Världens bästa!

Iiiiiih iiigeeen ^^ Min häst är världens roligaste och goaste, när hon har bra dagar så att säga haha. Idag fick jag den perfekta ideén att göra en bana i paddocken. Så vi satte upp två hinder och lite bommar. Först skulle man trava runt en solfjäder av bommar, sedan fortsätta i trav mot två raka bommar, därefter ner i tölt och tölta längs halva långsidan till halva korsidan, där skulle man fatta galopp och hoppa sedan över ett hinder på nästa långsida, över det och sedan över ytterligare ett hinder på kortsidan, ner i trav och så till solfjädern igen.
 
Syfte: Få igång Fifas hjärna, få henne att tänka och slappna av, samt att få mig att slappna av och inte focusera så mycket på en grej, att variera mellan olika gångarter, vinklar o.s.v, att finna balansen mellan gångarterna och de olika sortes träningshinder men främst för att ha roligt och peppa!
 
 
Min lilla flicka jobbade på över förväntan, galoppen var bara sååå bra och vilken hoppteknik hon hade! Vad duktig hon var! Det kändes ju som om hon inte gjort annat, och vad hon var laddad, det här tyckte hon var kanon roligt. Jag som annars är så feg att hoppa, då menar jag verkligen feg, kände mig så trygg på hennes rygg, för hon hade verkligen stenkoll, vilket jag inte alls hade förväntat mig, hon tog avstånden rätt, hoppade snyggt över och laddade inför nästa hinder, jädrans vad roligt det var, jag bara skrattade och berömde min häst. I vänster varv gick det också bra trots att hon har lite svårare för vänster galopp, men det gjorde hon superbra! Dock korsgalopperade hon alltid efter hindren i det varvet, lite obalanserat där, men ne annars var hon suuuperduktig, min lilla jänta.
 
Efter det tog vi och tränade tölten lite, den kändes allmänt lam, och hon rollade sjukt mycket i vänstervarv, hon ville så gärna upp i galopp och styra mot hindren, så mycket har hon aldrig rollat förut och jag fick verkligen jobba fram takten där jag på längre tyglar bytte varv hit och dit för att mjuka upp. Var det någon liten grushög så hoppade hon gärna över den, hon hade verkligen fått smaken för hoppning, haha åh lilla häst. Tillslut släppte det och jag drev henne framåt, åååååh, tölten var riktigt bra :D Hon längde steget och fick bra aktion, lyfte ryggen och kändes jättefin, lika fin som hon gjorde den dagen då vi fotade tölten sist, de nedanstående  bilderna, och då hade hon inga vikter på sig idag heller hihi, vi avslutade efter detta och gick sedan hemåt.
 
Gud vad jag älskar min häst!
 
 





Kommentarer
Hanna

Kul!! Fast jag tror mycket beror på mattes inverkan och inställning där uppe, märks att du kommit en bra bit på väg Linda!

2012-08-20 @ 19:45:22
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Sanna

haha, verkar ju skojigt=)
Alltid skoj att hitta på nya saker i paddocken, ibland känns det som man fastnar i gamla hjulspår!=)

Jag längtar tills ja får slänga mig upp på Odinn igen, men han vilar denna vecka då han slängt av sig båda framskorna å hovis kan inte komma förens om 1 vecka!!! Jag döööööör, nästan i alla fall ;-)

2012-08-20 @ 21:48:18
URL: http://Alfakrulls.blogg.se



Sophia

Kul när det går åt rätt håll =)

2012-08-21 @ 00:37:15
URL: http://isigt.bloggplatsen.se



Erika

Kul att de går så bra. :)

2012-08-21 @ 18:51:00
URL: http://eriikapettersson.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?