Sadeln genom hela ritten- BILDER!

Nu ska jag visa bilder från hela ridturen hur sadeln mer och mer glider fram.


Här har jag sadlat och här vill jag ha sadeln.



Har enbart lett henne uppför en backe och suttit upp, sadeln sitter bra hitills



Här kommer vi i en oren tölt



Efter den lilla töltsträckan ser det ut såhär, ingen större skillnad på sadeln.



Vi tog en galopp uppför en väg och sedan upp en liten bit i skogen, ledde henne sedan neråt, sadeln gled fram lite men det är inte mycket, såhär såg det ut:



Sedan töltade vi lite på vägen (några meter bara), eller försökte iaf men så fort vi tölta mot Martin blev det orent, om det är pga mig eller Fifa vet jag inte dock kändes hon allmänt slö och ovillig idag, såhär såg det ut då:







Sedan gick Martin hem efter bilen och jag drog till skogs där jag galopperade och travade uppför! Då såg det ut såhär när Martin kom:



En bild lite längre ifrån



Bild med mig på ryggen, sadeln ligger i samma läge som de två bilderna ovan (vägen sluttar lite grann)



Bild ovanfrån (samma läge som bilderna ovan)



Före och efter bilder





För övrigt så känns hon inte hundra, hon vill fortfarande inte lyfta ryggen eller ge efter, hon har varit väldigt lätt att samla och väldigt mjuk i munnen, nu ställer hon sig makalöst åt höger speciellt i traven, nästan rent omöjligt att ha henne rak där, tölten vill hon inte ge efter utan töltar helst som en banan. Ska bli spännande imorgon hos veterinär och kiropraktor dock kommer jag vara supernervös, både inför lastningen, färden och undersökningen.

Linda






Kommentarer
agnetha

åkt fram har den ju, men jag tycker inte att det ser ut som att du sitter för långt fram eller att sadeln ligger an mot och kan hindra bogbladen. du borde titta på hur hon rör sig närsadeln åkt fram- hindras hon? blir hon framtung? då har du problem.rör sig hästen normalt och i balans? då ´är det väl inget problem? :)

2011-11-20 @ 15:12:44



Agnetha

tittar igen... jag tänker lite att du har lagt den för långt bak från början.

Det är ganska klassiskt att man vill ha sadeln långt bak på Islandshästar eftersom de töltar bättre då... :-p Lite fusk alltså, istället för att rida hästen bakifrån-> fram så tynger man ned bakdelen så att framdelen går upp av den anledningen.



Hindras inte hästen av att sadeln ligger där dit den "åkt" så tror inte jag du behöver oroa dig.

2011-11-20 @ 15:15:51



agnetha

tredje gången... sorry. Hoppas det går bra i morgonen och att undersökningen inte visar på något allvarligt!

Se till att de tittar henne i munnen också.



LYCKA TILL!!

2011-11-20 @ 15:17:11



Q med ridtravare i fokus!

som en liten inflik med det där med att hon är ovillig att höjja ryggen behöver inte vara ett fysiskt fel (typ skada) Utan tänk på proteintilldelningen i tidigare foderstat så förstår du nog att det kan ha ett samband .Och i så fall bör det börja reda ut sig så småning om när musklerna får den mängd protein de behöver.

mvh/Q

2011-11-20 @ 15:55:08
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Jennifer

Hej gumman!



Som du vet är jag helkass på hur saker och ting ska vara när det gäller islandshästar. Men de är ju trots allt hästar även dom. Och för mina ögon så ser det ut för min del som att sadeln är för långt bak från början och sakta men säkert söker sig fram på rätt ställe. Som tidigare kommentar här ovan så ser det inte ut som att sadel ligger an mot bogarna alls, speciellt om man ser ovan bilden. Ser snarare ut som att den ligger mer rätt.

Min syn, men som sagt väldigt okunnig på både islands häst och utrustning =P

Kram!

2011-11-20 @ 16:09:33



Jennifer

Hej igen! =P



Om du jämför med bilder då du sitter barbacka och sedan i sadel (tex hedder bilden) Så sitter du ju där du ska barbacka, men på bilderna med sadel ifrån början så sitter du ju väldigt långt bak på hennes rygg, men när sadel åkt fram så sitter din tyngd mer på rätt ställe igen =)

2011-11-20 @ 16:11:42



Adina & islandshästen Funi

Lycka till imorgon! :) Håller tummarna för er

2011-11-20 @ 16:20:02
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Frida

Den åker ju helt klart fram, men frågan är ju var den ska ligga egentligen, jag har ingen aning.



Lycka till imorgon! Jag och Müsli håller tummarna för er :)

2011-11-20 @ 16:33:57
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Frida

Svar: Nej, inte för långt fram. Jag jämförde med mina bilder från när jag och Guffi blev fotade om då ligger min sadel på ungefär samma ställe som din gör efteråt. Så isåfall skulle min också ligga för långt fram, men det tycker inte jag. Men om du känner att du sitter för långt från och hindrar Fifa så är det ju inte bra, men annars tror jag bara det är en vanesak för dig.

