Unghäst kurs 1

Woop woop igår började unghästkursen! Det gick riktigt bra faktiskt, fan vad pepp jag är, vill att det ska bli torsdag på en gång! Nu kör vi varannan vecka så man kommer ju längta ihjäl sig.
 
Vi höll till inne i ridhuset där vi var tre stycken, varav en var hingst, men det funkade jättebra. Vi tränade ledarskap vilket vi kommer fortsätta med ett tag framöver. Första delen av passet var lite av checkning. Lina ville se vart vi låg någonstans med våra hästar. Så vi strosade runt där, stopp, fram, flytta, öka, sakta o.s.v. Lite basic. Kaera hade ju aldrig varit i ett ridhus någonstans så till en början var hon rätt trög. Inte så att hon var ouppmärksam på mig, för den delen skötte hon fint. Dock släppte den där osäkerheten mer och mer, och snart var hon bra tuff och framåt.
 
Det jag fick hjälp med den här gången var min position vid longering och att stå stilla när hon väl travade på. Kaera kickade mot mig någon gång från början och min position här var ganska långt bak vid hennes rumpa. Så vårt fokus var att hålla mig vid bålen och driva där framme samt stå stilla när hon gjorde rätt och inte följa runt henne med steg.  Det gick riktigt bra faktiskt, det liksom klickade för oss båda, jag förstod mycket bättre hur min position påverkade henne och hon förstod klarare vad som var rätt och fel. Min fina häst sprang runt mig så fint i en snygg form. Det är ju extra roligt, att hon knatar på naturligt i form bara sådär. Hon är så vacker!
 
Jag höll faktiskt inte på så länge, vi tog ett par pauser emellanåt när det gick som bäst. Då stod vi och tittade på de andra istället vilket alltid är givande. Något som jag var och alltid har varit noga med Kaera är att hon ska ha fokus på mig när vi är tillsammans. Hon får alltså inte titta åt något annat håll, inte för en sekund ens, hon ska alltid ha huvudet och koncentrationen mot mig, inget annat. Och jag kan säga att min bestämdhet har gett resultat. Det här passet var mycket givande. Lina är så duktig på att förklara och lär en alltid något nytt. Det blir alltid resultat när man tränar för henne. Vi tog ett stort steg framåt idag!
 
Sedan skulle vi hem, och det tyckte väl inte Kaera. Så Lina fick låna min häst ett tag, då var hon inte lika underbar längre haha. Kaera hade helt enkelt bestämt sig för att inte gå in i finkan, men hem kom vi, efter lite jävlar anamma. Så det blir nog lite last träning framöver så vi slipper bråka om den delen när man väl ska iväg eller hem.
 
Nu har jag varken bild eller film på gårdagens träning, men jag ska försöka få någon att fota/filma oss framöver.
 
 





Kommentarer
Erica

Det gjorde ni bra! Ni är så duktig, mamma sa i bilen igår att hon tyckte du var duktig med hästar.

Svar: Haha vad söt hon är :)
mittangsull.blogg.se

2015-08-14 @ 13:21:38




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?