Fosterrörelser

De första sparkarna jag kände för ett par veckor sedan, det var verkligen sparkar, det vet jag nu. Då var man ju bli lite osäker när det är första gången men idag är jag 100 % säker på att det var bebbe och jag kände ju faktiskt den första sparken med handen vilket kanske är lite ovanligt tidigt, men sedan dess har jag alltid haft lätt att känna bebbens rörelser med handen och till och med redan sett sparkarna ibland. 
 
Sparkarna kommer och går, ibland har det tagit flera dagar/över en vecka emellan rörelserna, och ibland har det varit tätare. Jag har även märkt att jag känner rörelserna ofta efter en dusch på kvällen. Jag har liksom min rutin att duscha på kvällen för att sedan slänga mig på soffan framför tv.n innan läggdags, och då brukar jag efter en lite stund känna bebben. Det är riktigt mysigt, jag får alltid ett leende på läpparna och så brukar jag säga "Jasså du är tillbaka nu" :) Längtar tills jag får känna liten varje dag <3 Hur har det varit för er kring de tidigare fosterrörelserna?
 
 





Kommentarer
Tove

Men visst har du moderkakan i framvägg? I så fall är det ju en förklaring till att det är lite oregelbundna rörelser, det var det även för mig i början trots att jag har den i bakvägg :) Men då känner man ju generellt tidigare, starkare och oftare, så det låter helt normalt! :)

Svar: Ja moderkakan kunde ju isolera sparkarna lite, men tycker det är ganska fränt att jag kände bebbe så tidigt ändå, och med handen och även kunnat se rörelser trots att jag har moderkaka i framvägg :P! Du känner väl din fis varje dag nu <3?
mittangsull.blogg.se

2014-11-13 @ 09:50:17
URL: http://larssontove.blogg.se



Erika Pettersson

Mysig känsla :)

2014-11-13 @ 10:02:08
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



lina

Jag kände något bubblande i magen v. 14-15 som jag inte kunde säta fingret på. Men v. 17 kände jag tydligare att det var bebb-sparkar :)

2014-11-13 @ 10:10:43



Agnetha

Otroligt oregelbundet! Sen blev det ju som dagligen och man "hänger" med varann, iallafall för mig blev det så. Typ när jag la mig stilla så blev det ett väldigt buffande .....
Det är ett coolt samspel.
Sen med Lu.... han var skitbråkig ibland mot slutet. då ska man ju känna rörelswr varje dag. han la sig på nån smygsida så jag fick "väcka" honom typ två gånger, slå
på musik och ge honom en knuff. ;)

Svar: Ja jag har bara känt bebbe när jag sitter eller ligger stilla:) Haha jasså, han gömde sig lite ;) Ja har ju kunnat putta igång bebbe jag också några gånger, men det är inte alltid det går.. än :)
mittangsull.blogg.se

2014-11-13 @ 11:56:03



Tove

Absolut och det kommer ju bara bli mer och mer! Åh det är så mysigt, tröttnar ALDRIG på det där :) Ja nu är det aktivitet hela dagarna nästan. Lugnt på förmiddagen och sedan vaknar bebisen till liv och då är det full fart ända tills jag somnar ungefär. Men det är ju så härligt också att få lite mer kontakt, det har blivit mer verkligt för mig genom att jag kan puffa lite på magen och få puffar till svar :)

Svar: Ja men visst, det är ju liksom den första kontakten man får med sitt barn. Hur känner du inför förlossningen då:)?
mittangsull.blogg.se

2014-11-15 @ 22:09:50
URL: http://larssontove.blogg.se



Ida Nilsson

Föresten, du har inte bloglovin? Vore roligt att följa någon som är lika långt gången som en själv ungefär :)

Svar: Jo då det är bara att söka på min blogg där :) Ja det är ju jätte roligt att följa varandra när man ska få ungefär samtidigt, en spännande tid det här ;)
mittangsull.blogg.se

2014-11-18 @ 16:51:14
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Tove

Precis :) Hm, jag har känt mig otroligt lugn hela tiden. Men nu har jag börjat läsa lite böcker som handlar om att föda barn. Då känns det plötsligt mer skrämmande! Men samtidigt, några tjejer i min mammagrupp har fått sina bebisar nu, och vissa har riktigt fina upplevelser av sina förlossningar! Det gör att jag ser framemot det också :) Annars är det ju lätt att man mest hör eller läser om sämre förlossningsupplevelser… Hur känner du? :)

Svar: Hmm.. ja jag har liksom haft inställningen "tar det som det kommer" men visst ibland känner ja mig lite mer orolig, mest för smärtan och det. O andra sidan så ser jag det 'även som en fin upplevelse. Jag brukar ju kolla på one born every minute på youtube. En serie om förlossningar, jag klarar ju liksom av att se sånt, det är inte alla som gör det, men jag tycker det är jätte intressant och de flesta förlossningar går ju bra, kan inte minnas någon udda händelse alls faktiskt, och sedan är det sååå fint när de får sin bebis <3 åh då tänker jag bara på när ja själv ska få uppleva det <3
mittangsull.blogg.se

2014-11-18 @ 19:48:44
URL: http://larssontove.blogg.se



Tove

Ja, just det är ögonblicket när bebisen har kommit ut ser jag väldigt mycket framemot! <3 Ååh! Tänk att vi är så nära det ändå. Men det jag är mest rädd för är att tappa kontrollen, alltså få panik av smärtan. Därför tänker jag göra allt för att försöka förbereda mig i förväg, t.ex. genom att lära mig om andning och avslappning. Sen har jag inga visioner om en förlossning utan smärtlindring, det får jag helt enkelt ta som det kommer :)

Svar: Jag håller med dig, det är också något jag ororar mig lite över att man ska få panik, och jag som har haft så mycket panikångest förr också, rädslan har ju alltid varit min största bov, men jag hoppas det ska gå bra. Och smärtlindring, jag ska ha ALLT hahah, förstår inte det där med att man ska tjura på att INTE ta det, för i slutändan ändrar dom sig oftast ändå, klart man ska underlätta förlossningen så gott det går :) Det kommer göra jävulskt ont ändå. Ja tänk när vi kan surra om våra bebisar <3 Snart så :)
mittangsull.blogg.se

2014-11-18 @ 20:31:58
URL: http://larssontove.blogg.se



Tove

Usch! :/ Men kanske har du några verktyg för att hantera sådan rädsla då? Jag tror det ändå kommer gå bra, om man lyckas behålla kontrollen och tänka att smärtan är BRA, i kombination med smärtlindring som känns okej så tror jag det kommer gå bra :) Ja åh! Jag går in i sista trimestern idag, det känns ganska ofattbart!?

Svar: Ja jag har fått en del hjälp med rädslan, men i en sån situation kanske den övertar ändå, ja man får se hur den dagen blir :) Ja längtar ändå, vill ju ha bebben <3 Ja herregud, vad långt gånget du är!! Jisses, snart har du ett litet barn i din famn!!
mittangsull.blogg.se

2014-11-19 @ 07:59:17
URL: http://larssontove.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?