Vänta du bara

Det är något jag har fått höra under hela min graviditet och något som folk fortfarande säger till mig. Det är ganska uttjatat och irriterande. Man menar på att det ska bli värre, att min graviditet skulle bli jobbigare med tiden och att tiden med Linnéa kommer bli tuffare, för en sån snäll bebis finns inte. Varför vill folk försäkra en om att det ska bli dåligt/sämre? Varför kan det inte bara få vara bra? Varför kunde inte just jag ha en lättsam graviditet eller åtminstonde tycka det? Jag väntade på det där illamåendet som aldrig kom, jag väntade på ryggvärken som alla pratade om, men som inte heller kom, jag väntade på så mycket otrevligt jag verkade ha framför mig enligt folk - men som aldrig kom? Nu har vi Linnéa och hon är verkligen världens snällaste lilla flicka. Man frågar sig själv om det verkligen ska vara så här "lugnt" och fint? Ska hon inte skrika mer? Ska hon inte hålla oss vaken om nätterna? Ska jag inte dra mig i håret och falla på knä i gråt emellanåt? Folk säger - vänta du bara.
 
Så jag går ju liksom väntar på stormen nu. BVC var här igår, och jag berättade hur jag Linnéa var, så snäll och lättsam som hon är och när det kunde tänkas vända, men enligt barnmorskan så behöver det absolut inte vända, man kan se en del av barnets personlighet redan nu. Är det en lugn och nöjd bebis så blir det förmodligen det också. Allt behöver inte vända till det sämre. Och tänk vad skönt det var att få höra det, att få höra något positivt istället för negativt. Ingen vet hur det blir, men en sak är säker och det är att Linnéa är våran lilla ögonsten som bara fyller på våra kroppar med kärlek varje dag <3
'
 





Kommentarer
Anonym

Vi har 3 barn, äldsta har nyss fyllt 4 år och yngsta är 1 månad nu och jag har faktist tyckt att första 6 månaderna har varit väldigt lätta! Lättaste tiden med barn enligt mej. Våra bebisar har varit jätte snälla och lättskötta men jag tror också att det har mycket med ens egen inställning att göra! Om man tänker att detta fixar vi galant, så gör man det ;) Får ofta höra hur vissa är "oroliga" för oss, hur vi ska orka, vi måste vara trötta osv. SUCK :D

Svar: Ja det tror jag med, är man positivt inställd så blir det ju en annan vardag :) Sedan ÄR ju vissa bebisar lättare eller svårare än andra. En del kan ju ha kolik oturligt nog eller en bebis som bara inte kan finna ro, eller som är duktigt vaken. Men att folk i förskott ska varna och låta en ta för givet att det kommer bli jobbigt.. det är ju bara tråkigt =/
mittangsull.blogg.se

2015-04-22 @ 12:27:22



Lina

Håller fullständigt med dig. 'Passa på att vila nu, för sen blir det ingen vila, det kan jag tala om!' bla, bla, bla... Så tröttsamt att höra. Jag var helt inställd på att bli ett vandrande vrak. Men nej, jag känner mig riktigt pigg faktiskt. Eftersom mina två sover jättebra på nätterna. Nu får jag nästan alltid svara på om det inte är jobbigt med tvillingar. 'Ooojjjjjjj då har du fullt upp, är det inte jobbigt??' zzzzz... Det blir lite tröttsamt att svara på tillslut även om det inte är illa menat. Tråkigt att alltid fokusera på det negativa, att det skulle vara så jobbigt. Jag vet inte om det är något fel på mig, men jag älskar att vara mamma till två, det är få förunnat och helt underbart att ta hand om dem och se dem växa upp tillsammans :)

Svar: Vilken härlig inställning du har! Jag känner lika med min Linnéa, jag brukar säga att jag lever lyx om dagarna som få vara med henne hela tiden. Jag älskar också att vara mamma, fast till en då :) Folk har liksom den typiska inställningen att det ska vara jobbigt att ha barn... väldigt märkligt... då skulle man väl inte skaffa barn om det vore så extremt jobbigt??
mittangsull.blogg.se

2015-04-22 @ 20:59:42



Agnetha

jag väntar fortfarande på
allt jag skulle vänta på, som
alla sa, med Linnéa. ;) det har inte hänt än. Rusar mot fyraårsdan...

Svar: Ja du ser! Folk ska prata, har det varit jag så har jag peppat folk och talat om vilken underbar tid de har framför sig..och har dom fått det jobbigt då har jag bara stöttat..
mittangsull.blogg.se

2015-04-22 @ 22:14:52



Cecilia Borg

JA Melenie har bara varit våran lilla prinsessa och sovit och ätit helatiden som bebis inget skrik och svårigheter , nu sover hon 9 till 12 timmar varje natt (3 år) men hennes vilja blir allt mera tydlig och nu börjar det komma humör och tjurigheter ;)

Svar: Men vad härligt :D!! Se det finns snälla bebisar ;) Ja det är väl mer väntat när de kommer upp i den åldern att de ska trotsa och tjura :) Det liksom ingår lite tycker man, testa gränserna :)
mittangsull.blogg.se

2015-04-23 @ 00:33:29



Tove

Nää det där är en så onödig replik från andra! Visst kan den stämma, rutiner kan ändras över en natt ibland, men det förstår man ju. Jag menar, ungarna växer och utvecklas ju! Det är bara en så himla tröttsam kommentar som är helt onödig. Jag tror att vi nyblivna föräldrar inte är dummare än att vi förstår att vi ska njuta så länge något är sådär extra härligt och att vi inte tar för givet att det är så för evigt :)

Svar: Visst är det. Fick höra det igen idag av grannen. Hon undra hur det gick och jag sa att det var en lyxbebis som var så snäll. "Vänta du bara" exakt dessa ord sa hon. "Första månaden är de så lugna men sen du" ååååh orka!! Vad är det med folk?
mittangsull.blogg.se

2015-04-23 @ 09:55:01
URL: http://larssontove.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?