Hur jag förbereder maten

Jag ammar inte längre, Linnéa slarvar med tutten och mjölken rinner bara åt sidan, så nu pumpar jag och ger på flaska istället, men ärligt talat får hon mer ersättning än bröstmjölk då jag inte producerar så mycket och har aldrig gjort. Så det blir till att koka vatten och blanda ersättning i flaska rätt ofta och jag vill verkligen inte ta vatten enbart ur kran och värma på i micron, utan jag vill ha uppkokt vatten. Fast det blir ju rätt besvärligt om man ska koka vatten stup i ett som sedan skall svalna. Så det vi gör är att vi kokar upp en kastrull vatten och använder detta under flera omgångar som vi sedan värmer på i micron. 
 
Hur jag förbereder maten är att jag fyller en eller två flaskor med vatten till de mått Linnéa dricker per gång. Sedan använder jag nappflaskornas lock, vänder dessa upp och ner och måttar upp ersättningen i dom. På så vis kan vi enkelt kliva upp på nätter/mornar, tippa i ersättningen smidigt i flaskan och bara värma på i micron. Något annat som vi tyckte var behändigt när vi for till stan med Linnéa var att vi kokade upp vatten och lade i en termos, då höll det sig varmt och vi kunde enkelt blanda till hennes mat var vi än var någonstans.
 
 
 





Kommentarer
Tove

Härligt med såna tips, även om jag ju bara ammar än så länge så kan det ju hända att det blir ersättning i framtiden. Då är det bra att läsa hur andra löser sånt där på smidiga sätt! :)

Svar: Ja det är roligt att man kan ge varandra tips och råd i bloggar och på andra sidor, och som ny småbarnsförälder kan man ju aldrig få nog av det :)
mittangsull.blogg.se

2015-05-11 @ 22:56:44
URL: http://larssontove.blogg.se



Anonym

Vi gör ordning de i termosen lagom varmt jämt så går de ännu fortare och har ersättningen i en portionshållare med 3 fack, men de funkar ju som du gör med, men tror de är noga att de ska vara återförslutet med ersättningen

2015-05-12 @ 08:29:49



Anonym

Vi gör ordning de i termosen lagom varmt jämt så går de ännu fortare och har ersättningen i en portionshållare med 3 fack, men de funkar ju som du gör med, men tror de är noga att de ska vara återförslutet med ersättningen

Svar: Ja så kan man ju också göra, med termosen! :) inte helt fel. Kanske skulle börja med det :) Jo ersättningen ska ju inte ligga framme, men den ligger inte framme så länge egentligen så jag tror inte det är någon fara faktiskt :)
mittangsull.blogg.se

2015-05-12 @ 08:30:02



Ida Nilsson

Jag kokar upp vatten i en stor behållare och ställer i kylen som håller ett helt dygn. Häller sen bara upp i flaska, värmer i micron och blandar i ersättningen :)

Svar: Är det en speciell behållare? :)
mittangsull.blogg.se

2015-05-12 @ 13:41:30
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Agnetha

Jag tror det är värre med mat värmd i plasflaska i mikron än att värma direkt ur kran? Vi köte en vattenkokare som värmer med förbestämda grader....
Smart med ersättningen i nappen. Jag har en ersättningen i burk, men Lu får ju välling så det blir ju nästan 1 dl. ;)

Svar: Nu hängde jag inte med :)? Vattnet är ju kokat innan, det måste ju vara bättre än att ta direkt från kran och inte koka bort bakterier :P?
mittangsull.blogg.se

2015-05-12 @ 14:04:27



Agnetha

Ja koka är säkert bra men att micra plast (nappflaska) är väl bland det sämsta man kan göra om man vill undvika skadliga ämnen från plasten. Och vattenkokaren var bara ett allmänt tips. :) Vi har kommunalt vatten så jag har aldrig funderat över det med att koka det.
:)

Svar: Jo fast det handlar ju bara om någon sekund i micron :) Jag tror det är värre när det handlar om en högre temperatur. Jo vattenkokare funderade jag på men då var det något med det som inte heller var bra enligt Martin, men jag minns inte vad det var! Vi har eget vatten men vill koka ändå :)
mittangsull.blogg.se

2015-05-12 @ 18:43:24



Ida Nilsson

Nej ingen speciell, bara en vanlig i plast som man kan ha saft i tex med lock!

