Dagsfärska bilder på Fifan

Här kommer lite dagsfärska bilder på min tjockis. Jag har inte låtit göra ett ultraljud på henne så om hon väntar föl eller ej vet vi inte, och det är en häst som är fett glad i mat och som i stort sett har gått på fri tillgång under hela vinterhalvåret. Däremot så tycker jag att formen på magen kanske kan säga oss något? Ni som är van att se dräktiga ston kanske kan se om det är fetmage eller fölmage?
 
Fifa for till hingsten den 8 juli och hem den 18 augusti. Föl kring juli om jag räknar från september.
 
 
 
 
 





Kommentarer
danielle

Tycker verkligen det ser ut som än fölmage, mina bara tjocka hästar är jämt runda över magen, dräktiga ston långt gångna mer runda baktill, enligt min erfarenhet då :-))

2015-04-26 @ 23:14:28



danielle

Tycker verkligen det ser ut som än fölmage, mina bara tjocka hästar är jämt runda över magen, dräktiga ston långt gångna mer runda baktill, enligt min erfarenhet då :-))

Svar: Ja det är ju en speciell form på magen, men hela hon är ju speciell så man vet aldrig ^^
mittangsull.blogg.se

2015-04-26 @ 23:14:30



VIVUS - Hon med fölet

Fölmage! tycker att det ser ut som om hon börjar få lite "ödem" baktill under magen framför juvret. typiskt dräktiga ston :)

Svar: Ja hon är lite tjock vid juvren, men det kanske en fet häst också blir :P?
mittangsull.blogg.se

2015-04-27 @ 09:34:36
URL: http://vivus.blogg.se



Agnetha

Ja, ärlig som vanligt: Hon är rejält fet, överlinje, bogar, så ser jag det- på dessa bilder. Hade jag inte vetat att hon varit till hingst hade jag nog gissat på tjock! ;) Men hon HAR en fölkula! Dock stor med tanke på vad lång tid det är kvar...? Men hon har ju varit dräktig förr så vad vet man? Du får hålla span efter brunst. Nu kan ju dräktiga "brunsta" också... Men jag tror hon är dräktig. Och jag håller tummarna! Tror det blir en liten kille med mycket tölt och färg! :-D

Svar: Ja tjock är hon allt, och tänk vad fin de andra två är, Bitter skulle nästan behöva ännu mer mat. Det är inte lätt att ha hästar i samma hage som behöver olika mycket mat, men vad fasen ska man göra liksom. Vi har försökt lösa det så gott vi kan, stänga om dagarna o öppna om nätterna, men jag hoppas det ligger ett föl däri också.
mittangsull.blogg.se

2015-04-27 @ 10:13:59



Mia

Hon är rejält fet.... Förhoppningsvis dräktig oxå. Och jag hoppas det är så, annars tycker jag detta är ännu mer hemskt. Det är inte bra att dräktiga hästar är så här feta, kan ge stora komplikationer vid fölningen.

Bara för att hästen är dräktig behöver de inte hur mkt mat som helst. Detta är inte okej någon stanna. Tänker på hennes stackars knä och rygg. Hur tänker du själv här? :o

Svar: Nej jag orkar inte :P
mittangsull.blogg.se

2015-04-27 @ 10:57:01



Carro

Tycker hon ser ut som rena livsnjutaren med fölmage. Har ett sto i stallet hemma som också har en kanonkula till mage, trots att hon inte ska föla förrän i juni. Hon blev smällfet direkt och sen stannade magen som av i detta smällfeta tillstånd och har varit så hela tiden. Kan ju vara så att fifa dessutom har mycket fostervatten? Vilket fall som helst så ser hon riktigt nöjd ut :)) Kramen

Svar: Okej är den hästen stor pga mat eller självaste dräktigheten :)? Ja hull har hon ju gott om det går ju inte att missa, tanken var att efter min förlossning skulle hon få börja röra lite mer på sig, tänkte jag skulle köra henne men någon vagn eller sele får jag nog inte på den tjocka magen :O Jag har för mig att hon var rätt stor när hon gick med sitt förra föl också. För bättre kondis må hon få innan det är dags att föla..:)
mittangsull.blogg.se

2015-04-27 @ 11:24:35



Erica

HAHAHA, FIIIIFA!! Jisses ja nog alltid är hon rund den "lilla" ulltussan, jag har väl ingen erfarenhet så jag yttra mig inte med ngn kunskap men nog tror jag det finns en bebis där inne under allt fett å hår hihi..

P.s Bjartur är ganska rund han med, tyvärr väntar han nog inget föl hi hi hi

Svar: Jaa nog är hon tjock alltid, vill du komma o rida ^^?? Bjartur har säkert bara en kula, en sån där godkänd gammelhäst kula ^^ Har du suttit nå mer på solstrålen då?:)
mittangsull.blogg.se

2015-04-27 @ 13:42:24
URL: http://isbrudarna.se



Agnetha

Tycker du har gjort det bra jag! :) Det är inte lätt att vara preggo och ha hästar. Du har hållit Fifa i kanonform hela tiden du haft henne. :D

Svar: Ja kanske kan man ha gjort något bättre, samtidigt gör man ju så gott man kan men allt. Jag som är sååå allergisk mot tjocka hästar annars ^^
mittangsull.blogg.se

2015-04-27 @ 20:10:18



Carro

Det här stoet var i bra hull innan men har lätt att lägga på sig så hon la ju först på sig enbart fluff men nu en månad innan beräknad fölning har Fluffet blivit en hård mage med mycket fostervatten och fölis, dock finns risk för ev tvillingföl så kan ju vara därför hon är så himla stor också och blev det fort. Magen är som tjock åt alla håll och "hänger" baktill. Man ser på henne att det är tungt. Håller som tummarna på att det bara är en och att allt går bra så att vi får föl nr2 i stallet också. Men du har inte gjort något ultraljud alls på Fifa alltså? Vad tror du själv då, är hon dräktig? Skulle vara så kul att få se en massa fölbilder i sommar😍

Svar: Okej, men gud vad spännande om det blir tvillingar! Det är ju inte så vanligt precis. Jag kände rörelser i Fifas mage igår, så nog är det ett litet föl där inne alltid, om det inte var tarmarna som rörde sig onormalt mycket :P Måste fråga.. kommer du norrifrån? :)
mittangsull.blogg.se

2015-04-28 @ 13:59:02



Titti

Absolut fölmage :)

Svar: Ja du tror det :D?
mittangsull.blogg.se

2015-04-29 @ 10:29:04



Carro

Japp, Östersund! Tror inte att du kan ta fel på fosterrörelser och tarmrörelser, du känner ju fifa ganska så väl vid det här laget så du har nog helt klart rätt på att hon är dräktig! :) På våra märkte man att dom var dräktig på att dom var mammiga och ville ha mycket mys och kärlek när man höll på med dom. Gärna en mule i ansiktet medan man promenerade in från hagarna, inte så lätt att gå då men men... :D

Svar: Ja jag förstod nästan det, på sättet du skrev ;) Norrländskt haha. Östersund är ju inte långt ifrån mig :) Haha ja här är det nog tvärtom, Fifan är inte så jättegosig faktiskt, men jag har hört att det är vanligt med gosiga dräktiga ston! Har du också islandshästar?
mittangsull.blogg.se

2015-04-30 @ 10:57:41




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?