2011-11-20 @ 16:59:53
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Säger magkänslan på det viset så ska du nog lita på det. Jag tror inte att det har med fodret att göra helt och hållet.Men till viss del.Du kan inte jämföra med fjolåret heller då du hade en helt annat tilldelning då.



Ang sadeln så är ju verkligen inte bomlösa sadlar min starka sida.Men eftersom hon släpper ner ryggen så pass mycket är det också en bidragande orsak till varför sadeln åker fram.Bakdelens rörelser skjuter sadeln framåt.Och sen hjälper den runda magen till också.Jag tror att den kommer ligga bättre sedan när hon byggt på sig som hon ska .Nu är hon ju väldigt ojämn. Är hon en sådan häst som blåser ut magen lite vid sadling och när man drar åt gjorden? Knas får jag dra åt gjorden på i omgångar under ett pass.Nu ligger iof hans sadlar still fast gjorden hänger löst har jag märkt.det är först när han skuttar åt sidan hastigt eller så som man kan upptäcka att man sitter väldigt löst.han har inte världens roligaste sadelläge han heller faktiskt.Bred över ryggen baktill och avsmalnade bakom bogarna för att sedan bli rejält bred igen och han har inte så mycket manke och är något överbyggd.

Jag vill ju måttbeställa åt honom men plånboken håller inte riktigt med om det just nu så det får vänta.

mvh/Q

2011-11-20 @ 17:09:28
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Agnetha

Oj vad glad jag blev nu. Jag gillar din blogg för du skriver rakt ut som det är. Känns det skit så skriver du det. Det är så mycket roligare att läsa om.

Och skönt att höra att du uppskattar kommentarena. Är jätterädd att det ska uppfattas som elakt...



Läser att det är fler än jag som tycker att du sadlat för långt bak från början, det kanske ligger nåt i det ändå? Tänk så

Bra det vore om sadeln "bara" rättar till sig? Då kanske den fungerar ändå! :)



Hållet tummarna för att du får bra svar i morgon, och att det går bra med lastningen.

2011-11-20 @ 17:16:59
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

jag vet inte om man törs önska lycka till i morgon.Det kanske betyder otur.Men jag håller tummarna för er .Och hoppas för allt i välden att det går bra med både lastning och allt annat runt omkring.Vad är det med Bitters försäkring som gör att den inte tar allt?

mvh/Q

2011-11-20 @ 17:17:39
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Båda mina här fullförsäkrade i folksam utan några som helst reservationer och travare är dom ju båda två.Jag hade inte kunnat göra alla utredningar som knas gått igenom om inte försäkringen gått in och hjälpt till.Det handlar om ganska rejäla summor på honom.Och det mesta innefattar benen.



i morgon när du är där.reagerar han vid böjprov begär röntgen så ni verkligen får se hur hans baknän ser ut och så gå vidare därifrån sedan.Utan plåtar så är det svårt att veta hur det egentligen är ställt.

Jag håller tummarna som sagt .Och jag hoppas lastningen går bra.

mvh/Q

2011-11-20 @ 17:51:35
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Frida

Svar: Om jag hade några fler än de jag lagt ut hade jag kunnat det, men du kan kolla här: https://picasaweb.google.com/111035826557937653254/Guffi2011 där är bilderna lite större än på bloggen fast han rör ju sig på alla. Kan försöka ta någon bild i morgon eller på tisdag när han står stilla med sadeln både före och efter ridning om du vill :)

2011-11-20 @ 17:53:01
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Agnetha

SV: snabbt bara: jag tror absolut att det kan vara idé att ta med sadeln till veterinären. Eller allra helst, fråga någon opartisk tränare om råd, var ska sadeln ligga?



Som jag har lät mig ska man sitta så att man inte tynger hästen framtill, utan att det ska vara balans, typ. Fråga markusholst.se han håller på emd sån akademisk ridning, den bygger på balans, rätt igenom. Han kanske kan svara? om han har tid! :-p

2011-11-20 @ 17:54:34
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Josefine m. ridtravaren bellie

Tycker inte den ser ut att ligga FÖR långt fram, alltså så att det ska störa. Så det hade inte jag oroat mig för.



Lycka till imorn!

2011-11-20 @ 17:54:48
URL: http://minfux.blogg.se/



Jenny

Hm, jag är lite inne på samma linje som många andra innan mig, dvs att hennes sadelläge nog helt enkelt är så långt fram. Magen kan ju göra att den ligger ytterligare lite längre fram men jag tycker inte det ser så farligt ut på bilden. Som vanligt spekulationer från min sida, men det kan ju vara så.



