Att rida Fifa frà Enniskoti!

Idag tog vi en ganska så kort tur eftersom jag hade lite bråttom hem (till huset i erikslund). Om jag säger såhär, idag funkade inte traven, hon ville hellre tölta. Man blir inte klok på den där hästen, snacka om att vara i en berg och dalbana! Nehe och varför funkar inte traven nu då? Jisses :P Nu ska vi inte tro här att lilla flickan höjer ryggen så fint och använder bakmotorn, för börjar jag kräva det går det vääääldigt trögt för lillfian, nej men det är lättare att tölta utan att jobba, jobba är ju jobbigt ^^ Ja det ligger myyycket grundarbete på listan för oss.

Fifa är lite speciell att rida. Hon är så känslig och det gäller att man rider så noggrannt, annars är det som att rida på en studsig gunghäst som knappt går framåt. Det krävs så enormt mycket känsla, man får inte tänka på något annat än just ridningen, man måste vara fullt koncetrerad på det man gör tillsammans med Fifa.

Är hon inte på humör så är det bara så, hennes humör varierar från dag till dag. Man vet aldrig vilken slags Fifa man kommer möta i hagen.

Hur känns det att rida Fifa? Ja som sagt en mycket känslig häst, det krävs inte mycket till hjälper (när hon är med på noterna) hon är väldigt lätt i kroppen, mjuk och fin, väldigt rörlig och smidig. Mycket lyhörd och ofta arbetsvillig, men man får vara försiktig med vad man kräver, hon kan bli instabil/rillbakadragen om man kräver för fort och för mycket, hon kan även gå emot skänkeln, backa ner i diken eller dansa runt, det spelar ingen roll om ett staket eller en bil är i vägen, är hon förbannad så är hon.

Annars är hon KANON att jobba med, superhärlig. Dock känns hon som en liten vinglig räka i dagsläget och jag önskade lite mer energi från hennes sida. Det är just energin jag ALLTID saknat, hon är inte precis het, dock tycker de som ridit Fifa att hon inte är "seg" det är väl kanske jag som är van vid min heta tokiga travare ^^ Vi får se hur allt kommer utvecklas med åren, intressant ska det bli i alla fall..

Jag tror jag får ta traven och tölten i olika veckor i varje fall. Det går absolut inte att blanda gångarterna under en och samma vecka, hon verkar bli.. förvirrad ^^


Linda






Kommentarer
Agnetha

Hihi. ;) Låter som en skön kombination av S.T.O och unghäst.

Men jag är fortfarande nyfiken på varför du har den där remmen på bettet, visst heter det curb strap? Jag har aldrig haft det någonsin och vet inte alls varför man har det- upplys mig! :-D

2011-10-03 @ 11:09:37
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?