Tankar om igår..

Gud vad jag låg och funderade igår. Efter den där toutchen. Det ska ju vara rätt tidigt att kunna känna en spark med handen, men det jag kände det var.. jag kan inte förklara, det kändes verkligen som någon levande varelse i min mage petade upp på min handflata. När vi sedan gick och lade oss för natten hade jag handen mot magen ett bra tag, men det ända jag kunde känna var min puls och tarmarna som nästan slingrade sig som en orm där inne. Tarmarna rör sig ofantligt mycket, låter gör dom också, bara det är ju ganska fränt att känna, hur kroppen lever runt invändigt, men den där toutchen, som var så tydlig, en sån fick jag inte känna mer, och då tänker jag, hur sjutton skulle jag kunna ta fel på just den rörelsen? Jag känner så mycket olika rörelser i min mage, tarmar som bubblar, eller "ålar sig", hjärtat som slår, gaser/luft som tullar runt, och alla dessa olika rörelser jag alltid kännt har jag varit så säker på att det INTE är någon bebis, men det jag kände igår fick mig att rycka till, det var något nytt och något som sedan inte kom tillbaka, det borde ju ha varit en liten? Den var ju så tydlig också. Ja man kan faktiskt aldrig veta eller säga 100 % att det var bebisen, det är ganska tidigt än och vad vet jag om fosterrörelser liksom? Jag får gå på min magkänsla och leva lite på att det faktiskt var våran första kontakt :)
 
Ni som är eller har varit gravida, I vilken vecka kände ni första sparken/rörelsen? Var ni säker på att det var bebis?
 
 
 
 





Kommentarer
danielleakie

Så myyys 😍
Första bebis sparken är en så häftig underbar känsla ❤❤
Jag kände min första spark vecka 21 :-)

Svar: Åh ja jag längtar tills man känner bebis varje dag och tydligt :)! Men det är ju inte långt bort, har du fått bebis än:)?
mittangsull.blogg.se

2014-10-16 @ 22:11:42



Nina

Det har varit lite olika för mig när jag har känt första rörelserna. Min livmoder är väldigt bakåtriktad så då tar det nog lite längre tid innan man känner av bebisen, tror jag.

Med Minou kände jag i alla fall redan i vecka 16, riktigt ordentligt. Efter det tog det tre veckor innan jag kände av henne igen och det var helt fruktansvärt, jag var livrädd att något hade hänt och räknade dagarna som hade gått. När jag sedan kände henne igen efter dessa tre veckor var det som om livet blev helt underbart och fantastiskt igen. Phu vilken lättnad! Känslan var helt obeskrivlig!

Nu efteråt förstår jag att det antagligen var rena rama lyckträffen att hon fått till så kraftiga "sparkar" på exakt rätt ställe i magen så att det kändes så tydligt för mig. För sedan efter de där tre veckorna blev det mer regelbundet med rörelserna, som tur var.

Svar: Ja jag har ju hört att det kan vara så från början, man känner nå knuffar och sedan kan det ta veckor innan man känner igen! Ja känner inte av bebis så mycket nu, bara tarmar o fisar haha ;) Men imorgon ska vi lyssna på bebis hjärta o därefter boka UL så ja har ju inte så lång tid innan jag får se att bebis mår bra.
mittangsull.blogg.se

2014-10-20 @ 15:22:26
URL: http://stallskogalund.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?