Fyra månader

Vår lilla flicka blev hela fyra månader förra veckan och det har hänt mycket den senaste tiden. Det händer så mycket att jag inte hinner med mig, men nu ska jag försöka skriva några rader om vår dotters största utvecklingar.
 
Hon har kommit på att man kan skrika, och då menar jag verkligen skrika högt. Och gärna på mornarna, då ligger hon i sin säng och pratar massvis samtidigt som hon lägger in sånger av skrik. Jätte roligt tycker hon. Dessutom kan man ju hosta också, hosta massor! Så man lurar mamma att man gått och blivit sjuk. Ja Linnéa har mycket läten för sig, det är sällan tyst här hemma så länge hon inte sover. Och skrattar och ler mest hela dagarna. Det är många som kommenterat om just det hos Linnéa, att hon har så lätt för leenden och alltid är så himla glad. Det är väl det som beskriver vår dotter bäst. Gladast i stan, mamma faller pladask!
 
Hon är mycket stadigare i sin kropp. Hon ligger på mage utan bekymmer och blir inte lika fort arg längre. Tvärtom, hon tycker det är riktigt trevligt att ligga på magen och kika på allt vad det nu kan vara. Och när hon väl ligger på rygg då far ben och armar överallt, det bara dunsar om fötterna i golvet. Hon har börjat försöka vända sig nu, ibland kommer hon på sidan men hon har ännu inte lyckats på magen, fast jag tror det är väldigt nära. Hon sitter ganska stadigt (inte själv) och sitter mycket i sin stol, det älskar hon. Ibland tar vi någon mysstund på morgonen, då sitter hon i  stolen och tittar på Pettsson och Findus via datorn. Jätte intressant tycker Linnéa. Ögonen blir lika stora som jordglober och emellanåt far benen i ett kör. Och just så gör hon när hon blir exalterad, hon sparkar och sparkar med benen som ett par trumpinnar när hon exempelvis ska få mat, ser något spännande, badar o.s.v. På tal om bada, ja om jag säger såhär, allt vatten far runt i hela rummet, haha! Hon är sjövild alltså. Att stå på benen är väldigt populärt och ju mer hon får stå desto starkare blir hon. Hon är rätt stadig i sin kropp faktiskt, det går fort nu.
 
Sover lika bra gör hon. Det var ju en period där hon hade lite svårt att somna, sedan kom hon ytterligare i någon period där hon vaknade till och från flera gånger om nätterna. Minsta lilla ljud och hon öppnade ögonen och skrek efter tutten hon spottat ut. Hon kunde vakna varje halvtimme alltså, jag trodde jag skulle bli tokig för ingen sömn fick man, men nu är hon sitt vanliga jag igen och sover som en stock. Så vi har det fortfarande lyxigt här hemma med just den biten. Det händer att jag får väcka henne faktiskt. Min lilla sömntuta. Fast det klart hon får sina jobbiga kvällar, men nu kan jag Linnéa så pass bra så det är aldrig några större problem att få henne till söms. Jag kan mina små tricks. Sedan verkar hon inte ha problem att sova borta heller, hon somnar lika snabbt ändå.
 
Nu har hon ju stenkoll på allt i omgivningen och allt är intressant. Hon tittar efter hunden och katten, skrattade åt hästen som senast idag. Hon ser om det är ett känt eller främmande ansikte. Tittar efter mig och följer mig med blicken, mamma är viktig att hålla koll på. Hon har inga problem att andra håller henne, ibland händer det att hon blir ledsen och då vill man tillbaka till mamma, men annars verkar hon vara i en cool period nu och låta hållas av någon annan. Pappa är ju en stor favorit, vi ler lite extra när han kommer hem, fast mamma vet bäst och i slut ändan är det helst hon som duger. Hon visar tydligt vad hon vill och inte, ibland kommer det fram lite humör. Hon har helt klart börjat få liten egen vilja. Hon utvecklas allt mer till en liten person helt enkelt. Och allt går så himla bra, som på räls, vår vardag är inte så annorlunda mer än att den är betydligt roligare och mer värdefull. Som en vän sa "Det blir vad man gör det till" och det stämmer ju alldeles riktigt.
 