Svar: Okej :) Har du gått över helt till ersättning nu? :)
mittangsull.blogg.se

2015-05-12 @ 21:06:02
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Agnetha

haha vad blåst jag är! så är det ju! Inte direkt full effekt i två minuter kanske? ;) Förstod att ni hade eget vatten- då är det väl rekommendation att man kokar? Det är praktiskt att amma på sitt sätt men flaskmatning är inte dumt det heller. Lättare för pappan att vara delaktig då, och praktiskt när du vill greja med hästarna.. ;)

Svar: hehe det skulle lika gärna kunna ha varit jag som tänkte så om micron ^^ Jag värmer på i ca 6 sekunder annars blir det för varmt :) Nej jag tror det är tvärtom, har man eget vatten är det nog hälsosammare men jag kokar ändå för säkerhets skull nu när hon är så liten :) Ja amma är väl det absolut bästa, men ska jag vara ärlig så gillade jag inte alls att amma, jag tyckte det var besvärligt sedan fick jag så tråkiga känslor i kroppen, märkligt.. ja det är ju praktiskt med flaskan på så vis!
mittangsull.blogg.se

2015-05-12 @ 21:59:16



Ida Nilsson

Jag gjorde det för några dagar sedan. Håller på att gå igenom stadiet "att sluta pumpa", känns väldigt skönt måste jag säga..

Svar: Det gör jag med, jag drar ner på pumpandet, men vet inte riktigt om jag gör rätt, hur gör du? Ja förbannat skönt, jag tyckte amningen o allt detta med tuttarna och mjölk bara varit besvärligt, vi kommer köra helt på ersättning nu.
mittangsull.blogg.se

2015-05-17 @ 21:27:23
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Jag började att pumpa mer sällan, från var tredje timme till var 5te ungefär. Sen drog jag ut på det hela tiden tills det blev en gång på morgonen och en gång på kvällen. Med 3 dagar så, så slutade jag pumpa helt. Då handmjölkade jag bara ut det värsta när jag stod i duschen. Det har fungerat bättre än jag trodde eftersom jag var rädd att få mjölkstockning igen.. Nu har jag inte pumpat på ungefär en vecka och det håller på att sina helt nu :)

Svar: Okej men ungefär så gör jag med :) Nu pumpar jag morgon och kväll, och kanske nån gång emellan men ibland gör tuttarna lite små ont och läcker och då känns det som att man vill pumpa? Jag är också rädd att få mjölkstockning. Hur känner du över att inte ge Leia nå bröstmjölk alls? Alltså får du dåligt samvete eller känns det helt okej? Jag kan få liiite dåligt samvete, samtidigt som jag tycker att det funkar ju så bra mer ersättningen och jag tycker det andra är så besvärligt.. men samtidigt känner jag att jag borde "offra" det där besvärliga för min dotters skull, förstår du hur ja menar? Men det är ju inte fel med ersättning heller, hon växer och mår bra så varför skulle det vara ett problem liksom..
mittangsull.blogg.se

2015-05-18 @ 16:23:29
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Jag förstår vad du menar. Jag har inte alls dåligt samvete för det. Hon växer, följer sin kurva och mår bra, det är ju det som spelar roll :) Jag tror inte hon bryr sig vad hon får, jag tycker hon känns mer mätt på ersättning dock. Hellre att jag är en glad och utvilad mamma som mår bra än att jag är trött och lättirriterad. Ju mindre bröstmjölk jag gett, desto längre har hon sovit. Igår lade vi henne 20.15 och hon vaknade kl 11 imorse. Då hade jag matat henne 2 gånger bara :) Så ha inget dåligt samvete, du som mamma vet vad som är bäst för din dotter i alla lägen :)

Svar: Du har såklart rätt. Denna amningshysteri är så onödig, det är många mammor som känner sig pressade, och säkert många som inte tar det där steget att gå över till ersättning som har det besvärligt. De kanske har folk runt om som pressar och anammar ersättning. Nu har jag folk som har varit positiva till ersättning runt om mig så det har väl varit hyfsat lätt ändå att göra så. Man får tänka som du hör, mår bebis och mamma bra så är det ju inget snack om saken :) Vad skönt att Leia sover! Tyckte så synd om dig där från början som hade det lite kämpigt vad jag förstod, och så med mjölkstockning och tok på det! Hur sover hon på dagarna och så :)?
mittangsull.blogg.se

2015-05-18 @ 20:53:33
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Ja det är jätteskönt att hon sover bättre nu :) Jag är väldigt rutinbunden och har en klar tanke med hur jag vill att speciellt sovrutinerna ska se ut, jag har tänkt skriva ett inlägg om det snart :)

2015-05-19 @ 11:40:42
URL: http://idacnilssons.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?