Jean- Francois Pignon

Jag får så mycket känslor när jag ser denna karl samspela med sina hästar, jag blir både glad, rörd, avundsjuk och en smula deppad. Deppad? Haha ja men jag har noll kommunikation med mina hästar om man jämför med han, han är helt sagolik karln! Tänk om man ens kunde få en smula av det han har. Han är verkligen född med gåvan, helt otrolig. Även om vissa trick är inlärt efter tid och rum så har han ändå lyckats skapa detta tillsammans med sina fina hästar och det krväs en god kommunikation, tillit och känsla för att uppnå det, nej jag ryser, lite mer av såna hästmänniskor i världen vore inte fel. Jag har alltid varit mer intresserad utav kommunikation än ridning, även om båda delar är helt fantastiska.

Mansdominerande. Ja om man tänker efter lite så är det faktiskt männen som gör stora karriärer och framgångar inom hästkommunikation, jag vill tro att vi kvinnor har kanske inte samma lugn som männen, kanske har vi lite väl mycket hormoner i kroppen? :) Vad det än är så verkar mannen ha något som kvinnan saknar? Eller? En spontan tanke bara, självklart finns det framgångsrika duktiga kvinnor också men männen dominerar där: Tobias Larsson, Hempfling, Monty Roberts, Parelli, Honza, Pignon mm
 
Första gången jag såg Pignon var under en intervju för några år sedan på svt. Det var verkligen superintressant och man var helt mållös.

I en intervju talar han om att det största problemet hos människan är att hon blandar in känslor när det går dåligt- vilket inte ger lyckat resultat. Jag visslar lite åt sidan jag. Han har ju fullkomligt rätt. Det spelar ingen roll om jag inte handlar efter mina känslor, hästen känner om jag är besviken eller ledsen. Den där mänskligheten, att få så mycket känslor, tänk om man bara kunde koppla bort det? Han talar även om att hästen är inte gjord för att arbeta med människan men den domineras av människan vilket gör det lätt att påverka den.

Pignon turnerar runt europa med sina åtta hästar och har showat i närmre 30 år. Hans första häst som liten pojke var Gazelle och redan där började ett starkt band växa mellan han och hästen som till och med följde honom till skolan. Pignons familj hade inte ekonomin för någon dyr utrustning så det fick bli barbacka ridning och det ser vi ju än idag har gett goda resultat. Företaget var till en början ett familjeföretag där han främst arbetade med sin bror Fredrik. De uppträdde med sina hästar tillsammans men under senare tid gick de skillda vägar för att göra solokarriär. Idag är Pignon stor och framgångsrik, populär över hela europa med sin frihetsdressyr, Tobbe Larsson kan slänga sig i väggen ;) Läs mer på Pignons Hemsida




Linda






Kommentarer
Lizette

Ja, han är fantastisk. Har sett honom på Globen! :)

2011-11-08 @ 13:15:38
URL: http://www.cgswhataman.dinstudio.se



Jenny

Ja, han är verkligen duktig! Tänk om man själv besatt den begåvningen och kunskapen...

2011-11-08 @ 15:22:04
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Agnetha

Det finns en kvinna av samma kaliber, tror hon heter Gaby eller nåt sånt? Turnerade med Levade.



Jag tror att det finns gott om kvinnor som också har gåvan, men det är väl som vanligt - vilka syns?

2011-11-08 @ 15:43:29
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?