Gravidforum

Jag har alltid tyckt att hästforum kan vara extremt känslig, men jag tror gravidforum tar priset. Jag älskar att diksutera och föra intressanta samtal, dela varandras tankar och meningar, höra olika former av åsikter och andras erfarenheter. Jag hade där ett tag slutat med forum då jag tycker det är extremt svårt att föra en seriös diskussion utan att det spårar ur, det blir alldeles för mycket missuppfattningar, skrik och grin för ingenting. Jag upplever många gånger att så länge du håller med andra så är det lugnt och fint. 
 
Jag är dock inte intresserad av att gå in på ett forum, gulla med andra och klappa på kinden, jag vill lära mig mer om ämnet, problemet eller människan. Att genom diskussioner tillsammans med andra ger dig mer karaktär, förståelse, erfarenhet och utveckling av tankar, man utvecklar sig som människa. Det vill säga om man kan föra en diskussion och se det goda och positiva i det. Inte att man ska välja vilken sida man ska stå på och hur högt man kan gapa till motparten. 
 
Det finns så mycket intressant jag skulle vilja prata med andra om, men som verkar rent omöjligt med tanke på att det många gånger är ett känsligt ämne, men är det inte detta som det många gånger är viktigt och nyttigt att prata om? Är det inte dessa ämnen som behöver få komma ut och rensa luften och låtas få en större förståelse och en större bild för andra? Ett ämne jag är väldigt intresserad av är rökning och graviditet, och det har ett flertal gånger tagits upp på ett och samma "forum" som jag är medlem i, och det slutar likadant varje gång. Folk blir vansinniga och förstår inte hur människor kan vara så grym som måste stampa och mosa på dessa stackars rökare, som har detta beroende och en kamp att ta sig ur den. Här får man bara inte ha en annan åsikt än att smeka den beroendes blöta kind. Jag tycker det är jätte tråkigt för det är ett intressant ämne och om folk bara kunde lugna ner sig så skulle det kunna bli en givande diskussion. Om jag inte tycker som du så behöver vi inte vara ovänner. Oftast är det admin som "förstör" med att låsa dessa trådar då dessa anser att det bara kommer spåra ur och att de nyfikna läsarna är enbart ute efter att trycka ner andra. Det hinns knappt med att en sådan känslig tråd startas tills att admin låser, vilket är väldigt tråkigt.
 
Så återigen sitter en mängd människor bakom sin datormskärm med ett frågetecken över huvudet, där de hade förhoppningar om att få en klarare bild av det ämnet som hade tagits upp. Många frågor utan svar. Jag tror det är viktigt att sådana här forum har bra och starka admins. Som inte låser allt så fort det kommer till en öm liten punkt. Att de inte ska utnyttja makten för mycket eller på fel sätt. Det är skillnad, en väldigt stor skillnad på en pågående mobbning och en pågående diskussion, och då tror jag att det är viktigt som admin att se denna skillnad, vilket kan vara lite svårt för en del då oftast en starkare och mer vågad åsikt kan tas som något dömande och provocerande, och därmed kan det aldrig bli en givande diskussion om dessa människor inte får föra sin talan. 
 
Jag tror problemet oftast hänger i att folk läser en kommentar på massor olika sätt. De väljer att läsa en kommentar i den attityd hon vill. Du har oftast en röst i huvudet som läser upp orden för dig, och det är just den rösten som styr attityden, HUR du läser och hur du väljer att läsa det som står. Du kan välja att ta den personligt, eller så kan du välja att ta den mer som en generell åsikt. "Jag tycker det är fel att röka om man är gravid" det är en åsikt, en mening och början till en diskussion, vad DU tycker om innehållet, huvudfrågan som vi ska prata om. " Jag tycker att du Lena är dum som röker nu när du är gravid " Det ÄR skillnad på dessa meningar. Den sistnämna blir personlig medans den övre handlar om rökning och graviditet mer generellt som mycket väl skulle kunna leda till mer intressanta och djupa tankar från båda håll. Det skulle till och med kanske kunna leda till bra "lösningar". Jag tycker att alla ämnen, oavsett hur känsligt det är bör få vara välkommen in i den diskuterande världen. En diskussion behöver inte handla om vad du och jag tycker och sedan är det slut där, genom en givande och bra utförd diskussion kan man faktiskt ha gett varandra något. Det är många gånger jag har läst igenom en bra diskussion mellan olika parter ändrat uppfattning om huvudfrågan. Jag kan helt plötsligt tänka annorlunda och där min åsikt jag hade från början bleks och blandas med något nytt. Ja, jag kan faktiskt ha fått "hjälp" att tänka om och komma in på nya tankebanor, ändrat åsikten. Jätteintressant ju! 
 
Tyvärr tror jag det där med en bra och givande diskussion på internet ligger långt bort. Det finns allt för många gapkärringar och grinpellar som inte förstår vad en diskussion är. Utan allt ska bli personligt och i en form av mobbning så länge man inte flätar varandas hår och smeker kind. Och om det någonsin kan funka i internetvärlden det är jag osäker på. Synd för där är väl ändå en bra och möjlig plats där så många olika människor från hela världen kan mötas och dela av varandra. 
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?