Det där med ryggen- veterinärens ord

Tack för era härliga peppord och gratulationer ^^ Det känns ju himla bra hörrni och Fifa har nog inte varit SÅ dålig ända från början som jag trott om man skall lyssna på denna veterinären. Visst hon har säkert kunnat haft en inflamation någonstans och säkert varit HALT på riktigt, men X tror ALDRIG på alla fyra på den här hästen, som är så pass ung och lite riden, man har nog focuserat kring fel ställen.
- ja hon är ju inte underbehandlad iaf, skrattade X.

Sedan frågade X mig om hon varit förbannad och försökt kasta av mig i ridningen och det har hon ju verkligen inte. De ända gångerna hon försökt kasta av mig är ju efter någa behandlingar och då hon stått så länge i sjukhage, det har bara varit glädjestuds. Hon var heller inte förbannad och arg när jag upptäckte att något var fel, för det jag kände var en hård och stum häst som inte gick rent i gångarterna, men hon har aldrig varit arg mer än haft något stohumör någon gång.

Min veterinär sa då att en häst med verkliga ryggproblem som Fifa nu skall ha haft enligt förra veterinären/kiropraktor så skulle hon garanterat ha kastat av mig för länge sedan i omgångar och varit (Som x uttryckte det) EN RIKTIGT SURPUPPA! X såg absolut inga rektioner från Fifa när jag satte mig upp och red, hon travade så glatt på framåt. Detta låter väl logiskt hörrni? Ja, för Fifa skall ju ha haft ett väldigt ovanligt fall med en väldigt skadad rygg men ger inga reaktioner på detta mer än att kännas stum och ha svårt för gångarterna, vilket förmodligen kommer mycket från tänderna och skadade muskler.

- Ingen vill ha en missbildad eller icke perfekt häst, men det kommer hit hästar dagligen som ser såååå perfekta ut från topp till tå både utvändigt och invändigt, MEN de går tammefan inte att rida dom, medans det kommer hit hästar som din, inte fullt perfekta men är en kanonridhäst. Sa X

Vi ska få bilderna sedan på en cd så då skall jag visa dom här, det syns klart och tydligt var missbildningen är.

Veterinären sa några härliga ord flera gånger.
- Linda verkar så himla intresserad och har hoppet kvar om sin häst så jag tror inte alls det blir några problem för henne att träna upp Fifa.
Sådana ord värmer faktiskt, man blir mer pepp och det är ju så skönt att någon ser hur man kämpar och brinner för att detta ska bli bra. Jag behövde liksom inte känna mig dum eller påstridig heller när jag frågade tusen frågor om allt, jag fick svar på alla mina frågor, ärliga och förståendliga svar. Kändes så himla bra.

Något som gjorde att den här veterinären växte stort i mina ögon var:
- Kan inte jag få till din lilla häst så kommer jag skicka henne till en som kan bättre i detta område, så skall man göra och inte stå där som ett frågetecken och behandla i all ovetande och onödan, kan man inte så kan man inte och då ska man vara ärlig för kund och hästens skull. Ja nått sånt sa X.

Jag har nog kommit på rätt ställe!

                                                                                Linda





Kommentarer
Frida

Det låter ju väldigt logiskt det där med ryggen, för nog tror jag att de kastar av en om de inte vill ha en där, precis som Guffi har gjort några gånger.



Svar: Jag kom på det härom dagen :) Åh, vilken liten plutt hon var! Nu börjar hon bli riktigt stor, ingen stor katt, men växt har hon gjort :) Just nu har hon pippi på att krypa in i täcken och filter, som en lite grotta :)



Hoppas du hittar något, eller kanske får jobba mer på det där dagiset?

2012-02-10 @ 11:27:36
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Sessan

Tack så jättemycket, blev väldigt nöjd med denna fotografering med tanke på att det var den första med hästar :)



Låter som denna veterinär var bra iallafall.

2012-02-10 @ 12:45:37
URL: http://impalaa.blogg.se/



Anonym

Fifa är ju otroligt fin och smal ju!! Tycker dom små liven liknar varandra ganska mycket haha!



Tänderna ska jag kolla nästa månad för då ska pinnen ha sin vaccination. Tänkte då kolla om Annsofie lilja kunde klämma på henne lite också. Men jag tror faktiskt hon är frisk. Det skulle förvåna mig om hon kunde arbeta så här bra och lyfta ryggen när hon aldrig tidigare gjort de haha:)



Blir tyvärr lite långt att åka till sundsvall. Om de inte är mera akut tyvärr:/. Skulle vara tacksam om det var närmre. Måste hitta en nya bra kiropraktor i östersund. Kanske du kan fråga veterinären om han vet någon bra här?

