Islandshäst- dressyr, hoppning mm?

OM Fifa blir frisk igen då tänker jag börja hoppa med den skruttan. Jag är ingen hoppmänniska och har aldrig varit, men då har jag heller aldrig testat på hoppning heller mer än i skogen- de gångerna är det ganska kul.

Jag minns så väl första gången jag hoppade med Fifa, snacka energilös och rätt brydd. Andra dagen drog hon järnet mot hindret och hoppade högre än vad hon behövde, sedan drog hon järnet vidare bort över, haha då hade hon kommit på vad hoppning var och verkade gilla detta. Så kommer hon hålla för det ska vi absolut börja träna lite smått för skojs skull och se vart det leder.

Dressyr är ju riktigt kul det med, islandsridning är väl en blandning av dressyr också, bara det att man focuserar lite mer på gångarterna och dess aktion på tävling i islandsridningen, gör man väl i dressyren med men förstå mig rätt. Jag rider och TÄNKER rida islandsridning med en blandning av dressyr, skulle lätt kunna rida för en dressytränare och skulle lätt (om jag tordes tävla) tävla i någon enkel dressyrklass för skojs skull. Jag gillar att variera ridningen lite grann ^^

Vad har ni för tankar kring annan ridning än islandsridning? Har ni ställt upp i någon annan slags tävling som hoppning eller annat? 

(Ni som inte fått svar på kommentar, jag har inte glömt jag hade bara inte tid eller ork igår, svarar idag :)

Här löshoppar hon i härnösand (den tiden ho blev friskförklarad), hon var jätteduktig och hon fick in rätt bra teknik ibland, dock inte på bilderna hehe :D Foto: Ulrica Norlander





I denna film hoppar vi lite i skogen, dock är det ganska nära den tid då jag upptäckte skadan, så hon har ju inte så mycket energi direkt lillan =/ Det minns jag att jag satt och tänkte på också då jag red, helt energilös var hon. Nåja här kommer filmen:

                       

 

                                                                             Linda





Kommentarer
Sanna

Dimma har ju fått leka dressyrponny :)

2011-12-30 @ 14:08:49
URL: http://sannasant.blogg.se/



Frida

Guffi gillar att hoppa, men helst själv så isåfall kan vi tävla i löshoppning :p Eller i skogen. Dressyr ingår ju delvis i islandsridningen, men jag skulle gärna kunna galopper så där fint och lugnt som dressyrhästar kan på volt, det är väl bara att träna på det :)

2011-12-30 @ 16:00:15
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Agnetha

Hoppning på Islandshäst tycker jag är ok om Häst och ryttare är lagom stora för varandra. många islandshästryttare är för tunga - men många är "bara" för långa. Då tycker jag man ska se upp.



Men hoppning är kul och de flesta hästar gillar det. Jag tror det gymnastiserar- lösgör och gör de glada. :-) Skön stil Fifa har på bilderna. Det ser ut som hon vill flyga. ;)

2011-12-30 @ 16:41:05
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Erika

Vilken mysig väg. :D

Grim tycker om o hoppa, han ska bli hopphäst.

Haha nevars, men kommer nog hoppa han lite i sommar.

För han tyckte de var väldigt skoj. :)

2011-12-30 @ 17:44:20
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Sanna

Jag fattar inte riktigt de där med att man inte skulle rida vanlig dressyr på islandshästar?



Det är det enda jag någonson gjort.

Vad är Islandsridning? Att rida på en oval och köra två varv i varje gångart?



Jag rider alltid dressyr, ibland hoppning, tömkörning osv....

Jag tränar alla gångarter när jag rider, inte under ett å samma pass kanske men alla gångarter tränas ju och målet är ju att det ska bli en ren och taktfast gångarter där hästen bär sig själv med en mjuk eftergift.



Och detta gör jag genom dressyr och olika övningar.

Så jag fattar inte riktigt vad folk menar när de säger islandsridning, hur rider man då?



Dressyr är dressyr, oavsett vad för häst man har, och något alla hästar behöver om man vill ha en lydig, stark och samarbetsvillig häst, det säger sig ju själv!=)



kramar!

