Unghästkurs 2

Jag åker hem med världens leende, super pepp och förväntansfull till nästa kursgång. Ja det är så himla roligt att fara iväg på unghästkursen så man vill studsa jämfota! Vi har galet roligt och det är så givande. Jag blir så inspirerad och längtar massor till nästa gång.
 
Kaera skötte sig fint. Den här gången tränade vi på att springa med hästarna. De ska springa i samma tempo som oss, stanna när vi stannar och inte ligga före. Fast det var väl kanske inget nytt för mig och Kaera som tränar på det ganska ofta vid promenader, så det var inga problem. Däremot så märke jag att vi behöver träna på att böja halsen. Och Kaera böjde på halsen, nemas problemas, men hon måste ge efter och där var hon väl lite mer vrång. Hon liksom tjurhöll.
 
Så det är något vi ska träna på mycket nu här hemma. Även att sänka halsen vi tryck. Jag vet inte hur länge jag satt och drog i grimskaftet neråt mot backen innan hon gav efter, men när hon väl gjorde så var det liksom inget tjafs om saken,  när hon väl fattar och ger efter då brukar det bara flyta på hur bra som helst. Så sedan sänkte hon sig neråt hela tiden samt att hon faktiskt höll sig där nere också tills att jag tyckte det var okej att ta upp huvudet igen. Det här är ju något som jag sedan ska ta med vid longeringen, hon behöver länga på steget och därför måste vi börja i rätt ände, som att söka sig neråt. Och allt sånt här har jag ju såklart gjort med mina tidigare hästar och mycket med Fifan, men det är ju så, varje häst är ju annorlunda jämfört med någon annan. De är individer och svarar på olika sätt. Ingen är den andra lik så på så vis blir det ju ändå något nytt.
 
Jag blir så stolt över Kaera, hon har utvecklats massor på de här två åren. Från att vara en ohanterad vildhäst till detta, ja det är inte dåligt. Duktiga lilla Pownie!
 
 
 
 





Kommentarer
Maria Larsson

Vad kul att det går så bra!

Svar: Verkligen :) Motivation är på topp!
mittangsull.blogg.se

2015-08-28 @ 01:03:44
URL: http://allamarsvin.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?