Fifa- tomtehäst på rymmen!

Det började bra. Tomteluva och bjällerklang på sedan tog vi ut våran lilla tomtenisse på gården. Sambo gjorde så gott han kunde med kameran och det vara bara för mig och tomte Fifa att "posera"

Dock fanns en svart liten häst i hagen som studsade omkring, glad och sprallig för att lillasyster var ute. Fifas stora ögon blev ännu större och vips stog man på bakbenen. Matte hade inte en chans och var totalt oförberedd. Den lilla tomtehästen studsa med tyglarna farandes kring benen, sedan drog hon järnet uppför backen.

Matte skrek, Bitter lekte och husse sprang.

- Fiiiifaaaaa! Ropade jag gång på gång medan djupsnön hindrade min fart.

Bitter var överlycklig men lyckligast var Fifa, hon drog ett varv runt hagen (vi har en väg runtom) sedan drog hon upp till sambons farföräldrar. Benen gick som trumpinnar och snön yrde omkring, ögonen lyste, våran lilla tomteponny med bjällerklang sprang allt vad hon kunde, upp och ner, över stor åkern, fram och tillbaka. Det såg ut som om hon sprang för allra första gången i sitt liv. Det måste ha varit en syn det, en tomtehäst på rymmen.

Matte ropa och ropa med armarna viftandes i luften, men tomtehästen ville leka och drog glädjesprång kors och tvärs med den lilla söta luvan fladdrandes och bjällror som klingade så sött.

Sambon sprang efter bilen, svärmor kom ut på bron och Bitter triggade upp lillasyster ännu mer med sina jätte älg kliv och tjutande näsborrar.

Tyglarna var ett minne blott.

Matte och husse lyckades omringa tomtehästen. Matte sträckte ut sina armar, den lilla lilla busiga Fifa hade ingen flyktväg och gav sig.

Nu står hon där, i skamvrån (vindskyddet) där ska hon stå idag. Matte är så rädd om hennes höfter och jämrar sig för fullt, tankarna vänder och vrir i huvudet.

Men Fifa hon fick världens bästa dag på länge!



                                                                                        Linda





Kommentarer
Q med ridtravare i fokus!

Haha.. Du får ursäkta att jag skrattar .Men du återgav det så roligt man såg det verkligen framför sig xD



Hoppas hon inte drog till något nu under sitt äventyr.Håller tummarna att det gick bra med allt.

mvh/Q

2011-12-18 @ 14:25:22
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Ulrica

Hahahahaaaa! Förlåt, men detta gjorde min dag, har inte skrattat så mycket på länge! x) Kan verkligen föreställa mig hur glad hon måste ha varit för att på rejsa runt & busa, tokhästen!

2011-12-18 @ 15:22:06
URL: http://unicorn.blogg.se/



Erika

Vilken buse hon är. ;)

2011-12-18 @ 16:13:33
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

Aw.. lillbusan! Haha, men vilken syn ändå, nästan att man skulle filmat - hade blivit en hit på youtube ;)

2011-12-18 @ 16:56:56
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?