappna av och fick hiskeligt ont i axlarna, sedan måste jag sluta glappa med de förbannade tyglarna, oooh fula vana!
 
Tölten blev jättefin, hon gick in på volten och töltade rent på en gång, sökte sig neråt kanonbra många gånger. Det är just det där att finna balansen, hur pass långt ner hon får gå så att det inte hamnar i trav, det är rätt häftig känsla faktiskt att känna just de perfekta stegen.
 
Traven var lite svårare, hon skjuter sig utåt och spänner sig en del i halsen/nacken och kommer inte riktigt fram. Så vi fick träna på att lösa upp nacken, lång och låg, finna takten och att jag skulle bara åka med och slappna av vilket inte var det lättaste, jag har super ont i rumpan haha och det brukar jag faktiskt inte få efter ett pass, men så har jag ont i axlarna också och det är för att man har spännt sig. Det tog ett tag innan jag faktiskt slappnade av helt och bara hängde på och rörde mig som en skumpis uppe på ryggen samtidigt som jag fick lösa henne i nacken och ta fram henne, då blev traven mycket finare, hon längde och fick en bra takt och höll traven. Dock slog hon i en del, den här gången hade vi varken vikt- eller skyddsboots, så nästa gång sätter jag skyddsboots bak.
 
Vägen hem var hon jättefint, hon travade på lättsamt, rent med långa steg utan att slå i, jag bara åkte med, dock får jag vara noga med att lösa henne i nacken. Tölten var kalasfin, lång och låg. Matte gick sista biten hem, det förtjänade jäntan!
 
Ja ibland får man backa några steg och ridning blir ju inte lättare precis, snarare tvärtom. Jag var nöjd med min Fifis idag och hon verkade ganska nöjd själv. Lite fler såna här pass och vi är tillbaka där vi var igen :)
 
En favobild från förra hösten :)
 
 
 
Linda





Kommentarer
Fia

Jag förstår det är en favoritbild, jättevacker! Både modellen o. bilden! :)

SV: Ja, det är en av mina hästar :)

2012-07-20 @ 15:12:41
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se



Erika

Så är det ju.
Backa några steg ibland.
Jag är lite rädd för att de går för fort med Raski nu.
Så tänker ta de lite lugnt nu ett tag så hon får återhämta sig, vila lite osv. :)

Inte pressa på för mycket.
Ska rida lektion på onsdag så ser fram i mot de.

2012-07-20 @ 19:49:33
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Evelina

SV: ja, alltså det bästa var att hästen var så snäll och gosig också. Sett bild på den rakad också, en helt annan häst =P

Japp, man måste släppa tyglarna när man drar upp bh-bandet och då blir det inte bra. haha =P

2012-07-20 @ 20:14:58
URL: http://www.saintinhell.blogg.se



Frida

Det kan ju inte alltid gå bra för då märker man det till slut inte :)

Svar: Tack så mycket :) Det blev de verkligen, de trodde inte de kunde bli så bra på bild :)

2012-07-20 @ 20:24:55
URL: http://fridabennerman.blogg.se



malin

jag läste ditt inlägg lite väl fort förut, nu har jag läst mer noggrant :P

jag tar tillbaka min kommentar, hur går det med fifa nu?

2012-07-20 @ 20:56:00
URL: http://malinsjolander.com



Titti

Ja ibland får man backa tillbaka lite. Det är ju alltid bra att rida för nån åxå,svårt att se sig själv alla gånger :) Ni jobbar ju på som 17!! Hon ser så fin ut :)

2012-07-21 @ 08:54:44
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Titti

Ja ibland får man backa tillbaka lite. Det är ju alltid bra att rida för nån åxå,svårt att se sig själv alla gånger :) Ni jobbar ju på som 17!! Hon ser så fin ut :)

2012-07-21 @ 08:54:49
URL: http://livetpavischan.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?