2011-12-30 @ 18:11:01
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Evelina

vi har en dressyrtränare som är ute hos oss titt som tätt och jag hänger på. det är jättebra och roligt! de träningarna skiljer sig massor ifrån då jag rider för islandshästinstruktörer :-)Vi har byggt upp mycket muskler och mjukgjort honom med dessa lektioner.

Hoppar gör vi ibland, då gloi har gammal spatt, så tar vi bara ett par hinder ibland, men han gillar det och har tävlat i hoppning i yngre dagar. han blir döpepp av att hoppa och springer som en galning emot hindrena! och de andra i stallet håller på med hoppning så man får hänga på ibland :-)

2011-12-30 @ 19:39:39
URL: http://saintinhell.blogg.se/



Mikaela

Vad menar du med islandsridning?

Jag rider alltid dressyr och gör dressyrövningar oavsett om jag rider för en dressyrtränare eller islanadsinstruktör.

Däremot så är ju inte själva övningen som är målet som jag tycker det blir när jag rider för dressyrtränare utan snarare att få en bättre gångart med hjälp av övningen när jag rider för islandstränare.

Hoppning är mest små skutt då det aldrig riktigt tilltalat mig med höga höjder..

2011-12-30 @ 20:14:12
URL: http://svippostina.blogg.se/



Tessan

Guuud vilken härlig film. Musiken och samspelet. Även om hon var energilös så var den enormt härlig tycker jag :)

Och som du sa, så töltar hon mycket bättre på den filmen. Tölten blir ju alltid mycket bättre med ridning ;)

Lilla Fífa.. vad söt hon är!

2011-12-30 @ 20:49:20
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Jenny

Jag är villig att testa på alla sorters ridning en gång, så länge det inte går emot min syn på hästhantering och ridning, alltså sådant som är i snudd på djurplågeri, ungefär. Olika sorters körning skulle jag också vilja testa på, men inte med mina eftersom jag inte har någon inkörd just nu... Omväxling förnöjer heter det ju :)

2011-12-30 @ 20:55:34
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Tessan

Ja, men jag har ju inte sett när hon gick som bäst :)

Och dessutom tycker jag att båda filmerna är bra mycket bättre än det första du la ut! Så det blir förändring ska du veta :)



Ska titta om jag hittar nån film, har nog bara en(!!) haha !:)

2011-12-30 @ 21:47:39
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

Jag är lite sugen på att ställa upp i en vanlig dressyrtävling, superkul ju :D

2011-12-30 @ 21:52:57
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Tessan

jag har nog typ två filmer. Den ena har min pojkvän fotat från en tävling o ligger i hans mobil.. från i somras, och den första är från i typ maj när han preciiis hittat takten i tölten! haha! Ska försöka fota nu snart, för nu kan han äntligen tölta :)



Han är riktigt trevlig för att bara vara 4, hoppas han kan ta sig på en tävlingsbana också :)

Yes, eller jag äger Kvistur och min mamma äger Disa :) Hon är ju också bara bäbis och ska så snart hennes käke är läkt, få sättas igång :)

2011-12-30 @ 22:26:35
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Evelina

Jag vet faktiskt inte alls hur det har gått för honom på tävlingar eller ens vem som tävlade honom. när ag hämtade honom fick jag svar av skötaren i stallet att han inte kunde hoppa alls. sen löshoppade vi honom för att se och han älskade det, så nu hoppar vi lite ibland, imorrn ska vi göra det bla :-)

ang hans spatt, så tar vi det lugnt, när vi hoppar hoppar vi bara små hinder, max 40 cm och inte om och om igen utan kanske bara 5-6 gånger och då har vi en bana i paddocken. uppvärmning innan är ju väldigt viktigt också. känner jag att han snuddar hindret så slutar vi eller bara rider över en bom istället (man är ju lite rädd om sin porslinshäst)

2011-12-31 @ 20:25:08
URL: http://saintinhell.blogg.se/



Jessica

Vikken tjuusig islänning älskar färgen ;)

2011-12-31 @ 22:26:40
URL: http://www.jessicapira.blogspot.com




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?