Hur mycket gick det veterinärbesöket på då?

2012-02-10 @ 13:13:45



Erika

Du verkar ha fått en toppen bra veterinär. :)

Önskar de fanns flera såna veterinärer.



Så glad för din skull, att ni fått så bra hjälp nu.

Hoppas nu det reder ut sig med lilla Fifa.



SV:

Nae dom är ju inte så skojiga. :/

Det vara 4 år sen sist jag flög av, så har hållit på kvar rätt länge ändå.



så nu hoppas jag det dröjer 4 år eller mer innan de är dags igen. ;)



De gick bra. :)

Jag har troligtvist sträckt mig i ryggen, för den ömmar kraftigt idag.

igår var de inte så här illa men har problem med ryggen sen tidigare p.g.a avåkningar.



Sen nacken är öm o stel, känns lite som nack spärr.

Men spände mig och lyfta upp huvudet i fallet för att jag hann tänka - vill inte slå i huvudet bara.



Men slog aldrig i de tur de. :)

Åh sen halsen ner mot nyckelbenet är jag öm, men kunde lutar mer illa än vad det gjorde.



Lite öm i kroppen, och ryggont.

Kunde ju slutat i att hon sparka mig i huvudet, eftersom jag landa precis bredvid henne.

Eller att hon sprang hem hela vägen, inte bara drog en liten bit. :P

2012-02-10 @ 13:15:04
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Hanna o Goliath

Åh vad glad jag blir för både din och Fifas skull!! Vet. X verkar helt klart veta vad han pratar om. Skönt att du nu har en plan för hur du ska bygga upp henne ordentligt igen.



Dags att kontakta den där föreningen som höll på med AR där uppe i Norr kanske ;) Då får du jättebra hjälp med "sjukgymnastiska övningar" från marken och senare i ridningen som hjälper Fifa att bygga upp styrkan och balansen. Japp- jag tjatar mer än gärna ;)

2012-02-10 @ 13:24:16
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Nina Liljedahl

Javisst låter det logiskt att Fifa borde ha försökt få av dig ett antal gånger om hon haft SÅ himla ont och haft SÅ stora skador som förra veterinären befarade.



Jag håller med dig om det sista du skrev om att veterinären sade att det verkligen inger förtroende att det främsta målet inte är att just HAN ska göra Fifa frisk, utan det viktigaste är att hon BLIR frisk även om han måste skicka henne vidare till någon annan som kan bättre. Precis så är det ju inom läkarvården för människor, en medicinare skulle ju inte ge sig på att göra en kirurgs jobb tex. Så varför ska man kräva att ALLA veterinärer ska kunna vara specialiserade på ALLA häståkommor?

2012-02-10 @ 14:29:58
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



Veronica

Så underbart att läsa vännen!! <3

Ring mig nåt när du har tid så får vi snacka mer. Megamånga kramar till dig

2012-02-10 @ 16:05:28



Adina & islandshästen Funi

Hon är så klok din nya veterinär. Vilken tur det var att ni provade hos henne också! :)

2012-02-10 @ 16:27:41
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Agnetha

Låter som en mycket bra vetrinär!' och så

Skönt att höra att det är ok.

Men ...

Jag tycker faktiskt du ska gå vidare med den hör

Kiropraktorn och vetten du haft hittils. :-( i synnerhet kiropraktorn.

Det är ju Inge kul med bråk men du kanske kan hjälpa någon annan och få pengar tillbaka? Det är ju helt sinnigt det som varit.



Är så glad för er skull i allafall. :-) nu kam

Det bara bli kanon!!!

2012-02-10 @ 17:32:04
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

Det är precis så där det ska vara.vet ska vara villig att skicka iväg kund till någon annan utan någon som helst förbehåll om problemen kvarstår.De ska inte hålla kunder på halster med utdragna behandlingar som inte ger något för att tjäna pengar.Då kommer hästen i kläm.Det är så fult så det finns inte.Både när det gäller lurande av kund och sen blir det ju på hästens bekostnad.

Jag har erfarenhet av sådant här sen tidigare vilket du vet om.

Den veterinär du hamnat hos nu verkar vettig.Håll i honom HÅRT för de växer inte på träd.

mvh/Q

2012-02-10 @ 19:46:15
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?