Film 15-2-2012

Idag kom min fina Erica på besök och filmade när jag tömkörde Fifa. Ja som sagt ingen expert på tömkörning och skulle gärna vilja ha lite hjälp men men man får försöka sig fram ;) Skruttis har en förmåga att krulla ihop sig lite, försöker driva fram henne för att räta ut men ne hon är som en snäcka, vet inte riktigt hur jag ska göra, tips? Lite stretchning på slutet av filmen men idag var det väldigt vingligt för fröken haha, ne hon var duktig, dock blev det inte så mycket film i höger varv.

Det kommer även lite smaskiga bilder under kvällen ;)

                      

                                                                             Linda





Kommentarer
Q med ridtravare i fokus!

Korta tömmen så du slipper bli yvig i din hjälpgivning och kan inverkar bättre och snabbare.Är tömmen för lång riskerar du att du får en fördröjning.Framåtbjudning är A&O så när hon korvar ihop sig så är det framåt som gäller.Därav måste du ha kontakt på tömmen också därimellan för att eftegiften ska bli tydligare när du vill att hon går fram mer.Travar hon iväg någon meter så gör det inte så mycket utan behåll lugnet och befäst framåtbjudningen =)

mvh/Q

2012-02-15 @ 19:24:43
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Frida

Hade man bara bytt häst och mössa så hade det där kunnat vara jag! Jag måste också tänka på att kosta tömmarna, för har du ingen kontakt kan det blir svårt, men hon skötte sig ju riktigt bra ändå :)



Jag har lagt ut påhittet nu, hoppas du inte fick för höga förväntningar :)

2012-02-15 @ 19:33:43
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Alexandra

Hihi hon är så söt! :))



Och det var en himla snygg tröja du har också! ;)

2012-02-15 @ 19:48:37
URL: http://alexaka.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

Fick inte första kommentaren.Tömsättningen är inte så tokig.med fördröjning menar jag så här .Att i ridning eller i kommunikation med hästarna handlar mycket om tajming.Är tömmen hängande går hästen på sätt och vis i en eftergift hela tiden vilket gör att du inte kan ge eftergift när du vill belöna henne ett annat problem blir att när du väl vill henne något kan du inte vara så precis som du borde pga att det tar längre tid när tömmen är slapp för själva hjälpgivningen att nå hästen vilket då kan medföra att hjälpen kommer för sent.Och eftersom du får använda din kropp (framförallt dina armar) blir "hjälpen" yvigare och större än den behöver vara.Om du har kortare töm behöver du kanske bara krama tömmen medans om tömmen hänger får du lov att röra hela armen för att nå fram vilket för hästen uppfattas helt annorlunda=)

mvh/Q

2012-02-15 @ 20:25:56
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Erika

tömkörning är tusan en konst alltså.

de är inget lätt och jag har oxå svårt o hålla kontakt, har gärna alldeles för glappa tömmar o för långa. :P



Men de ända sättet o bli bättre är ju o se på någon som gör rätt.

i film eller live, och försöka ta hjälp om man kan.

o sen kämpa på. :)



Hon är så söt i sina röda boots tycker jag. :D

2012-02-15 @ 20:38:26
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Jennifer

Men Linda, klockan är ju snart 9 då är det väl kvälll? Vart är bilderna? ;) Kram!

2012-02-15 @ 20:49:35
URL: http://jennifher.cybersite.nu/



Mikaela

Oj vad snö ni har! Här har vi äntligen fått så att det är ett lager nu iaf.

Jag är riktigt avundsjuk på dina bommar...



Jag skulle ha kortat upp tömmen med samma motivering som Q + att det blir mindre trassligt för en själv samt att ju längre det är till hästen desto mer kraft blir det OM dom skulle bralla iväg. Sen ang krullandet så skulle jag ha vanlig "basic" koppling på innertömmen. Jag upplever att dom får "dra åt sig" eftergiften när man har den så som du har där. Är det det ledande tygeltaget du är ute efter? Då brukar jag helt enkelt ha den tömmen helt fri, alltså bara i träns/nosgrimma.



2012-02-15 @ 21:36:58
URL: http://svippostina.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:alla är vi barn i början.Och tömkörning är inte lätt.=)

Jag tycker så här.Att du i början bör ha en enklare rak låg tömsättning i allafall på inner tills du får ordning på framåtbjudningen.Den tömsättningen du har nu får en typ av gramaneffekt vilket jag egentligen inte tycker ni är färdiga för.Tömsättningen du använder nu är inte dum i sig men den kräver mer framåtbjudning och korrekthet för att den ska fungera optimalt.Det du nu får på den är en häst som krullar ihop sig och smiter undan eftersom du själv inte kan rätta henne. så förslagsvis.Rak hög tömsättning på ytter och rak lägre tömsättning på inner .

Det är bara att kämpa på Linda ni kommer få snits på det där så småning om.=)Och sen eftersom du själv sagt att hon sprattlar lite i bland så tänk på hur du håller upp den överblivna tömmen så du inte riskerar att fastna i den om hon drar i väg.

Nu låter det genomgående som jag är väldigt negativ men jag hoppas att du kan ta till dig detta på ett konstruktivt sätt.Jag vill hjälpa er så ni kommer igång och så att ni båda utvecklas mot era framtida mål =) heja heja.

mvh/Q

2012-02-15 @ 21:40:11
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Adina & islandshästen Funi

Tömkörning är svårt! Q verkar veta hur man gör, jag blev nu jättesugen på att prova tömköra!

2012-02-15 @ 22:08:10
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



malin

min häst krullar också ihop sig. att få mer enerig i bakdelen brukar funka :)

2012-02-16 @ 11:32:47
URL: http://malinsjolander.com



Gullan86 2 islandshästar

När tömmen går genom ringarna så blir man mkt starkare i handen.

Men det som skulle underlätta är om du satte innertömmen direkt i bettet för då blir kontaken mer direkt och ger direkt verkan istället för att den lätt fastnar i ringen när du ger eftergift.

sen driva framåt då men det har de andra redan sagt.

men hon går ju på rätt bra redna s¨å det kan va svårt för man måste ju göra halvhaltr med.

2012-02-18 @ 22:09:19
URL: http://gullan86.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?