SV: Nä, jag har inga planer all än så länge, men inte inom restaurang-branschen i alla fall, där trivs jag inte :P Vi får väl se vad det blir efter det här :)

2011-11-20 @ 18:04:07
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Q med ridtravare i fokus!

sv:vet du Linda .Det gör inte mig ett dugg att du skriver långa kommentarer.Ös på med dina tankar och funderingar .Jag uppskattar att du vill dela dem med mig =)



När det gäller Fifa se det som så att ni har ju faktiskt haft era ljusa stunder .Minns dem och sträva efter att ta er dit igen.Det är ingen idé att du tar ut händelserna i förskott utan var lite mer här och nu.Det finns ju inget i dagsläget som säger att det skulle vara en omöjlighet att ni kommer tillbaka till där ni var så småningom.Och sen ska du veta Linda Om fler hästägare var så analyserande som du hade långt många fler hästar haft det bättre i detta avlånga land.Det är en styrka som du har.Och du har också en tydligen en känsla för dina djur och gör så gott du kan med de förutsättningar du har.Och du strävar hela tiden efter att utvecklas.så jag tycker inte du är speciellt snäll när du klankar ner på dig själv. Räta på ryggen i stället och var stolt.För som jag sa tidigare du försöker verkligen med alla medel verkar det som att ge dina hästar det dom behöver. Tänk på det.Och jag tycker inte det verkar som om du varesig är en dålig hästmänniska eller ryttare och du verkar ha en förmåga att utvecklas ständigt vilket sätter dina hästar i det första rummet.



Jadu Knas och hans sadeläge.Från sidan ser det inte så tokigt ut.Men börjar man titta uppifrån på honom blir det problem.Han är bred baktill och smalnar av framtill lite som ett genomskuret päron och framför avsmalningen kommer ett par rejäla bogar och sen har han inte så mycket till manke så mycket åker fram på honom också. Just nu har jag dragit ner på sadelantalet lite här hemma "sparar pengar" så han går för det mesta med en allround sadel som ligger helt ok på honom från santa cruze(sabine) och sen går han i bland med Mellis Dressyrsadel som är en Tekna men den måste han ha padd under för att kunna ha och därför går han sparsamt med den.Den ligger inte illa men jag är petig som få så han går max med den en gång i veckan.

mvh/Q

2011-11-20 @ 18:11:12
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Frida

Svar: Ja, man kan ju bli lite sån ibland.



Ja, han är bra söt i sitt lilla fluff :) Det är så mysigt att sitta där uppe och se lurvet guppa omkring. Precis längst ner på manen vid manken har han väldigt kort hår som liksom krullar ihop sig, måste visa det på bild någon gång :)

2011-11-20 @ 18:22:41
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Erika

Svårt de där o veta exakt vart ju denna sadel ska ligga.

Men den glider ju fram de syns ju på bilderna.



Och hur ska du få den o ligga längre bak hela tiden är ju frågan. :/

Du hade väl prövat en annan sadelgjord ?

2011-11-20 @ 18:39:10
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Agnetha

SV: Hihi, jag kommer gäääärna och provrider, men jag får inte rida än...! :-p Det är bara 4,5 månad sen jag födde barn och jag har fortfarande jätteproblem med bäckenet. 6 månader säger de att jag måste vänta men ev. blir det längre eftersom jag fortfarande har såna problem... det är inte bara det här med att få barn. :-p Är glad att jag sålde Strumpan. FÖrutom att jag inte kunde rida alls nästan under graviditeten så kan jag ju inte rida nu efteråt heller. :-p



2011-11-20 @ 19:12:11
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Hanna Helin

Det är verkligen svårt att avgöra när man man inte ser och känner på riktigt. Men jag skulle också säga att i nuläget har Fifa sadelläget där sadeln hamnar efter ridturen och så länge hon inte störs av den så att den hamnar på bogarna så bör det inte vara någon fara. Lite mindre mage och mer muskler i överlinjen kommer göra sitt till. Det ser också ut som att du sitter mer i balans på henne på efterbilderna.... Nej du, jag tror du ska härda ut ett tag till, arbeta utifrån resultaten från dagens undersökningar och när hon fått mer muskler kan du göra ännu en utvärdering av situationen.



Det Agnetha pratar om angående balans och akademisk ridkonst tycker ju jag (såklart) är intressant. Det handlar dock inte om "var" på hästen du sitter utan att du ska få hästen att bära upp sig själv i balans. Fast det gör det ju "vanlig" dressyr också, man går bara tillväga på lite olika sätt. Synd att du är såå långt borta annars hade jag gärna gett dig lite ridtips från marken :)

2011-11-21 @ 13:51:02
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Karin

Hej! Har samma problem som dig med Litla... sämsta sadelläget o hittar knappt inga sadlar som ligger stilla.^^ Nu är hon stel i ryggen oxå o misstänker det kommer från den bomlösa sadeln... typiskt! Den enda som låg stilla...

Men din sadel verkar ju ändå ligga hyffsat ju, ser inte ut att ha glidit fram jättemkt. Men jag vet hur irriterade det är att den glider fram, även om det bara är lite. :/ Har du testat med anti-glidpadd under?

2011-11-21 @ 14:46:12
URL: http://nupur.blogg.se/



JFdressage

Fin blogg! :)

2011-11-21 @ 19:31:01
URL: http://jfdressage.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?