 
 
 
 
 
Myser med pappa framför tv.n i fjällstugan <3
 
 
 
 
 





Kommentarer
Agnetha

Wow så mycket som händer på så kort tid! Sen det där att det blir vad man gör det till, det är inte sant. Får man en bebis som är tillfreds så blir det så. Då är det skitenkelt att få till en vardag. Men alla bebisar är inte nöjda med att vara bebisar och det kan hända vem som helst. ;) Har man tur att få två eller fler förnöjda bebisar i rad så hamnar man nog lätt i tron att man har ett magiskt recept. ;-p får man uppleva skillnaden så lär man sig att det beror helt och hållet på barnet. Fast jag kanske missförstod hur du mena? Jag är hur som
helst jätteglad för er skull! <3

Svar: Jag kanske skrev det i fel sammanhang :) Det jag menade var att vi känner oss inte så låsta som folk har sagt att man gör. Och det är väl vad man gör det till :)
mittangsull.blogg.se

2015-08-16 @ 08:16:07



Agnetha

Jag har ju också haft en så supernöjd baby och "en sån" gör ju att man kan göra det till vad man vill. ;) Bebisar som inte är så nöjda ger nog lätt "låsthets"-känsla av olika skäl.

Svar: Absolut visst är det så :) Men sen har ja märkt att en del människor är lite mer omständiga, inte så flexibel eller lika positiv. Och självklart, ju nöjdare unge man har desto lättare blir det ju såklart, men allt hänger ju inte på vad för typ av bebis man har, mycket handlar ju om ens egna inställning, och jag hade min positiva inställning redan i graviditeten ^^ Jag o Martin är typiskt sådana: Det löser sig, det är inga problem, det går. :)
Jag lever med en bonde/egen företagare och har bebis men kan ändå dra iväg och rida regelbundet och som nu fara på kurser, medans många andra jag känner inte har tid med sina hästar längre sedan de fick barn och har ändå en karl som jobbar normala tider liksom. Och jag hade ju bestämt mig innan att jag skulle träna och greja på med hästarna som vanligt trots att jag fick barn. Och visst ibland kan jag ju inte gå ut heller, men då tar jag det nästa gång istället :) Och några vänner har ja inte förlorat sedan jag fick Linnéa som också verkar kunna vara rätt normalt? Men det kanske inte är den nyblivna förälderns fel.
mittangsull.blogg.se

2015-08-16 @ 16:56:46



Ida Nilsson

Åh det är en så rolig tid nu! Det händer nya saker hela tiden känns det som!

Svar: Ja massor! Nu går det undan, nästan lite läskigt för jag vill ju kunna mysa med min flicka i famnen för evigt <3 Haha när Linnéa är femton år då sitter jag och tvångshåller henne i mina armar ^^
mittangsull.blogg.se

2015-08-16 @ 22:13:37
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Agnetha

Jag gissar att 98 % av de som inte "har tid längre" bara har fått nåt att "skylla"
på. ;) Fast jag håller med dig för nu fattar jag vad du menar. En del skapar problem som inte finns när de blivit föräldrar.

Svar: Absolut :) Så kan det också vara. Jag känner mig i alla fall inte låst, vardagen har bara blivit lite roligare :D
mittangsull.blogg.se

2015-08-17 @ 13:51:33



Agnetha

Man önskar ju att alla fick känna så, i synnerhet med första. Jag känner mig inte heller låst och har aldrig gjort. :-) Sen är det en väldigt stor skillnad på amma vs. flaskmata. ;) Är man ensam om käket är man rätt oflexibel. ;))

Svar: Jo det såklart, amningen tar mycket tid och möjlighet, men om man skulle tycka det vore ett problem och att livet blir väldigt låst och instängt kan man ju alltid ge ersättning :)
mittangsull.blogg.se

2015-08-17 @ 17:31:28




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?