En månad

Hipp hipp hurra för Linnéa är en månad idag! Hjälp! Vad fort det har gått! För en månad sedan låg jag och krystade mig rödsprängd och överdoserade på lustgas. Och ut kom den mest fantastiska lilla varelse jag någonsin skådat. Än har vi inte riktigt fattat att vi är föräldrar, att Linnéa är vår. Jag säger som Martin: det känns som att hon bara är till låns och ska lämnas tillbaka snart. Fast hon ska ju inte lämnas tillbaka, hon är ju vår och kommer vara hos oss för alltid. Helt otroligt. Vi kunde inte bli lyckligare. Jag älskar att vara mamma och vara med Linnéa under dagarna. 
 
Idag for vi till bvc för att väga skruttan och nu ligger hon på 4,3 kg. Hon hade även växt 4,7 cm, så nu är hon 54,7 cm lång. Barnmorskan blev dessutom överraskad hur pass medveten Linnéa redan var. Hon fäste och följde med blicken, samtidigt som hon svarade med leenden vilket var rätt tidigt för att vara fyra veckor gammal "Ni har ett mycket medvetet barn" det var roligt att höra. 
 
Mycket har ändå hänt med Linnéa under denna månad. Hon kan som sagt fästa och följa blicken mer, bjuda på leenden och näst intill skratt (hitills har hon skrattat mest i sömnen). Hon har även börjat lyssna lite till min röst, ligger hon och grinar efter mat så kan jag prata henne lugn innan hon får flaskan, det vill säga att jag finns på bra avstånd så hon ser mig. Jag pratar mycket med Linnéa, även om hon ligger själv i sin säng och börja grymta så kan jag säga åt henne att det är bra och vi ska vara tysta och sova, och jag tycker faktiskt jag får respons många gånger, men det klart hon är fortfarande väldigt liten för att kunna lyssna helt till rösten, men jag märker att hon blir lugnare ju mer jag pratar med henne. Hon har blivit mer stadig i kroppen och sprattlar med både armar och ben för fulla muggar. Hon pratar dessutom mer och mer, det är inte så att hon ligger och jollrar en massa men hon surrar till emellanåt, så jäkla sött <3 Sedan kan hon även ge ifrån ett kaxigt gap om hon vill ha uppmärksamhet eller blivit uttråkad, haha det är också så jäkla sött, hela hon är en sötnöt. 
 
 
 
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?